Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

Δημοσκόπηση «κόλαφος» για την νέα τάξη: Ο Ν.Τραμπ θα κέρδιζε άνετα Τ.Μπάιντεν και Κ.Χάρις αν οι εκλογές γίνονταν σήμερα

Τι αναφέρει η έρευνα Harvard CAPS-Harris

Μια άνετη επικράτηση επί του Τζο Μπάιντεν, αλλά και της Καμάλα Χάρις, θα είχε ο Ντόναλντ Τραμπ, εάν γίνονται σήμερα οι εκλογές, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. 

Η νέα απογοητευτική δημοσκόπηση για την κυβέρνηση Μπάιντεν, δημοσιεύεται μετά από σφυγμομέτρηση που κοινοποίησε το NBC την Κυριακή (27/3) και δείχνει τον Μπάιντεν στο χαμηλότερο ποσοστό αποδοχής του μέχρι σήμερα.

Ο Τζο Μπάιντεν έχει δηλώσει ότι ενδιαφέρεται να θέσει υποψηφιότητα για επανεκλογή, αλλά ο Τραμπ, παρά τις πολλές ενδείξεις οτι θα διεκδικήσει ξανά το κλειδί του Λευκού Οίκου, δεν έχει πει ακόμη με βεβαιότητα εάν θα ξεκινήσει εκστρατεία. Οι Δημοκρατικοί ανησυχούν μήπως τα χαμηλά ποσοστά του Μπάιντεν βυθίσουν τις πιθανότητές τους να διατηρήσουν μια μικρή πλειοψηφία στο Κογκρέσο στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου.

Μέσα στο κλίμα αυτό ο Ντόναλντ Τραμπ όπως προκύπτει, θα κέρδιζε τόσο τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν όσο και την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις σε αντίστοιχες υποθετικές αναμετρήσεις εάν οι εκλογές του 2024 πραγματοποιούνταν σήμερα, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Τρίτη.

Ο Ρεπουμπλικανός πρώην πρόεδρος προηγείται του Μπάιντεν με διαφορά έξι μονάδων στην τελευταία έρευνα Harvard CAPS-Harris που ελήφθη αποκλειστικά για το Hill. Το 47% των ερωτηθέντων στην έρευνα θα υποστήριζε τον Τραμπ το 2024, σε σύγκριση με το 41% που υποστηρίζει Μπάιντεν. Το 12% δηλώνει αναποφάσιστο. Η αντιπρόεδρος θα λάμβανε το 38% των ψήφων, ενώ ο Τραμπ λάμβανε 49%, δύο μονάδες υψηλότερο από ό,τι θα κέρδιζε στην πιθανή αναμέτρηση με το Μπάιντεν.

Ενώ ο Μπάιντεν έχει γνωστοποιήσει την πρόθεσή του να διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία, ο Τραμπ έχει υπονοήσει επανειλημμένα μια υποψηφιότητα για το 2024, αλλά δεν το έχει ακόμη πει με βεβαιότητα. Μια πρόσφατη έρευνα του NBC που κυκλοφόρησε την Κυριακή δείχνει ότι οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν μικρή διαφορά έναντι των Δημοκρατικών στις επερχόμενες κούρσες. Το 46% των ψηφοφόρων δήλωσε ότι θα προτιμούσε οι Ρεπουμπλικάνοι να ελέγχουν το Κογκρέσο το 2023, σε σύγκριση με το 44% που υποστηρίζει την παραμονή των Δημοκρατικών στην εξουσία.

Αν και οι προεδρικές εκλογές είναι ακόμη μακριά, η αντιδημοφιλία του Μπάιντεν εξακολουθεί να αποτελεί κακό σημάδι για τους Δημοκρατικούς του Κογκρέσου που θέλουν να διατηρήσουν τη ισχνή τους πλειοψηφία στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου. Αντιμετωπίζουν προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα και υψηλό πληθωρισμό 40 ετών, τα οποία εκτοξεύουν το κόστος ζωής στα ύψη για εκατομμύρια Αμερικανούς.

Ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία επηρεάζει επίσης τη θητεία του Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο. Εκτός από την άνοδο των τιμών ενέργειας, πολλές δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι ψηφοφόροι των ΗΠΑ φοβούνται έναν επικείμενο πόλεμο με τη Μόσχα και έχουν ελάχιστη πίστη στον πρόεδρό τους για να αντιμετωπίσουν τη διεθνή κρίση.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...