Σάββατο 26 Μαρτίου 2022

Αποθέματα μιας εβδομάδας σε καύσιμα έχει η Ουκρανία. Aν η Δύση δεν συνεχίζει να εφοδιάζει την Ουκρανία σε καύσιμα και πυρομαχικά, ο πόλεμος θα τελειώσει σε διάστημα το πολύ 15-20 ημερών

Η νέα τακτική της Ρωσίας: Η παράλυση του ανεφοδιασμού καυσίμων & πυρομαχικών του ουκρανικού στρατού

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει κλείσει πλέον μήνα και οι μάχες συνεχίζονται σε όλα τα μέτωπα με αμείωτη ένταση και σφοδρότητα

Οι Ρωσικές Δυνάμεις βομβαρδίζουν με ιδιαίτερη σφοδρότητα τις μεγάλες Ουκρανικές πόλεις, προσπαθώντας να κάμψουν το ηθικό των κατοίκων τους, προκειμένου αυτοί να τις εγκαταλείψουν, διευκολύνοντας με αυτόν τον τρόπο τυχόν προσπάθεια κατάληψής τους στη συνέχεις

Παράλληλα επιχειρούν να καταλάβουν πλήρως την Μαριούπολη και να περικυκλώσουν μεγάλες αριθμητικά Ουκρανικές δυνάμεις στο Ντομπάς

Οι Ρώσοι προσαρμόζουν τα χτυπήματά τους σε αποθέματα καυσίμων και πυρομαχικών των Ουκρανών

Ωστόσο αντιλαμβανόμενοι οι Ρώσοι, ότι η χρονική επιμήνυνση των επιχειρήσεων οφείλεται και στον ανεπαρκή εφοδιασμό των μαχόμενων στην πρώτη γραμμή δυνάμεων τους, χάρη στην Ουκρανική αντίσταση που προσέβαλε με επιτυχία Ρωσικές εφοδιοπομπές με καύσιμα και πυρομαχικά, προβαίνουν στη λήψη ανάλογων μέτρων διαμορφώνοντας την τακτική των επιθέσεών τους και εξηγώ

Το απόγευμα της Πέμπτης, μια μεγάλη αποθήκη πετρελαίου εξερράγη κοντά στο Κίεβο ως αποτέλεσμα ρωσικών βομβαρδισμών.

Αιτία της έκρηξης και της μεγάλης πυρκαγιάς κοντά στο Κίεβο, που ξέσπασε το βράδυ της 24ης Μαρτίου, ήταν ο βομβαρδισμός μιας τεράστιας αποθήκης πετρελαίου στο χωριό Καλινόβκα, στην περιοχή Φαστόφσκι της περιοχής.

Σύμφωνα με την Κρατική Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης, περίπου στις 20:00 της 24ης Μαρτίου, από βομβαρδισμό, στην αποθήκη πετρελαίου, ξέσπασε φωτιά.

Η φωτιά συνεχίζεται ακόμα και σύμφωνα με τους διασώστες, αυτά που καίγονται τώρα είναι τα υπολείμματα των πετρελαιοειδών Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Στις 25 Μαρτίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι η αποθήκη πετρελαίου στην Kalinovka χτυπήθηκε από πυραύλους Caliber.

Υπενθυμίζουμε ότι αυτό δεν είναι το πρώτο χτύπημα των ρωσικών στρατευμάτων σε αποθήκες πετρελαίου.

Οι Ρώσοι κατέστρεψαν την μεγαλύτερη στρατιωτική αποθήκη καυσίμων

Η Ρωσική Ομοσπονδία προσπαθεί συστηματικά να στερήσει από την Ουκρανία αποθέματα καυσίμων. Η κατάσταση είναι πραγματικά δύσκολη για τους Ουκρανούς, αφού σύμφωνα με ανακοίνωση της Ρωσίας , κατέστρεψε τη μεγαλύτερη εναπομείνασα στρατιωτική τοποθεσία αποθήκευσης καυσίμων στην Ουκρανία, πραγματοποιώντας την επίθεση της με πυραύλους κρουζ Kalibr.

«Το απόγευμα της 24ης Μαρτίου, πύραυλοι κρουζ υψηλής ακρίβειας Kalibr επιτέθηκαν σε βάση καυσίμων στο χωριό Kalynivka κοντά στο Κίεβο», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Το υπουργείο είπε ότι ήταν η μεγαλύτερη εναπομείνασα στρατιωτική εγκατάσταση αποθήκευσης καυσίμων της Ουκρανίας, που προμηθεύει στρατεύματα στο κεντρικό τμήμα της φιλοδυτικής χώρας.

Η ανακοίνωση ήρθε την 29η ημέρα αυτής που η Μόσχα αποκάλεσε «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία
Αποθέματα μιας εβδομάδας σε καύσιμα έχει η Ουκρανία

Πρόσφατα υπήρχαν δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι τα αποθέματα της βενζίνης ήταν για 5-7 μέρες

Η αγορά καυσίμων της Ουκρανίας λειτουργεί με τους νέους κανόνες εδώ και αρκετές ημέρες.

