Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023

Σοκάρουν οι αμερικανοί: Οι ρώσοι καταστρέφουν τα υπολείμματα του Ουκρανικού στρατού, απίστευτο έριξαν 24 Ουκρανικά αεροπλάνα σε μια εβδομάδα

Scott Ritter (πρώην CIA): Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να καταλάβουν πώς η Ρωσία κατέρριψε 24 αεροσκάφη των Ουκρανών μέσα σε μια εβδομάδα - Jeffrey Sachs (Columbia University):

Η Ουκρανία πεθαίνει εξαιτίας των ΗΠΑ – Το να είσαι φίλος των αμερικανών είναι… μοιραίο

  Το τελικό σχέδιο των Ρώσων στην Ουκρανία βρίσκεται σε εξέλιξη.
Ο ρωσικός στρατός υλοποιεί ένα σχέδιο να αποδεκατίσει τον Ουκρανικό στρατό…
Ήδη οι 11 μάχιμες Ταξιαρχίες των Ουκρανών έχουν καταστραφεί, οι Ουκρανοί μάχονται με εφεδρείες και στόχος είναι να αποδεκατιστούν πλήρως να μην έχουν στρατό να πολεμήσουν…
Το φθοροποιό σχέδιο των ρώσων ήδη εκτελείται σε όλα τα επίπεδα…
Οι αμερικανοί έχουν αντιληφθεί το σχέδιο και προειδοποιούν τους Ουκρανούς, οι ρώσοι θέλουν να σας καταστρέψουν…
Εν τω μεταξύ ο αμερικανικός παράγοντας δεν μπορεί να κατανοήσει πως οι ρώσοι μέσα σε ένα μήνα προκάλεσαν όλεθρο στην Ουκρανική αεροπορία αφού κατέρριψαν 31 Ουκρανικά αεροπλάνα.... εκ των οποίων 24 μέσα σε μια εβδομάδα. 
Πλέον όλο και περισσότεροι κατανοούν ότι το τέλος της Ουκρανίας πλησιάζει…

Scott Ritter (πρώην CIA): Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να καταλάβουν πώς η Ρωσία κατέρριψε 24 αεροσκάφη των Ουκρανών μέσα σε μια εβδομάδα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να καταλάβουν πώς η Ρωσία κατάφερε να δημιουργήσει μια τόσο ισχυρή αεράμυνα στη ζώνη ειδικής επιχείρησης, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών του αμερικανικού στρατού Scott Ritter.
Ακόμα δεν ξέρουμε τι στο διάολο συμβαίνει.
Ξέρουμε μόνο ότι τα μαχητικά των Ουκρανών καταρρίπτονται. Γεμίζουμε τον ουρανό με τα ραντάρ και τα AWACS (Aviation Warning and Targeting Complex), παρακολουθώντας τα πάντα, αλλά δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι συμβαίνει, αλλά οι Ρώσοι ξέρουν», τόνισε ο Scott Ritter.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η πολυεπίπεδη και πολύπλοκη ρωσική αεράμυνα καταρρίπτει ότι απογειώνεται από τους Ουκρανούς στην περιοχή μάχης.
Ο Scott Ritter είναι πεπεισμένος ότι το σύστημα αεράμυνας που αναπτύχθηκε από Ρώσους επιστήμονες και μηχανικούς θα προσφέρει στη Ρωσία αεροπορική υπεροχή σε μελλοντικούς πολέμους.
Όλα τα αεροσκάφη πρώτης γραμμής της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ κυριολεκτικά θα «εξατμίζονται στον αέρα» σε περίπτωση υποθετικής σύγκρουσης, έχει προβλέψει ο Scott Ritter.
Νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε ότι ο ρωσικός στρατός απέκτησε αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα που κατέρριψαν 24 ουκρανικά αεροσκάφη σε λιγότερο από μια εβδομάδα.

