Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

Αν κάποιος είναι ευτυχισμένος στην οικογένεια - είναι γενικά ευτυχισμένος

σχόλιο Γ.Θ : Στα αδέρφια μας που ακόμα πορεύονται μόνοι τους, να τους ευχηθούμε αυτή η εικόνα να είναι σύντομα το μέλλον τους...



Αν κάποιος είναι ευτυχισμένος στην οικογένεια - είναι γενικά ευτυχισμένος. Εάν είναι δυσαρεστημένος στην οικογένεια - δεν είναι ευχαριστημένος πουθενά.
Πατήρ Sergius Zaozersky


Ένας άνδρας μπορεί να κάνει τα πάντα στη ζωή του, όπως λένε, να
ρίξει βουνά αν έχει μια καλή σοφή σύζυγο.
Αν η σύζυγος είναι σοφή, τότε ο άντρας είναι δυνατός.
Πατήρ Valery Gensitsky

Καλύψτε τους άλλους και τις δικές σας ατέλειες με υπομονή, ταπεινότητα και αγάπη. Συγχωρήστε τα δικά σας λάθη και τα λάθη των άλλων. Μην περιμένετε εκ των προτέρων ότι τα πάντα στη ζωή θα πρέπει να διευθετηθούν όπως θέλετε. Μην αποθαρρύνεστε από ανεκπλήρωτες ελπίδες και προσδοκίες. Ο Κύριος έχει ετοιμάσει στον κόσμο πολλά καλά και σωτήρια δώρα για όλους. Απλά πρέπει να είστε σε θέση να τα διακρίνετε και να τα δεχτείτε.
Πατήρ Δημήτρης Σαβέλιεφ


Πόσο σημαντικό είναι να επιλέξετε μια πραγματικά καλή μητέρα για τα παιδιά σας και έναν αληθινό βοηθό, φίλη και σύντροφο για τον εαυτό σας! Έπειτα, εάν ένας άνθρωπος χαθεί στην θυελλώδη θάλασσα της πνευματικής ζωής, η σύζυγός του θα αποδειχθεί μια πυξίδα γι 'αυτόν - αν έκανε τη σωστή επιλογή σε εύθετο χρόνο. Αυτό πρέπει να σκεφτεί ένας χριστιανός όταν επιλέγει έναν σύντροφο ζωής.

Πατήρ Κωνσταντίνος Κουρβάνοφ



Πριν αναζητήσετε έναν καλό σύζυγο, αποκτήστε τις ιδιότητες μιας υποδειγματικής συζυγου για έναν μελλοντικό γάμο: να γνωρίζετε πώς να σέβεστε στον σύζυγό σας ως επικεφαλής της οικογένειας, να μην τον κατηγορείτε για τις δύσκολες καταστάσεις της ζωής ή τις ατέλειες του χαρακτήρα που είναι εγγενείς σε όλους μας, να γνωρίζετε πώς να σιωπάτε και να ακούτε περισσότερο από το να λέτε. Σκεφτείτε πως πρέπει να είναι μια χριστιανή σύζυγος, πλησιάζετε σε αυτό το ιδεώδες και τότε θα εμφανιστεί αυτός που θα είναι ο φίλος σας στη ζωή ...
Αρχιμανδρίτης Ραφαήλ Καρέλ


Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...