Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Θα έρθει η Κωνσταντινούπολη


  Ο κατασυκοφαντημένος γέροντας Εφραίμ, που τα βοθροκάναλα της νέας τάξης δεν του ζήτησαν ούτε ένα συγνώμη μετά την δικαίωση της μονής, σε μία σύναξη λαϊκών στο συνοδικό της μονής μας είπε τον Ιανουάριο του 2011: 

''Το 2011 θα είναι δύσκολος χρόνος, σημειώστε το με κόκκινα γράμματα. Από εδώ και πέρα θα ακολουθήσουν δύσκολες μέρες. Το ‘11, το ‘12, το ‘13 θα είναι δύσκολες μέρες και κυρίως για τον ελληνισμό. Να προσεύχεστε, την Ελλάδα στο παρελθόν την γλύτωσε, ο Θεός και τώρα πάλι ο Θεός θα την σώσει.
Θα έρθει η ώρα που τα πράγματα θα αντιστραφούν και αυτό που έλεγε ο Γερo-Παΐσιος για την Κωνσταντινούπολη θα πραγματοποιηθεί. Θα έρθει η Κωνσταντινούπολη. Θα χτυπηθεί η Ελλάδα, αλλά δεν θα καταστραφεί, θα το δείτε. Θα δυσκολευτούμε, αλλά θα επιβιώσουμε. Άλλοι είναι που δεν θα επιβιώσουνε...''

Δεν ξέρω αν είναι εκτίμηση ή κάτι βαθύτερο... Θα δείξει.
Αυτό που ξέρω και σας παρακαλώ να το διαπιστώσετε και μόνοι σας είναι, ότι όποιος τον γνωρίσει από κοντά αυτόν τον άνθρωπο, θα καταλάβει ότι δεν έχει καμμία σχέση με το πρόσωπο που παρουσίαζαν τα σατανοκίνητα κανάλια. Δεν μπορώ να πω περισσότερα, γιατί ο έπαινος κάνει κακό, όπως έλεγε και ο Γερο-Παίσιος, αλλά αξίζει να κάνετε αυτό το δώρο στην ψυχή σας και να τον γνωρίσετε με μια επίσκεψη στη Μονή. Τότε θα καταλάβετε... Ο Θεός να του δίνει δύναμη και φωτισμό και μέσα από αυτόν και τους άλλους αγιορείτες πατέρες να φωτιζόμαστε και εμείς.
Την ευχή του να έχουμε.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...