Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023

Medvedev: Η Ευρώπη κατάντησε «γηραιά πόρνη» των ΗΠΑ, έχει χάσει de facto την ανεξαρτησία και το κύρος της

H Eυρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να δράσει ανεξάρτητα ακόμη και στο ευρωπαϊκό πεδίο.
Σχεδόν όλα τα κράτη της Ένωσης στέκονται πειθήνια μπροστά στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Μεγάλη Βρετανία, δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Dmitry Medvedev στη σελίδα του στο κοινωνικό δίκτυο VKontakte τη Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023.
«Η γεωπολιτική αυτονομία της ηπείρου έχει σχετικοποιηθεί.
Ανεξάρτητα από το τι υποστηρίζουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πλέον εκ των πραγμάτων ανίκανη να δράσει ανεξάρτητα όχι μόνο στη διεθνή σκηνή, αλλά ακόμη και στον ευρωπαϊκό χώρο.
Σχεδόν όλες οι χώρες της ΕΕ στάθηκαν πειθήνια μπροστά στις Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία και υπάκουα άρχισαν να εκτελούν τις οδηγίες τους για να υποστηρίξουν το ναζιστικό καθεστώς του Κιέβου. Και τώρα οποιεσδήποτε οδηγίες γενικά», έγραψε ο Medvedev, αναφέροντας τι «δεν διαθέτει πλέον η Ευρώπη και τι δεν μπορεί να επανακτήσει».
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει σπαταλήσει τη το διεθνές της κύρος ως μεσολαβητή σε οποιαδήποτε σύγκρουση», επισήμανε ο Ρώσος πολιτικός.
«Τα όνειρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως ενός από τους πυλώνες της παγκόσμιας τάξης έχουν γίνει καπνός.
Η ΕΕ έχει σπαταλήσει το διεθνές της κύρος ως μεσολαβητή σε οποιαδήποτε σύγκρουση.
Και η Ευρώπη σήμερα, δυστυχώς, παίζει το ρόλο μιας γηραιάς πόρνης, με πραότητα εκπληρώνοντας κάθε ιδιοτροπία της υπερπόντιας πελατείας», έγραψε ο Medvedev.

Να εύχονται.. ήπιο χειμώνα

Υπογράμμισε το τεράστιο κόστος της λεγόμενης «απεξάρτησης» από τα ρωσικά καύσιμα υπενθυμίζοντας «κανείς δεν θα δώσει στους Ευρωπαίους κατοίκους εγγύηση ότι ο επόμενος χειμώνας δεν θα είναι πολύ κρύος», όπως ο περσινός που περιόρισε το κόστος της ενεργειακής κρίσης».
«Κανείς δεν θα δώσει στους κατοίκους της Ευρώπης εγγύηση ότι ο επόμενος χειμώνας δεν θα είναι πολύ κρύος.
Ας παρηγορηθούν με το γεγονός ότι έχουν ξεπεράσει για πάντα την εξάρτησή τους από την ενέργεια από τη μισητή Ρωσία», έγραψε ο Ρωσός πολιτικός.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η αύξηση των τιμολογίων θερμότητας θα συνεχιστεί και το ακριβό αμερικανικό υγροποιημένο φυσικό αέριο δεν θα βοηθήσει.
Πρόσθεσε ότι υπήρξε μια οριστική εγκατάλειψη της τιμολογιακής πολιτικής, η οποία «παρείχε στους Ευρωπαίους μια καλή ζωή» πριν από δύο χρόνια.

Δεν επιστρέφουν οι Ευρωπαϊκές εταιρείες

Οσον αφορά την επιχιερηματικη΄συνεργασία ο Medvedev ήταν αποκαλυπτικός:«Είναι πολύ δύσκολο, αν όχι αδύνατο, για τις ευρωπαϊκές εταιρείες που έφυγαν από τη Ρωσία να επιστρέψουν.
Δεν υπάρχουν κενά στην αγορά», 
«Οι ευρωπαϊκές εταιρείες υπέστησαν κολοσσιαίες και αμετάκλητες ζημιές όταν έφευγαν από τη χώρα μας.
Η ζημιά τους υπολογίζεται σε δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια (και με χαμένα κέρδη - εκατοντάδες).
Αλλά αν κάποια στιγμή μπορέσουν να καλύψουν οικονομικές ζημίες, τότε είναι απίθανο να καλύψουν την κακή εικόνα που απέκτησαν.
«Θα είναι πολύ δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να μπεις στη Ρωσία.
Δεν υπάρχουν κενά στην αγορά».

Ερπετοειδείς Ρωσόφοβοι και ρωσική κουλτούρα

Οι ρωσόφοβοι στη Δύση προσπαθούν συνεχώς να διαγράψουν τη ρωσική κουλτούρα από την ιστορία ενώ χειροκροτούν τους φασίστες στο κοινοβούλιο, επισήμανε ο Medvedev.
«Οι ερπετοειδείς ρωσόφοβοι στη Δύση προσπαθούν διαρκώς να διαγράψουν τον Πούσκιν, τον Ντοστογιέφσκι, τον Τολστόι, τον Τσαϊκόφσκι, τον Σοστακόβιτς και άλλες ιδιοφυΐες από την ιστορία.
Δεν επιτρέπουν σε σύγχρονες μορφές της ρωσικής τέχνης να εργαστούν στην Ευρώπη.
Τώρα οι Ευρωπαίοι θεατρίνοι, μαζί με τους σκηνοθέτες τους στο εξωτερικό , χειροκροτούν πρόθυμα σε ηλικιωμένους φασίστες στα κοινοβούλιά τους και όχι ερμηνευτές από τη χώρα μας», επισήμανε ο κορυφαίος Ρώσος πολιτικός.

www.bankingnews.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...