Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Αίγυπτος : Ο πρεσβευτής του Ισραήλ εγκατέλειψε τη χώρα. Στις φλόγες οχήματα της αστυνομίας

Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Αίγυπτο εγκατέλειψε το Κάιρο σήμερα, μεταδίδουν η αιγυπτιακή κρατική τηλεόραση και το δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya, μετά τα επεισόδια στην διάρκεια των οποίων εκατοντάδες οργισμένοι διαδηλωτές εισήλθαν σε τμήμα της πρεσβείας. Κρατικά ΜΜΕ νωρίτερα μετέδωσαν ότι ισραηλινό αεροσκάφος έφθασε στο αεροδρόμιο του Καΐρου για να παραλάβει τον πρεσβευτή, την οικογένειά του και διπλωματικό προσωπικό του Ισραήλ και να τους μεταφέρει στην πατρίδα τους.

Στον δρόμο έξω από το κτίριο όπου βρίσκεται η πρεσβεία του Ισραήλ τουλάχιστον δύο οχήματα της αστυνομίας είχαν παραδοθεί στις φλόγες, ενώ διαδηλωτές συνέχιζαν να βάζουν φωτιές καθώς η αστυνομία χρησιμοποιεί δακρυγόνα και ρίχνει στον αέρα για να διαλύσει τους τουλάχιστον 2.000 συγκεντρωμένους, σύμφωνα με έναν αυτόπτη μάρτυρα.

Αίγυπτος: Σε κατάσταση συναγερμού κηρύχθηκε η χώρα

 
Το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου κήρυξε πριν από λίγο κατάσταση συναγερμού στη χώρα κι ανέστειλε τις άδειες όλων των αστυνομικών, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. Ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου Ισάμ Σαράφ συγκάλεσε εκτάκτως μια κυβερνητική ομάδα αντιμετώπισης κρίσης μετά την εισβολή διαδηλωτών στην πρεσβεία του Ισραήλ, μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο MENA. http://www.e-typos.com/content.aspx?cid=27813&catid=6
-->

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...