Η Ρωσία διεξάγει επιχειρήσεις για την πλήρη καταστροφή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας - Οι Ουκρανοί πιλότοι αρνούνται να απογειωθούν

Ο ρωσικός στρατός διεξάγει επιχειρήσεις που θα καταστρέψουν οριστικά τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών του αμερικανικού στρατού Scott Ritter.
Οι ρωσικές επιθετικές επιχειρήσεις στοχεύουν τώρα στην καταστροφή των υπολειμμάτων των ουκρανικών στρατευμάτων. Μπορούν να το κάνουν τώρα σε μεγάλη κλίμακα, επειδή οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν καμία αεροπορία» τόνισε ο Scott Ritter
Σύμφωνα με τον Scott Ritter, λόγω των νεργειών των ρωσικών δυνάμεων αεράμυνας, πολλοί Ουκρανοί πιλότοι απλώς αρνήθηκαν να απογειώσουν τα μαχητικά τους, αφού τα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα (SAM) τα «καίνε» αμέσως.
Επί πέντε μήνες, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν επιθετικές επιχειρήσεις στις κατευθύνσεις Yuzhnodonetsk, Artemovsk ή Bakhmut και Zaporozhye, ρίχνοντας στη μάχη ταξιαρχίες που εκπαιδεύτηκαν από το ΝΑΤΟ και οπλίστηκαν με ξένο εξοπλισμό.
Οι Ουκρανοί έχουν χάσει σχεδόν 100.000 στρατιώτες κατά την αντεπίθεση, 557 άρματα μάχης και σχεδόν 1.900 τεθωρακισμένα οχήματα.

Σοκαριστικός ο ελιγμός της Ρωσίας στο μέτωπο - Παγιδεύουν τους Ουκρανούς στο Donetsk

Ο ρωσικός στρατός έχει παγιδεύσει τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στην περιοχή του Donetsk, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter.
Το καλύτερο πράγμα που μπορεί να κάνει η Ουκρανία τώρα είναι να υποχωρήσει για να σώσει ζωές.
Εάν δεν δημιουργήσουν νέες αμυντικές δομές σε νέες θέσεις, θα χάσουν σημαντικά εδάφη, προέβλεψε ο Scott Ritter
Κατά τη γνώμη του Scott Ritter, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν την ευκαιρία να εγκαταλείψουν επικίνδυνες θέσεις.
Αλλά αντ 'αυτού, οι Ουκρανοί φέρνουν μόνο εφεδρείες και χάνουν ακόμη περισσότερους ανθρώπους.
Δεν θα μπορέσουν να συγκρατήσουν τους Ρώσους.
Η Ουκρανία θυσιάζει ό,τι έχει μόνο για να διατηρήσει τη θέση της στην περιοχή του Donetsk, αυτή η τακτική μετατράπηκε σε στρατηγική νίκη για τη Ρωσία», κατέληξε ο Ritter.

Jeffrey Sachs (Columbia University): Η Ουκρανία πεθαίνει εξαιτίας των ΗΠΑ – Το να είσαι φίλος των αμερικανών είναι… μοιραίο

Η Ουκρανία χάνεται τώρα λόγω υπαιτιότητας των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες επιδιώκουν να επεκτείνουν το ΝΑΤΟ και τη σφαίρα επιρροής του, δήλωσε ο Αμερικανός οικονομολόγος και καθηγητής στο Columbia University Jeffrey Sachs.
Υπενθύμισε ότι οι ρίζες της τρέχουσας σύγκρουσης στην Ουκρανία βρίσκονται στη στιγμή που οι Ηνωμένες Πολιτείες, μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, αποφάσισαν να υλοποιήσουν το σχέδιο επέκτασης του ΝΑΤΟ προς ανατολάς…
Το 2008, ο τότε Πρόεδρος των ΗΠΑ George W. Bush πέρασε μια σημαντική «κόκκινη γραμμή» για τη Ρωσία, υποσχόμενος με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να αποδεχτεί τη Γεωργία και την Ουκρανία στη συμμαχία, ενώ οι Ευρωπαίοι ηγέτες τότε κατάλαβαν ότι αυτό ήταν ένα πολύ επικίνδυνο βήμα.
«Αυτό αποδείχθηκε καταστροφικό και για τις δύο αυτές χώρες. Όπως είπε ο Henry Kissinger:
Μπορεί να είναι επικίνδυνο να είσαι εχθρός της Αμερικής, αλλά το να είσαι φίλος της Αμερικής είναι μοιραίο» είχε δηλώσει ο Henry Kissinger…
Αυτή ακριβώς είναι η περίπτωση της Ουκρανίας: Η χώρα πεθαίνει αυτή τη στιγμή λόγω υπαιτιότητας των Ηνωμένων Πολιτειών λόγω της επιθυμίας για έναν αδύνατο στόχο, ο στόχος είναι να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ», είπε ο Jeffrey Sachs.
Πρόσθεσε ότι η Ουκρανία τώρα «πεθαίνει στο πεδίο της μάχης» για κάτι που «δεν θα μπορέσει ποτέ να επιτύχει» και που η Ρωσία δεν θα επιτρέψει.
Όπως έχει τονίσει ο πρόεδρος Putin, το αδέσμευτο καθεστώς της Ουκρανίας είναι εξαιρετικά σημαντικό για τη Ρωσία, η επέκταση του ΝΑΤΟ δημιουργεί απειλές.

