Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Διαφημιστικά πανό κατά του Ερντογάν στο Τελ Αβίβ

JSSNews Scoop:  Σε εσωτερική λεωφόρο του Τελ Αβίβ, απέναντι από το HaMaariv Gesher (Γέφυρα Maariv), μπορούν οι οδηγοί και άλλοι περαστικοί να δουν μια ασυνήθιστη διαφήμιση στο Ισραήλ.

Επάνω σε ένα σλόγκαν που λέει: «Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να προστατεύσει τους πολίτες του» , τρία διαφημιστικά ένθετα, με εικόνα του Τούρκου Πρωθυπουργού Ερντογάν, καταγγείλουν την πολιτική συνεργασίας της Άγκυρας με τους ισλαμιστές και τους τρομοκράτες.

Στο πρώτο πανό από δεξιά μπορούμε να διαβάσουμε: « Ερντογάν, επέλεξες τους φίλους σου: Άσαντ, Αχμαντινετζάντ και τους τρομοκράτες στη Γάζα». 
Στη δεύτερη διαφήμιση, το μήνυμα είναι λίγο πιο ανθρωπιστικό: «Ερντογάν, γιατί δεν στέλνεις τους στολίσκους  για να σώσουν τους καλούς πολίτες της Συρίας;».
Η τρίτη αφίσα εξηγεί ότι  «Στην Ασία και την Αφρική, οι ηγέτες και μουσουλμανικές ομάδες σκοτώνουν χιλιάδες πολίτες».

Η JSSNews δεν προσδιόρισε το χορηγό της διαφήμισης, φαίνεται να είναι μια επιχείρηση «σοκ» (Blitz). Από τι γνωρίζουμε, είναι οι μόνες αφίσες που  εμφανίζονται στη Τελ Αβίβ. Αγνοούμε επίσης αν πρόκειται για εθνική επικοινωνιακή εκστρατεία ή όχι.
Αλλά αυτό που είναι σίγουρο για την υπόθεση των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ, είναι ότι οι Ισραηλινοί είναι σε μεγάλο βαθμό ενωμένοι πίσω από την κυβέρνησή τους. Μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου, αποκαλύπτει ότι το 64% των πολιτών που ρωτήθηκαν δήλωσαν ότι ήταν κατά της ιδέας μιας συγγνώμης. Μόνο το 21% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι το Ισραήλ θα έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη, ενώ το 15% δεν απάντησε.

Jonathan-Simon Sellem - JSSNews

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...