Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Δημοσκόπηση με το ΠΑΣΟΚ… μονοψήφιο!


Γ.Θ. : Να και ένα καλό νέο... Άντε να δούμε θα ξυπνήσουν επιτέλους τα κομματόσκυλαΣε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς στα δημοσιογραφικά γραφεία κυκλοφορεί η πληροφορία ότι, δημοσκόπηση που ξεκίνησε στις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας, και ολοκληρώνεται αύριο, δείχνει το ΠΑΣΟΚ να έχει υποχωρήσει σε… μονοψήφια ποσοστά, στην πρόθεση ψήφου.


Μια τέτοια εξέλιξη επιβεβαιώνει ότι η πρωτοφανής πολιτική φθορά που έχει υποστεί τον τελευταίο χρόνο το κυβερνών κόμμα, συνεχίζεται και διευρύνεται, καθώς μια αποτύπωση πρόθεσης ψήφου κάτω από το 10%, συνεπάγεται ότι ακόμη και με την τακτική της στάθμισης που ακολουθούν οι εταιρείες, προσμετρώντας μόνο τα έγκυρα ψηφοδέλτια, το ΠΑΣΟΚ δεν ξεπερνά σε συνθήκες εκλογών το 20%!
Η δημοσκόπηση «τρέχει» σε δυο κύματα από τις αρχές της εβδομάδας, καθώς επιχειρεί να αποτυπώσει τις εκτιμήσεις των πολιτών για τους χειρισμούς της Κυβέρνησης στο θέμα των μέτρων που προέκυψαν στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, για την εκταμίευση της 6ης δόσης.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, τα ποιοτικά στοιχεία της δημοσκόπησης καταγράφουν σημαντική μείωση εμπιστοσύνης για τον Γιώργο Παπανδρέου και τα κορυφαία στελέχη, καθώς και περαιτέρω αποσυσπείρωση της εκλογικής βάσης του ΠΑΣΟΚ, που ενισχύει τα κόμματα της Αριστεράς, ενώ παρατηρούνται και απευθείας μετακινήσεις προς τη Νέα Δημοκρατία.
Θυμίζουμε ότι και τους τελευταίους μήνες υπήρξαν δημοσκοπήσεις που εμφάνιζαν το ΠΑΣΟΚ, χωρίς στάθμιση, να έχει υποχωρήσει στην πρόθεση ψήφου ακόμη και στο 15%, φαίνεται ωστόσο ότι τα δεδομένα έχουν πλέον επιβαρυνθεί για την Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.

statesmen.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...