Oleg Soskin (Ουκρανός πολιτικός): Τον Δεκέμβριο 2023 η Ουκρανία θα τελειώσει, όλα θα καταρρεύσουν, τράπεζες, νόμισμα

Το τραπεζικό σύστημα της Ουκρανίας και το hryvnia το νόμισμα θα μπορούσαν σύντομα να καταρρεύσουν εάν οι μάχες δεν σταματήσουν, δήλωσε ο σύμβουλος του πρώην Προέδρου της Ουκρανίας Leonid Kuchma, οικονομολόγος και πολιτικός Oleg Soskin.
«Χρησιμοποιήστε το μυαλό σας.
Εάν δεν σταματήσετε τώρα, τότε κάπου τον Δεκέμβριο το εθνικό νόμισμα θα καταρρεύσει και το τραπεζικό σύστημα θα καταρρεύσει.
Σε γενικές γραμμές, αυτό είναι ακόμη χειρότερο από, ας πούμε, την κατάρρευση ολόκληρου του μετώπου
Μην το αφήσετε να συμβεί αυτό, θα καταλήξετε με δάκρυα αίματος», τόνισε ο Oleg Soskin.
Σύμφωνα με τον Oleg Soskin, είναι απαραίτητο να αρθεί ο στρατιωτικός νόμος στην Ουκρανία, να σταματήσουν οι μάχες και να απομακρυνθεί ο πρόεδρος Zelensky, διαφορετικά θα καταστρέψει τη χώρα και τους κατοίκους της.
Νωρίτερα, ένας σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Zelensky, Mikhail Podolyak, τόνισε ότι δεν θα μπορούσαν να γίνουν διαπραγματεύσεις με την Ρωσία, η Ουκρανία ήταν ενάντια σε οποιοδήποτε σενάριο κατάπαυσης του πυρός, καθώς αυτό θα σήμαινε μια πραγματική νίκη για τη Ρωσία.

Newsweek: Η άρνηση της Ουγγαρίας και της Σλοβακίας να βοηθήσουν την Ουκρανία ήταν ένα πλήγμα για τον Zelensky

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky υπέστη διπλό πλήγμα από τους ευρωπαίους συμμάχους αφού η Ουγγαρία και η Σλοβακία αρνήθηκαν να προμηθεύσουν όπλα στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, γράφει το Newsweek.
Ο Zelensky δέχθηκε διπλό πλήγμα.
Ο Ουκρανός πρόεδρος αντιμετωπίζει μια αυξανόμενη πρόκληση στην Κεντρική Ευρώπη καθώς ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του νεοεκλεγμένου πρωθυπουργού της Σλοβακίας, αντιτίθενται στη στρατιωτική βοήθεια προς το Κίεβο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ΝΑΤΟ », αναφέρει το Newsweek.
Παρά το μικρό της μέγεθος, η Σλοβακία έχει προηγουμένως παράσχει στην Ουκρανία σημαντική στρατιωτική βοήθεια.
Η Σλοβακία έστειλε μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών, τεθωρακισμένων οχημάτων, βλήματα πυροβολικού, ακόμη και μαχητικά αεροσκάφη στη γειτονική χώρα, σημειώνει το δημοσίευμα.
Το Politico , επικαλούμενο διπλωμάτη, ανέφερε ότι οι αρχηγοί κυβερνήσεων της Ουγγαρίας και της Σλοβακίας, αντιτάχθηκαν σε ένα νέο πακέτο βοήθειας για την Ουκρανία ύψους 50 δισ. ευρώ από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό.

