Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023

Πού να είναι τώρα ο Νοστράδαμος, που προφήτευε το μέλλον του κόσμου;

Αν δεν είσαι αμέριμνος για τα γήϊνα πράγματα μήν περιμένεις να λάβει φως η ψυχή σου, ούτε γαλήνη οι αισθήσεις σου.
Άγιος Ισαάκ ο Σύρος

Στον Μέγα Αντώνιο, ήλθε κάποιος σπουδασμένος και του είπε: «Πώς υπομένεις, πάτερ, στερούμενος την παρηγοριά των βιβλίων;» Και ο Άγιος Αντώνιος του αποκρίθηκε: «Το δικό μου βιβλίο είναι η φύση και τόχω πάντα ανοιχτό μπροστά μου για να διαβάζω τον λόγο του Θεού».

'Μάθετε στα παιδιά σας να προσεύχονται, και μετά να ομιλούν ξένες γλώσσες και να παίζουν πιάνο...''
~ Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς

Ας δώσουμε την μαρτυρία ότι θάνατος δεν υπάρχει, ότι έχει έλθει η Βασιλεία, ότι η Αγάπη καθυπόταξε τον θάνατο με τον αγώνα Της πάνω στον Σταυρὸ και με την νίκη Της μέσα στις καρδιές μας.
Μητροπολίτης Σουρόζ Anthony Bloom

Πού να είναι τώρα ο Νοστράδαμος, που προφήτευε το μέλλον του κόσμου; τον ρώτησα μια μέρα. - Ο Νοστράδαμος μαζί με τον Ιούδα κάθονται σε «κελί φυλακής».

ΟΣΙΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

Πιό εύκολα θα μπορέσει ο άνθρωπος να αδειάσει όλη την θάλασσα σε ένα μικρό κύπελλο, παρά να φθάσει και να εξιχνιάσει όλη την Σοφία του Θεού.
Γι' αυτό λοιπόν, όταν διαβάζεις ή ακούς την Αγία Γραφή, να αφήνεις στην άκρη κάθε δική σου γνώμη και άποψη και να υπακούεις στον Λόγο και στο Θέλημα Εκείνου που σου μιλάει μέσω της Αγίας Γραφής. Και να παρακαλείς τον Χριστό να σε συνετίζει, να σου φωτίζει τον νου και να σου δίνει πόθο βαθύ να μελετάς την Αγία Γραφή και να εκτελείς όλα όσα λέγει. Άγιος Ιννοκέντιος Μητροπολίτης Μόσχας 

 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...