Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023

Αντιμέτωπος με τον ουκρανικό λαό πια ο Zelensky – Μεγάλη διαμαρτυρία στο Κίεβο για τη μαζική επιστράτευση

Χάνει τον έλεγχο ο Zelensky - Καταπονημένος ο ουκρανικός λαός ζητεί ένα τέλος στην άσκοπη αιματοχυσία

Οι συγγενείς των Ουκρανών εφέδρων βγήκαν στους δρόμους στο Κίεβο και σε άλλες πόλεις της Ουκρανίας απαιτώντας να αποστρατευτούν ή τουλάχιστον να αντικατασταθούν όσοι είχαν επιστρατευθεί στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις στην αρχή της σύγκρουσης, ανέφερε ο ουκρανικός ιστότοπος ειδήσεων Telegraf.
Οι διαδηλωτές, που συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου, κρατούσαν πανό που έγραφαν: «Αποστράτευση για τους υπερασπιστές μας!», «Ο σύζυγός μου είναι ήδη σε πόλεμο 586 μέρες. Ήρθε η ώρα για άλλους» και μερικά άλλα με παρόμοιο περιεχόμενο.
Οι συγγενείς επισήμαναν ότι τα αγαπημένα τους πρόσωπα στο στρατό «είναι εξαντλημένα και σωματικά και ηθικά».
Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο, παρόμοιες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Οδησσό και την Poltava..

Ο νόμος της Ουκρανίας


Τον Φεβρουάριο του 2022, η Ουκρανία κήρυξε μια πανεθνική επιστράτευση, η οποία έχει παραταθεί επανειλημμένα έκτοτε.
Οι αρχές της χώρας δεν φείδονται προσπαθειών για να εμποδίσουν τους άνδρες στρατεύσιμης ηλικίας να αποφύγουν τη στρατιωτική θητεία.
Τον Σεπτέμβριο, η Ουκρανία επέκτεινε τη λίστα των κατηγοριών που είναι επιλέξιμες για το στρατό και συντόμευσε τη λίστα των ιατρικών αντενδείξεων.
Τον Οκτώβριο, το υπουργείο Παιδείας έστειλε επεξηγηματικό σημείωμα σε όλα τα πανεπιστήμια, λέγοντας ότι οι φοιτητές μπορούν να επιστρατευθούν κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής τους άδειας.
Επιπλέον, η χώρα ψήφισε νόμο που υποχρεώνει όλες τις γυναίκες ηλικίας 18 έως 60 ετών, που έχουν τα προσόντα γιατρού, οδοντίατρου, μαίας, νοσοκόμας ή φαρμακοποιού, να εγγραφούν για στρατιωτική θητεία.

Το ουκρανικό καθεστώς έτοιμο να στρατολογήσει και μαθητές

Σε απόλυτα εξωφρενικές λύσεις καταφεύγει ο ουκρανικός στρατός για να αντιμετωπίσει τη σοβαρή λειψανδρία την οποία έχει.
Σύμφωνα με τον Yan Gagin σύμβουλο του αρχηγού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk, οι Ουκρανοί προσπαθούν να στρατολογήσουν ανήλικους μαθητές από σχολεία και κολέγια.
«Παρά την κρίση διαφθοράς στα στρατολογικά γραφεία, τώρα αρχίζουν να στρατολογούν νέους.
Υπάρχει νόμος που επιτρέπει την εθελοντική στρατολόγηση από την ηλικία των 16 ετών.
Ωστόσο, υπάρχουν πληροφορίες ότι στρατιωτικοί επισκέπτονται εκπαιδευτικά ιδρύματα όπως σχολεία, τεχνολογικά Ιδρύματα και λύκεια όπου φοιτούν ανήλικοι και τους ενθαρρύνουν να πάνε στην πρώτη γραμμή και να λάβουν μέρος στη σύγκρουση», αποκάλυψε ο Gagin.
Επιπλέον, ο Gagin δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Ουκρανία να ψηφίσει νόμο για τη γυναικεία επιστράτευση.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, που μίλησε στο Sputnik, ήδη στην Ουκρανία υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια για τα τόσο ακραία μέτρα που λαμβάνει το καθεστώς του Κιέβου που υποθηκεύει κυριολεκτικά την ύπαρξη του λαού της χώρας.
Πρόκειται για απάνθρωπο μέτρο αποστολής νέων ανθρώπων και παιδιών στην κρεατομηχανή του πολέμου, που θα οδηγήσει σε δυναμικές διαμαρτυρίες.


Η απόλυτη κρίση - Μόλις 23 εκατ. άνθρωποι στην Ουκρανία

Εξάλλου η Ουκρανία βιώνει ήδη την απόλυτη κρίση καθώς βλέπει τον πληθυσμό της να συρρικνώνεται ραγδαία τόσο λόγω των απωλειών στο πεδίο της μάχης όσο και των ανθρώπων που την εγκαταλείπουν.
Σε ανάρτηση του στο Telegram ο πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Mykola Azarov υποστήριξε ότι ο πληθυσμός της χώρας έχει μειωθεί στα 23 εκατομμύρια.
Τα αρμόδια ινστιτούτα και υπηρεσίες της Ουκρανίας είχαν προειδοποιήσει ότι το 2023 θα είναι μια καταστροφική χρονιά όσον αφορά την πτώση των γεννήσεων, οι οποίες θα φτάσουν στο χαμηλότερο επίπεδο τους από την ανεξαρτησία της χώρας.
«Έχουν απομείνει 23 εκατομμύρια άνθρωποι στη χώρα και μόνο 3,5 εκατομμύρια Ουκρανοί μπορούν να συνεχίσουν τις εχθροπραξίες.
Και οι Ουκρανοί ικανοί νέοι εγκαταλείπουν τη χώρα μαζικά» αναφέρει στην ανάρτηση του ο Azarov, υπογραμμίζοντας πως η κινητοποίηση συνεχίζεται με επιταχυνόμενους ρυθμούς.
«Οι στρατιωτικοί επίτροποι έχουν επιφορτιστεί
με το να συγκεντρώσουν δυνάμεις για τουλάχιστον έναν ακόμα χρόνο επιθετικών ενεργειών» υποστήριξε ο Azarov, ο οποίος επικαλέστηκε ειδικούς που κάνουν λόγο ακόμα και για κινητοποίηση 500.000 Ουκρανών έως την ερχόμενη άνοιξη.
«Δεδομένου ότι οι πόροι επιστράτευση έχουν ουσιαστικά εξαντληθεί, οι Αρχές θα καταφεύγουν σε ολοένα και πιο «δρακόντειες» μεθόδους» επισήμανε ο Azarov, τονίζοντας ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου, το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας μείωσε τις απαιτήσεις για στράτευση στη στρατιωτική θητεία και τώρα τα άτομα με HIV, ηπατίτιδα και ψυχικές διαταραχές είναι επιλέξιμα για κινητοποίηση.
Επιπλέον, από την 1η Οκτωβρίου, οι γυναίκες στην Ουκρανία που έχουν ιατρική ή φαρμακευτική ειδικότητα υποχρεούνται επίσης να εγγραφούν για στρατιωτική θητεία.
Υπενθυμίζεται πως καθεστώς στρατιωτικού νόμου έχει εισαχθεί στην Ουκρανία από τις 24 Φεβρουαρίου 2022, ενώ απαγορεύεται η αναχώρηση από την χώρα όλων των αντρών ηλικίας 18 έως 60 ετών.

www.bankingnews.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...