Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Τα 555 Χρόνια και οι ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ



Μύθος ή πραγματικότητα;

Όταν ο αιμοσταγής Μωάμεθ ο Β΄ πορθητής κατέκτησε την Κωνσταντινούπολη και μπήκε στην Αγία Σοφία, είδε από την κόγχη του ιερού να προβάλει ένα άϋλο χέρι. Το χέρι έδειξε 3 φορές την ανοιχτή παλάμη του. Όταν ο Μωάμεθ ρώτησε τι σημαίνει αυτό ένας μια υπερκόσμια φωνή αποκρίθηκε ότι την Πόλη θα την κρατήσει δικιά του (ο Μωάμεθ) για 555 χρόνια.

Ο μύθος αυτό κυκλοφορεί με διάφορες παραλλαγές, αλλά σε κάθε του εκδοχή έχει σαν κοινό παρανομαστή το όραμα του Μωάμεθ Β΄ και τα 555 χρόνια.

ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ.
Όμως η ιστορία αυτή δεν φαίνεται να είναι φανταστική αφού και ο ίδιος ο πατριάρχης Γεννάδιος Σχολάριος (ο πρώτος πατριάρχης μετά την άλωση) φαίνεται ότι είχε δώσει μια ερμηνεία για το όραμα του αιμοσταγή σουλτάνου.
Μια ερμηνεία που έλεγε ότι το άϋλο χέρι που είδε σήμαινε ότι δεν υπήρχαν ούτε πέντε δίκαιοι στην Βασιλεύουσα και για αυτό ο Θεός επέτρεψε την κατάκτηση της.


555
Ραντεβού με το πεπρωμένο τους...


1918

Το 2008 συμπληρώθηκαν 555 χρόνια από το μαύρο εκείνο πρωινό του 1453 που η Βασιλεύουσα κατακτήθηκε από τον αιμοσταγή τούρκο, όμως με μια ποιο προσεκτική παρατήρηση του μύθου θα διαπιστώσει κανείς ότι η ’’φωνή’’ είπε στον Μωάμεθ ότι για 555 χρόνια η Πόλη θα είναι δικιά σου.
Για τέσσερα χρόνια, από το 1918 έως και το 1922 η Κωνσταντινούπολη δεν ήταν στα χέρια των τούρκων αφού επικυρίαρχοι της ήταν οι σύμμαχοι.

Συγκεκριμένα στις 30 Οκτωβρίου του 1918 συνάφθηκε η συνθήκη του Μούδρου στην Λήμνο, μεταξύ των δυτικών συμμαχικών δυνάμεων της Αντάντ και της οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Σύμφωνα με τους όρους της συνθήκης ακολούθησε η άμεση κατάληψη των Στενών του Ελλησπόντου από Αγγλικές και Γαλλικές δυνάμεις καθώς επίσης και η άφιξη αγγλογαλλικών στρατιωτικών τμημάτων στη Κωνσταντινούπολη στις 4 Νοεμβρίου του 1918.

Στη ναυτική δύναμη της Αντάντ που διέπλευσε τα Δαρδανέλια και κατέπλευσε στη Κωνσταντινούπολη συμμετείχαν και τα ελληνικά πολεμικά πλοία: το θωρηκτό Αβέροφ  καθώς και τα αντιτορπιλικά: Πάνθηρ, Αετός και Ιέραξ που κατέπλευσαν στο Βόσπορο και αγκυροβόλησαν προ του ανακτόρου του Σουλτάνου (ντολμά μπαχτσέ) στις 14 Νοεμβρίου του 1918 προκαλώντας τον ενθουσιασμό των Ελλήνων της Πόλης


4 χρόνια μετά…

Την 27η Αυγούστου του 1922 ο αιμοδιψής Κεμάλ κατακτά την Σμύρνη και την πνίγει στο αίμα μετά την βοήθεια που του πρόσφεραν οι «σύμμαχοι»  μας και κυρίως οι Γάλλοι άλλα και άλλες χώρες εκτός συμμαχίας όπως η Σοβιετική Ένωση.

Ο υποταγμένος στους συμμάχους σουλτάνος της Κωνσταντινούπολης Μωάμεθ ο 6ος εγκαταλείπει την Κωνσταντινούπολη στις 17 Νοεμβρίου του 1922 και ουσιαστικά παραδίδει την διακυβέρνηση στον Κεμάλ, όπου ιδρύει την σημερινή Τουρκία. 


Συμπέρασμα…

Το γεγονός είναι ότι από τις 30 Οκτωβρίου του 1918 έως και την 17 Νοεμβρίου του 1922 η Κωνσταντινούπολη ήταν στην ουσία υπό των συμμάχων οπότε για να υπολογιστεί ο συνολικός χρόνος που η Κωνσταντινούπολη είναι Τουρκική θα πρέπει να αφαιρεθούν από τα 558 χρόνια που διανύουμε σήμερα,  μετά το 1453,  τα τέσσερα χρόνια της συμμαχικής κατάκτησης.
 
Το συμπέρασμα είναι ότι η Κωνσταντινούπολη ανήκει στους Τούρκους 554 χρόνια και του χρόνου, το 2012, θα συμπληρώσει τα 555 χρόνια.
Μπορεί όλα αυτά τα νούμερα και οι αριθμοί να φαίνονται σαν αριθμολογία και να είναι ξένα προς την Ορθοδοξία μας, είναι όμως γεγονός ότι οι Άγιοι και οι σύγχρονοι γεροντάδες μας, μίλησαν για αναστημένο γένος και για ανάκτηση της Βασιλεύουσας στις μέρες μας.
Θα ζείτε και θα το δείτε… Είχε πει ο Πατέρας Παΐσιος και όσο απίστευτο και αν ακούγεται, αφού το είπε αυτό το σκεύος εκλογής του Θεού, θα γίνει… στις μέρες μας.



Γιώργος Θαλάσσης

Υ.Γ.  Οι ίδιοι οι Τούρκοι πιστεύουν σε μια δική τους «προφητεία» που λέει ότι η Κωνσταντινούπολη κάποτε θα ανακτηθεί από τους προκατόχους τους.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...