Σάββατο 26 Μαρτίου 2022

Ρωσικό ΥΠΑΜ: «Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη φάση της επιχείρησης στην Ουκρανία» – Κατέχουν το 35% του ουκρανικού εδάφους

Οι ρωσικές δυνάμεις παγίδευσαν και συνέλαβαν Ουκρανούς στρατιώτες κοντά στο Κίεβο

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι η πρώτη φάση της στρατιωτικής επιχείρησής της, στην Ουκρανία έχει στο μεγαλύτερο μέρος της ολοκληρωθεί και ότι θα επικεντρωθεί τώρα στο να απελευθερώσει «πλήρως» την περιοχή του Ντονμπάς, στην ανατολική Ουκρανία.

Να σημειωθεί ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέχουν ήδη το 35% του ουκρανικού εδάφους, της Κριμαίας συμπεριλαμβανομένης, ενώ έχουν θέσει υπό το έλεγχό τους ακόμη ένα 10%.

Ταυτόχρονα έχουν αποκλείσει τα σημαντικότερα αστικά κέντρα κάτι που σημαίνει πως οι ρωσικές δυνάμεις περνούν σε φάση μακράς πολιορκίας τους.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως οι ρωσόφωνοι, ελέγχουν τώρα το 93% της περιοχής του Λουχάνσκ και το 54% της περιοχής του Ντονέτσκ, οι δύο περιοχές που απαρτίζουν το Ντονμπάς.

«Οι βασικοί στόχοι του πρώτου σταδίου της επιχείρησης έχουν σε γενικές γραμμές επιτευχθεί», δήλωσε ο Σεργκέι Ρουντσκόι, επικεφαλής της επιχειρησιακής διεύθυνσης του ρωσικού γενικού επιτελείου.

«Το μαχητικό δυναμικό των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας έχει σημαντικά τρωθεί. Η ουκρανική Αεροπορία και η αεράμυνα έχουν σχεδόν καταστραφεί. Το ουκρανικό Ναυτικό ουσιαστικά δεν υφίσταται.

Αυτό καθιστά δυνατό να επικεντρώσουμε τις βασικές μας προσπάθειες στο να επιτύχουμε τον κύριο στόχο μας, την απελευθέρωση του Ντονμπάς».
Νωρίτερα την Παρασκευή η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα τον θάνατο 1.351 στρατιωτών της, από την έναρξη της στρατιωτικής επίθεσής της στην Ουκρανία, πριν από έναν μήνα, κατηγορώντας τις δυτικές χώρες ότι διαπράττουν ένα «σφάλμα» προμηθεύοντας με όπλα το Κίεβο.

Ρωσικές πηγές με μία αιφνιδιαστική κίνηση παγίδευσαν πλήθος ουκρανών στρατιωτών στην περιοχή Nikolaevka κοντά στο Κίεβο.

Έδωσαν μάλιστα στην δημοσιότητα και σχετικό βίντεο, όπου φαίνεται ένας αριθμός Ουκρανών στρατιωτών με δεμένα χέρια, να περιμένουν για συσσίτιο. Επίσης φαίνεται ένα κατεστραμμένο άρμα μάχης του ουκρανικού στρατού.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...