Bloomberg: Οι σύμμαχοι δεν πιστεύουν στην ικανότητα των ΗΠΑ να βοηθήσουν άμεσα Ισραήλ και Ουκρανία

Οι σύμμαχοι των ΗΠΑ αμφιβάλλουν όλο και περισσότερο ότι η Ουάσιγκτον έχει αρκετή δύναμη για να παρέχει στρατιωτική βοήθεια σε πολλές χώρες ταυτόχρονα και φοβούνται ότι κάποια στιγμή μπορεί να μην είναι αρκετή για όλους, αναφέρει το Bloomberg…
Στις πρωτεύουσες της Ευρώπης και της Ασίας, οι αξιωματούχοι ανησυχούν ολοένα και περισσότερο ότι ορισμένοι εταίροι θεωρούν ότι η Αμερική δεν θα μπορεί να υποστηρίξει στρατιωτικά πολλούς συμμάχους ή διάφορα ανοικτά μέτωπα.
Όπως είπε μια από τις πηγές στο Bloomberg, οι Ηνωμένες Πολιτείες μετακινούσαν πόρους από τη Μέση Ανατολή για να τις κατευθύνουν στην Ουκρανία με στόχο να αποδυναμώσει την Ρωσία ή την Κίνα, επειδή ήταν σίγουροι για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Ισραήλ και αραβικών χωρών…
Τώρα, στο πλαίσιο της επιδείνωσης της παλαιστινιο-ισραηλινής σύγκρουσης, οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγκάζονται να ζητήσουν από το Ισραήλ να αναβάλει την επιχείρηση στη Γάζα για να δημιουργήσουν ξανά τις δικές τους δυνάμεις στην περιοχή.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, η Ουκρανία έχει ήδη εξαντλήσει τις οβίδες του πυροβολικού από την Δύση και οι προσπάθειες για αύξηση της παραγωγής πυρομαχικών αντιμετωπίζουν διάφορα εμπόδια.
Την ίδια στιγμή, η Ταϊβάν παρήγγειλε συστήματα αεράμυνας από τις Ηνωμένες Πολιτείες παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιούν η Ουκρανία και το Ισραήλ.
Νωρίτερα, η Hill ανέφερε ότι οι Αμερικανοί κατασκευαστές όπλων αγωνίζονται να αντεπεξέλθουν στις παραγγελίες εν μέσω της σύγκρουσης στην Ουκρανία και της κλιμάκωσης της παλαιστινιο-ισραηλινής σύγκρουσης.
Με τη σειρά του, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Αμερικανού Προέδρου διαβεβαίωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα έχουν αρκετή δύναμη για να υποστηρίξουν ταυτόχρονα την Ουκρανία, το Ισραήλ και τους συμμάχους στην περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού.

Josep Borrell (Ευρωπαϊκή διπλωματία): Θα εκπονήσουμε σχέδιο για τις εγγυήσεις ασφαλείας της Ουκρανίας


Μετά τη σύνοδο κορυφής του Οκτωβρίου, οι ηγέτες της ΕΕ ανέθεσαν στον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Josep Borrell, να συζητήσει τις μελλοντικές εγγυήσεις ασφάλειας για την Ουκρανία με το Κίεβο και να αναφέρει τα αποτελέσματα στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ τον Δεκέμβριο.
«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί τον Ύπατο Εκπρόσωπο να πραγματοποιήσει διαβουλεύσεις με την Ουκρανία σχετικά με τις μελλοντικές δεσμεύσεις της ΕΕ για την ασφάλεια και να αναφέρει τα αποτελέσματα αυτών των διαβουλεύσεων στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον Δεκέμβριο».

