Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Ένα... εναλλακτικό Facebook

Ο Ατλαντικός Ωκεανός σε ρόλο... κοινωνικού δικτύου

Ο Καναδός έχει περάσει τα τελευταία 15 χρόνια χρησιμοποιώντας τον Ατλαντικό Ωκεανό ως ένα του Facebook μιας άλλης εποχής, αυτή των μηνυμάτων σε μπουκάλια.

Κάτοικος του Tignish, ένα ψαροχώρι στο Prince Edward Island, ο Hackett έχει λάβει πάνω από 3.100 απαντήσεις σε περισσότερα από 4.800 μηνύματα που έχει στείλει, δηλαδή ένα ποσοστό ανταπόκρισης 64%.

Ο Hackett, σε συνέντευξη στο BBC News Magazine, δήλωσε ότι είχε πέταξε το πρώτο μήνυμα το Μάιο του 1996 και έκτοτε έχει λάβει απαντήσεις από τον Καναδά, τις ΗΠΑ, την Ισλανδία, την Ευρώπη, αλλά και από πιο μακριά όπως Αφρική, Ρωσία και Νότια Αμερική.

Ο 59χρονος χομπίστας χρησιμοποιεί μπουκάλια από χυμό με εντυπωμένη την ημερομηνία παραγωγής πάνω τους, ως ένδειξη για το πότε έχει γραφεί το μήνυμα. Στο καθένα από αυτά περικλείει φωτοτυπημένα μηνύματα ζητώντας από εκείνους που τα βρίσκουν να του απαντήσουν χρησιμοποιώντας κανονικό ταχυδρομείο.

Μερικά μπουκάλια χρειάστηκαν περισσότερο από μια δεκαετία για να βρεθούν, ενώ μερικά άλλα είχαν ανοιχτεί και ξαναπεταχτεί στα κύματα για να βρεθούν από κάποιους άλλους.

Δεν περιλαμβάνει τον αριθμό τηλεφώνου του, γιατί όπως δηλώνει και ο ίδιος θέλει μια γραπτή απάντηση. «Κάθε γράμμα έχει την δική του ιστορία», και όλα αυτά τα χρόνια έχει αναπτύξει πολλές φιλίες δια αλληλογραφίας, ενώ τα Χριστούγεννα λαμβάνει συνήθως περί τις 150 ευχετήριες κάρτες.

Πηγή: proho.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...