Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Εικόνες σοκ από τον νέο σεισμό των 5,7 Ριχτερ στην Κεφαλονιά.

σχόλιο Γ.Θ : Δείτε πρώτα τις εικόνες από την λαβωμένη Κεφαλονιά και μετά κλικ ΕΔΩ, γιατί εμείς οι Χριστιανοί δεν πρέπει να είμαστε απλά παρατηρητές...
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
Δέκα ελαφρά τραυματίες είναι ο πρώτος απολογισμός σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Ληξουρίου, Διονύση Μαρκάτο. Όπως δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, σε όλους δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Επιβεβαίωσε επίσης πως από το σεισμό έπεσε ο μαντρότοιχος του νοσοκομείου αλλά άμεσα συνεργεία του δήμου άνοιξαν το δρόμο και το νοσοκομείο λειτουργεί κανονικά και όλο το προσωπικό είναι στις θέσεις του.




FACEBOOK / ELENI LOUKERI
FACEBOOK / ELENI LOUKERI
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: e-kefalonia.net
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: e-kefalonia.net

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως οι περισσότερες ζημιές εντοπίζονται ξανά στο Ληξούρι. Οι κάτοικοι έχουν ειδοποιηθεί να μην επιστρέψουν στα σπίτια τους πριν από το μεσημέρι.
Εξαιτίας του νέου σεισμού, αποφασίστηκε τα σχολεία να μείνουν κλειστά μέχρι και την Τετάρτη και θα ανοίξουν ξανά την Πέμπτη.


FACEBOOK / ELENI LOUKERI
FACEBOOK / ELENI LOUKERI
Στο χωριό Άγιος Δημήτριος, 2 χιλιόμετρα έξω από την πόλη, έχει κοπεί το ρεύμα και το νερό όπως είπε στον ΣΚΑΙ κάτοικος του χωριού. Σύμφωνα με τον ίδιο, ένας άνδρας τραυματίστηκε όταν στη διάρκεια του σεισμού έπεσε πάνω του το ψυγείο, ενώ πρόσθεσε πως έχουν πέσει όλες οι μάντρες του χωριού.



Λίγο πριν τις 9.30 το πρωί άνοιξαν από τα συνεργεία του δήμου, τα σημεία που είχαν κλείσει στον δρόμο Αργοστολίου -Ληξουρίου, εξαιτίας κατολισθήσεων για να εξυπηρετήσει μόνο έκτακτες ανάγκες, καθώς η προσέγγιση στο λιμάνι του Ληξουρίου παραμένει αδύνατη.

Στον επαρχιακό δρόμο Αργοστολίου - Ληξουρίου, από τον νέο πρωινό σεισμό των 5,7 βαθμών Ρίχτερ, έχουν πέσει ογκόλιθοι σε κεντρικά σημεία του δρόμου, ενώ έχουν σημειωθεί και κατολισθήσεις.

Όσο αφορά το λιμάνι του Ληξουρίου, δυο μηχανικοί του δήμου Κεφαλονιάς βρίσκονται αυτή την στιγμή στον χώρο του λιμένα, ώστε να βρουν σημείο που να μπορεί να αγκυροβόληση το καράβι που εκτελεί το δρομολόγιο Αργοστολίου - Ληξουρίου.

Αυτή τη στιγμή, οι άνεμοι που πνέουν στον θαλάσσιο χώρο, μεταξύ των δύο περιοχών της Κεφαλονιάς, απαγορεύουν τον απόπλου των καραβιών, καθώς φτάνουν τα 9 μποφόρ.

FACEBOOK / ELENI LOUKERI
FACEBOOK / ELENI LOUKERI

Σύμφωνα με το e-kefalonia.net, κάτοικοι από χωριά της Παλικής λένε πως υπάρχουν αρκετά προβλήματα στο οδικό δίκτυο και τεράστιες υλικές ζημιές στα σπίτια. Αποκλεισμένοι αναφέρουν ότι είναι οι κάτοικοι στα Χαυριάτα, ενώ ο δρόμος με το Ληξούρι παραμένει κλειστός.

Εκτός από τη συνεχή σεισμική ακολουθία, οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς έχουν να αντιμετωπίσουν και τον κακό καιρό. Βρέχει συνεχώς κάνει κρύο. Το σκηνικό αυτό θα συνεχιστεί μέχρι και την Πέμπτη και μόνο από το μεσημέρι της μέρας θα φτιάξει.




Τα Ρίχτερ


Ο νέος ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στις 05.08 ήταν μεγέθους 5, 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας. Προέρχεται από τον ίδιο εστιακό χώρο σε απόσταση 12 χιλιομέτρων βορειοδυτικά του Αργοστολίου. Αρχικά το Γεωδυναμικό έκανε λόγο για 5,9 Ρίχτερ.

Αρχικά το αμερικανικό γεωδυναμικό ινστιτούτο (USGS) είχε δώσει το μέγεθος του σεισμού στα 6, 4 Ρίχτερ. Λίγα λεπτά αργότερα αναθεώρησε, δίνοντας μέγεθος σεισμού 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Σύμφωνα με το USGS το επίκεντρο εντοπίστηκε 122 χιλιόμετρα δυτικά της Πάτρας σε σχετικά μικρό βάθος 13,7 χιλιόμετρα.




Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο νησί της Κεφαλονιάς στη Ζάκυνθο και σε πολλές περιοχές της δυτικής Ελλάδας όπως την Πάτρα. Στις 5 και 16 ακολούθησε μία ακόμη ισχυρή δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Σύμφωνα με μαρτυρίες έγινε αισθητός ακόμη και στην Αττική αλλά και σε Αμαλιάδα, Μεσολόγγι, Πύργο, Κάτω Αχαΐα, Ναύπακτο και άλλες περιοχές της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας.





Στην Κεφαλονιά ο Δένδιας, σύσκεψη στο υπουργείο Υποδομών

Με εντολή του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στην Κεφαλονιά μεταβαίνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Π. Γεωργιάδη, για να επιθεωρήσει τις ζημιές και να συντονίσει τις ενέργειες πολιτικής προστασίας στο νομό.

Στο νησί μεταβαίνει εκ νέου και ο γγ Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος, επικεφαλής κλιμακίου μηχανικών.





Σύσκεψη για την Κεφαλονιά με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς πραγματοποιείται σε λίγη ώρα στο υπουργείο Υποδομών, υπό τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

«Το υπουργείο είναι έτοιμο, αν χρειαστούν, να αποστείλει στην Κεφαλονιά όσα κοντέινερ απαιτηθούν» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο κορυφαία πηγή του υπουργείου Υποδομών.

Ωστόσο, ο δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης, διευκρίνισε ότι δεν έχουν ζητηθεί μέχρι στιγμής κοντέινερ. Το μόνο που ζήτησα, είπε, είναι να αποσταλούν δυνάμεις του Μηχανικού να ελέγξουν τις πεζογέφυρες, ενώ ανέφερε, ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει πλήρης καταγραφή των ζημιών.



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: e-kefalonia.net
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: e-kefalonia.net
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: e-kefalonia.net
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: e-kefalonia.net

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΙΡΗ ΚΑΛΟΥΤΣΑΚΗ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ
http://e-kefalonia.net/
http://www.newsit.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...