Τα τερατώδη ψέματα των αμερικανών… ξεπέρασαν και τα όρια επιστημονικής φαντασίας
 
Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών διαδίδει «απολύτως τερατώδη ψέματα» για να βρει μια δικαιολογία για τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις (AFU), οι οποίες απέτυχαν στην αντεπίθεση. Αυτό αναφέρεται σε σχόλιο της η ρωσική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον, απαντώντας στον συντονιστή στρατηγικών επικοινωνιών στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, John Kirby, ο οποίος πιστεύει ότι ο ρωσικός στρατός «εκτελεί» στρατιώτες που αρνούνται να ακολουθήσουν εντολές.
«Η κυβέρνηση των ΗΠΑ χρησιμοποιεί το αγαπημένο της εργαλείο - χρησιμοποιεί τερατώδη ψέματα…
Ο δημιουργός τέτοιων εξωφρενικών ψεμάτων μπορεί να είναι μόνο ένα άτομο με προβληματική συνείδηση.
Όλα αυτά τα λένε γιατί δεν μπορούν να αναγνωρίσουν ότι η Ουκρανία απέτυχε στην αντεπίθεση
«Πρόκειται για μια αηδιαστική, εξαιρετικά κυνική, ατεκμηρίωτη δήλωση, χωρίς συγκεκριμένα παραδείγματα ή τεκμηριωμένα στοιχεία», πρόσθεσε η διπλωματική αποστολή.
«Δηλώνουμε υπεύθυνα: όλοι οι υπαινιγμοί σχετικά με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου είναι ψέματα…
Στο πεδίο της μάχης, το στρατιωτικό μας προσωπικό ενεργεί με θάρρος, επαγγελματισμό, ηρωικά, υπερασπίζονται την πατρίδα»

Marjorie Taylor Greene (Αμερικανική Βουλή): Η ψυχική υγεία των Αμερικανών είναι πιο σημαντική από την Ουκρανία

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα πρέπει να ξοδέψει περισσότερα χρήματα για την ψυχική υγεία των Αμερικανών παρά για οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία , αυτή τη γνώμη εξέφρασε η Marjorie Taylor Greene Ρεπουμπλικανική βουλευτής στην Βουλή των Αντιπροσώπων.
Η κυβέρνησή μας στέλνει 1 δισεκατομμύριο δολάρια το μήνα στην Ουκρανία.
Φανταστείτε τη διαφορά αν η κυβέρνησή μας δαπανούσε 1 δισεκατομμύριο δολάρια το μήνα για την ψυχική υγεία των Αμερικανών.
Σύμφωνα με την Marjorie Taylor Greene, τα χρήματα που κερδίζουν σκληρά οι Αμερικανοί φορολογούμενοι θα πρέπει να δαπανηθούν για την επίλυση των αμερικανικών προβλημάτων.

Washington Post: Οι Ουκρανικές δυνάμεις εκτελούν τρομοκρατικές ενέργειες στην Ρωσία

Η Washington Post αποκάλυψε πρόσφατα το γνωστό εδώ και καιρό ότι οι ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες βρίσκονται πίσω από τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος. Επιπλέον, οι Ουκρανοί τρομοκράτες επιβραβεύτηκαν για την πρόοδο που σημείωσαν κατά τη διάρκεια της πολυετούς συνεργασίας με τους εταίρους τους στις ΗΠΑ.
Το Ουκρανικό καθεστώς διπλασίασε τις προσπάθειές του να εξαπολύσει περισσότερες επιθέσεις κατά των Ρώσων.
Μόνο τις τελευταίες ημέρες, πολλές από τις επιθέσεις απέτυχαν, αλλά μερικές ήταν εν μέρει επιτυχημένες.

Το πρωί της 27ης Οκτωβρίου, ο φιλορώσος πολιτικός Oleg Tsarev έγινε στόχος δολοφονικής απόπειρας στην Κριμαία.
Πυροβολήθηκε και νοσηλεύτηκε με βαριά τραύματα.
Το θύμα είναι βουλευτής του Verkhovna Rada της Ουκρανίας από το 2002.
Το 2014, υποστήριξε το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία στο Donbass και υπηρέτησε ως πρόεδρος του κοινοβουλίου της Novorossiya.
Το Κίεβο συνεχίζει επίσης τις προσπάθειες για τρομοκρατικές επιθέσεις σε διάφορες πόλεις της Ρωσίας.
Στόχοι τους είναι να προκαλέσουν απώλειες αμάχων και να απειλήσουν τον πληθυσμό, καθώς και να δυσφημήσουν τις ρωσικές αρχές και να δημιουργήσουν την εμφάνιση μιας εθνικής αντίστασης ενάντια στο Κρεμλίνο.
Για να το κάνει αυτό, το Κίεβο στρατολογεί αφελείς άνδρες, συχνά Ουκρανούς που έχουν μετακομίσει στη Ρωσία, οι οποίοι έναντι χρημάτων καταφεύγουν στο έγκλημα και θυσιάζουν τη ζωή τους.