Υπενθυμίζουμε ότι το κοινοβούλιο πρόσφατα μείωσε τον ΦΠΑ και μηδένισε τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης στα καύσιμα κίνησης. Εγκρίθηκε επίσης μια νέα φόρμουλα για οριακές τιμές για τη βενζίνη και το ντίζελ (έλαβε υπόψη τη δυνατότητα προμήθειας του πόρου από την ευρωπαϊκή αγορά, ενώ ο προηγούμενος τύπος επικεντρωνόταν περισσότερο στα καύσιμα της Λευκορωσίας).

Οι τιμές στα εγχώρια πρατήρια έχουν πραγματικά μειωθεί, αλλά το κύριο πρόβλημα δεν έχει ακόμη επιλυθεί αφού η αγορά παραμένει ελλειμματική.

«Τα καύσιμα είναι κακά, υπάρχει έλλειψη, πολλά βενζινάδικα είναι γενικά άδεια. Η εισροή δυτικών πόρων στην αγορά δεν είναι ακόμη αισθητή», λέει ο ιδιοκτήτης του δικτύου Prai. Ντμίτρι Λέουσκιν

Στην αρχή του πολέμου, όταν διακόπηκαν οι προμήθειες λευκορωσικών και ρωσικών πόρων στην Ουκρανία, είχαμε αποθέματα καυσίμων και στη συνέχεια υπολογίστηκαν για περίπου ένα μήνα. Η έλλειψη που προέκυψε τις πρώτες εβδομάδες του πολέμου εξηγήθηκε περισσότερο από τα υλικοτεχνικά προβλήματα και την υπερβολική ζήτηση παρά από την πραγματική έλλειψη πόρων.

Αλλά έχει σχεδόν περάσει ένας μήνας από την αρχή του πολέμου, συν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου βομβαρδίστηκαν αρκετές αποθήκες πετρελαίου, για να μην αναφέρουμε μεμονωμένα βενζινάδικα.

"Τα καύσιμα είναι κακά, υπάρχει έλλειψη στην αγορά. Πολλά βενζινάδικα είναι άδεια. Δεν βλέπουμε ακόμη δυτικούς πόρους να μας ενισχύουν", λέει ο Leushkin.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι η Ρωσία στις 19 Μαρτίου κατέστρεψε μια αποθήκη όπλων στη δυτική Ουκρανία χρησιμοποιώντας τους υπερηχητικούς πυραύλους «Kinzhal». Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία αναπτύσσει υπερηχητικό όπλο από τότε που ξεκίνησε αυτές που αποκάλεσε ως «ειδικές στρατιωτικές επιχειρήσεις» στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

«Το αεροπορικό πυραυλικό σύστημα Kinzhal με υπερηχητικούς αεροβολιστικούς πυραύλους κατέστρεψε μια μεγάλη υπόγεια αποθήκη που περιείχε πυραύλους και πυρομαχικά αεροπορίας στο χωριό Deliatyn στην περιοχή Ivano-Frankivsk», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Igor Konashenkov στις 19 Μαρτίου.
Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα

Τα παραπάνω στρατιωτικά χτυπήματα της Ρωσίας σε μεγάλες στρατιωτικές αποθήκες καυσίμων και πυρομαχικών αναμένεται να έχουν επίδραση στις επικείμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία

Οι μάχες δεν είναι στατικές στην Ουκρανία, αφού χαρακτηρίζονται εκτός από το πύρ και από τον ελιγμό, ο οποίος δεν είναι τίποτε άλλο από διεξαγωγή τακτικών κινήσεων των στρατευμάτων στο έδαφος

Οι κινήσεις αρμάτων, ΤΟΜΠ-ΤΟΜΑ-τροχοφόρων απαιτούν επάρκεια σε καύσιμα, ενώ το πύρ απαιτεί πυρομαχικά

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις προσπαθούν καταστρέφοντας τα αποθέματα των Ουκρανών σε καύσιμα και πυρομαχικά να τους ωθήσουν σε στατικό αγώνα στον οποίο μάλιστα θα έχουν και έλλειψη πυρομαχικών

Διαφαίνεται πως αν η Δύση δεν συνεχίζει να εφοδιάζει την Ουκρανία σε καύσιμα και πυρομαχικά, ότι ο πόλεμος θα τελειώσει με νίκη των Ρώσων και μάλιστα σε διάστημα το πολύ 15-20 ημερών

Το σοβαρό ερώτημα είναι αν όντως η Ρωσία θα πραγματοποιήσει τις απειλές της και θα στοχοποιήσει κομβόϊ οχημάτων με καύσιμα και πυρομαχικά χώρας του ΝΑΤΟ καταστρέφoντάς το, και ποιά θα είναι στη συνέχεια η αντίδραση της Νατοϊκής συμμαχίας του κακού.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...