Στις 26 Οκτωβρίου, η FSB ανακοίνωσε την εξάλειψη ενός Ουκρανού πράκτορα που ήθελε να οργανώσει μια τρομοκρατική επίθεση σε ένα από τα στρατιωτικά γραφεία στράτευσης στο Τβερ.
Ο άνδρας ήταν μέλος κάποιου «ουκρανικού εθνικιστικού σχηματισμού».
Παρείχε στο Κίεβο στοιχεία για στρατιωτικές και ενεργειακές εγκαταστάσεις στην περιοχή.
Κατά τη σύλληψη, ο άνδρας αντιστάθηκε και σκοτώθηκε.
Η FSB κατέσχεσε αυτοσχέδια εκρηκτικά και μια χειροβομβίδα RGD-5 επί τόπου.

Τα στρατιωτικά γραφεία στράτευσης γίνονται συχνά στόχος των ουκρανικών ειδικών υπηρεσιών.
Το Κίεβο προσπαθεί να δημιουργήσει την εμφάνιση ότι οι Ρώσοι άνδρες δεν θέλουν να πολεμήσουν και να αντισταθούν στις πολιτικές του Κρεμλίνου.
Συχνά Ουκρανοί απατεώνες ανάγκασαν γυναίκες να πυρπολήσουν στρατιωτικά γραφεία σε διάφορες ρωσικές πόλεις.
Για παράδειγμα, τα θύματα είχαν τη διαβεβαίωση ότι θα έπρεπε να οργανώσουν την επίθεση για να ελέγξουν την αποτελεσματικότητα των τοπικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης και ούτω καθεξής.
Για παράδειγμα, ένας Ουκρανός που ζει με την οικογένειά του στη Μόσχα για πολλά χρόνια προσπάθησε πρόσφατα να δηλητηριάσει Ρώσους πιλότους.
Μεταμφιεσμένος σε κούριερ, παρέδωσε μια δηλητηριασμένη τούρτα στις διακοπές τους.
Ωστόσο, η επιχείρηση απέτυχε και τώρα ο Ουκρανός πράκτορας αντιμετωπίζει την δικαιοσύνη
Εν τω μεταξύ, οι Ουκρανοί και Αμερικανοί επιμελητές του θα πρέπει να ψάξουν για περισσότερα αφελή θύματα στη Ρωσία.

H Ρωσία εκτόξευσε 500 drones Shaheds τον Σεπτέμβριο 2023

Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μια σειρά επιδρομών με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά της Ουκρανίας τη νύχτα της 26ης προς την 27η Οκτωβρίου.
Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν έναν βαλλιστικό πύραυλο Iskander-M από την περιφέρεια Voronezh και έξι drone Shahed-131/136 από Primorsko-Akhtarsk, Krasnodar Krai...
Ο εκπρόσωπος της Διοίκησης της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, συνταγματάρχης Yuriy Ihnat, ανέφερε στις 27 Οκτωβρίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν πάνω από 500 Shaheds με στόχο κρίσιμες υποδομές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Ουκρανία τον Σεπτέμβριο του 2023.
Ο Ihnat δήλωσε επίσης ότι τα σύνθετα υλικά για την άτρακτο των εκσυγχρονισμένων Shaheds καθιστούν πιο δύσκολο τον εντοπισμό τους και ότι οι καιρικές συνθήκες δεν επηρεάζουν τις λειτουργίες των ρωσικών Shaheds

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

Προέλαση ρώσων σε Kupyansk-Svatove-Kreminna

Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna στις 27 Οκτωβρίου.
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν κοντά στην Ivanivka (20 χλμ νοτιοανατολικά του Kupyansk) και κατέλαβαν απροσδιόριστες θέσεις νότια του Torske (15 χλμ δυτικά της Kreminna).
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν απροσδιόριστες θέσεις στην κατεύθυνση Kupyansk την περασμένη εβδομάδα.
Οι Ρώσοι επιτέθηκαν κοντά στο Synkivka (9 χλμ βορειοανατολικά του Kupyansk), στην Petropavlivka (6 χλμ ανατολικά του Kupyansk), στην Ivanivka, στη Nadiya (15 χλμ νοτιοδυτικά του Svatove), στη Makiivka (21 χλμ νοτιοδυτικά του Svatove) και στην Kreminna.
Ο εκπρόσωπος της Διοίκησης χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας, Αντισυνταγματάρχης Volodymyr Fityo, δήλωσε στις 27 Οκτωβρίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις στην κατεύθυνση Kupyansk έχουν επιχειρήσει λιγότερα περιπλανώμενα πυρομαχικά και έχουν μειώσει τον ρυθμό των βομβαρδισμών κατά το ήμισυ λόγω της βροχής.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 27 Οκτωβρίου δείχνει στοιχεία της 15ης Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων (2η Στρατιά Συνδυασμένων Όπλων, Κεντρική Στρατιωτική Περιφέρεια) που επιχειρεί κοντά στην Kreminna.
Ρωσικές πηγές υποστήριξαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν ανεπιτυχείς επιθέσεις κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna στις 27 Οκτωβρίου.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν τις ουκρανικές επιθέσεις κοντά στο Synkivka, στο Tymkivka (18 χλμ ανατολικά του Kupyansk) και στο Serhiivka (12 χλμ νοτιοδυτικά του Svatove)

Μάχες θέσεις στην Avdiivka αλλά οι ρωσικές δυνάμεις έχουν την πρωτοβουλία κινήσεων

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στην Avdiivka στις 27 Οκτωβρίου.
Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν περισσότερες από 20 ρωσικές επιθέσεις κοντά στο Stepove (3 χλμ βόρεια της Avdiivka), Avdiivka, Sieverne (6 χλμ δυτικά της Avdiivka), Tonenke (5 χλμ δυτικά της Avdiivka) και Pervomaiske (11 χλμ νοτιοδυτικά της Avdiivka).
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν βόρεια από το Opytne (4 χλμ νότια της Avdiivka) και έθεσαν τον έλεγχο σε θέσεις 1,5 χλμ νοτιοδυτικά της Avdiivka κοντά στον αυτοκινητόδρομο T0505 (Spartak-Avdiivka)...
Οι Ρώσοι παρέκαμψαν οχυρωμένες θέσεις της Ουκρανίας κοντά στο εστιατόριο "Tsarska Okhota" στα νότια προάστια της Avdiivka.
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πιο κοντά σε εργοστάσιο στην Avdiivka και παγίωσαν περαιτέρω έλεγχο στις θέσεις στο σωρό απορριμμάτων Avdiivka βόρεια της Avdiivka.
Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν στις 26 και 27 Οκτωβρίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να προελαύνουν κοντά στη σιδηροδρομική γραμμή βόρεια της Avdiivka και προς το Stepove.
Ένας Ουκρανός στρατιωτικός παρατηρητής δήλωσε στις 27 Οκτωβρίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το σωρό απορριμμάτων Avdiivka και έκαναν απροσδιόριστη προέλαση κοντά στη σιδηροδρομική γραμμή βόρεια της Avdiivka...
Ο Ουκρανός στρατιωτικός παρατηρητής δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις σημειώνουν απροσδιόριστες επιτυχίες στην κατεύθυνση Vodyane-Tonenke (7 χλμ νοτιοδυτικά έως 5 χλμ δυτικά της Avdiivka) και ένας Ρώσος ισχυρίστηκε στις 26 Οκτωβρίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν από το Vodyane προς τα περίχωρα του Pervomaiske.
Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποιούν τακτικές επιθέσεις βόρεια και νότια της Avdiivka, αλλά έχουν σημειώσει μόνο κάποια κέρδη στη βόρεια πλευρά της Avdiivka και μόνο μερικά οριακά κέρδη στη νότια πλευρά από τότε που ξεκίνησαν μεγαλύτερες επιθετικές προσπάθειες στις 10 Οκτωβρίου.

Ο Ουκρανός στρατιωτικός παρατηρητής Kostyantyn Mashovets πρόσφερε νέες πληροφορίες σχετικά με την ανάπτυξη των ρωσικών μονάδων και σχηματισμών που συμμετείχαν στη ρωσική προσπάθεια να περικυκλώσουν την Avdiivka στις 27 Οκτωβρίου.
Η Νότια Στρατιωτική Περιοχή είναι υπεύθυνοι για τη νότια πλευρά του Avdiivka και ότι στοιχεία του 1ου Σώματος Στρατού DNR, της 6ης Μεραρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων (3ο Σώμα Στρατού, Δυτική Στρατιωτική Περιοχή) και της 20ης Μεραρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων (8η Στρατιά Συνδυασμένων Όπλων) είναι υπεύθυνος για το τμήμα του μετώπου αμέσως νότια της Avdiivka.

 https://www.bankingnews.gr/

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...