Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023

S 400 Triumf – A50: Ο Ρωσικός συνδυασμός που σκοτώνει - Κατέρριψε 24 ουκρανικά αεροσκάφη σε 5 μέρες – Εντοπίζει και … Stealth

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις άρχισαν να χρησιμοποιούν νέα συστήματα αεράμυνας στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
Ο αριθμός των ουκρανικών πολεμικών αεροσκαφών που κατέρριψαν οι ρωσικές δυνάμεις έχει αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες λόγω των νέων συστημάτων, αποκάλυψε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergey Shoigu.
Ο Shoigu εστίασε στις σημαντικές απώλειες που παρατηρούνται στις δυνάμεις της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας.
Ο ρωσικός στρατός κατέρριψε 24 αεροσκάφη μέσα σε 5 ημέρες, τόνισε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας.

S- 400 Triumf + A -50: Θανάσιμος συνδυασμός


Η Ρωσία χρησιμοποιεί τα αντιαεροπορικά συστήματα S-400 Triumf στην Ουκρανία
Τα ρωσικά πυραυλικά συστήματα S-400 Triumf που λειτουργούν σε συνδυασμό με το αερομεταφερόμενο αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης A-50 (AWACS), κατέρριψαν 24 ουκρανικά αεροσκάφη τις τελευταίες ημέρες στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, αποκάλυψε ρωσική στρατιωτική πηγή στο Tass.
Τα συστήματα S-400 Triumf ανιχνεύουν και παρακολουθούν αεροσκάφη όπως τα F-22 Raptor, F-35 Lightning II και B-2 Spirit της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.
Το S-400 Triumf λειτουργεί σε συντονισμό με άλλα συστήματα αεράμυνας.
s400_b.jpeg
a50.jpg

Εντοπίζει και αεροσκάφη Stealth

Οι σύγχρονες τεχνολογίες επεξεργασίας ψηφιακών δεδομένων υψηλής ταχύτητας επιτρέπουν την ταχεία ανταλλαγή πληροφοριών που σχετίζονται με την παρακολούθηση στόχων.
Σύμφωνα με τον Siemon Wezeman, κορυφαίο αναλυτή στο Ινστιτούτο Ερευνών Ειρήνης της Στοκχόλμης (Σουηδία), το σύστημα αεράμυνας S-400 Triumf είναι ένα από τα πιο εξελιγμένα συστήματα αεράμυνας στον κόσμο.
Τα ραντάρ του λειτουργούν σε αποστάσεις έως και 600 χιλιομέτρων, ενώ το βεληνεκές των πυραύλων των S-400 φτάνει τα 400 χιλιόμετρα.
Αυτό είναι ένα πολύ ακριβές σύστημα που μπορεί να παρακολουθεί πολλαπλούς στόχους, συμπεριλαμβανομένων των stealth, είπε ο ειδικός.

Συντριπτική η ρωσική υπεροχή στον αέρα

Εξάλλου η ρωσική υπεροχή στον αέρα επιβεβαιώνεται συνεχώς και είναι συντριπτική.
Οι Ουκρανοί μένουν χωρίς αεροσκάφη, χωρίς ελικόπτερα αλλά και χωρίς υποδομές, οπότε η αποστολή F -16 σε μία χώρα που δεν έχει στρατιωτικά αεροδρόμια φαντάζει ως αστείο.
Μόλις σε μία μέρα, σε 24 ώρες οι Ουκρανοί έχασαν επτά πολύτιμα για τους ίδιους αεροσκάφη.
Στις 19 Οκτωβρίου οι ρωσικές δυνάμεις κατέρριψαν 7 ουκρανικά μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 κατά τη διάρκεια των μαχών στο ουκρανικό μέτωπο.
Ο ρωσικός στρατός δεν αποκάλυψε τις περιοχές κατάρριψης των ουκρανικών αεροσκαφών από τις ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας, αλλά το υπουργείο διευκρίνισε ότι συνολικά η ρωσική αεράμυνα και η πολεμική αεροπορία κατέρριψαν 12 αεροσκάφη.
Επιπλέον, 314 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα καταστράφηκαν από τις 13 έως τις 20 Οκτωβρίου. 
Στις 19 Οκτωβρίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την κατάρριψη ουκρανικού μαχητικού MiG-29 κοντά στο χωριό Troitskoye στο Donetsk, ένα Su-25 wasa που καταστράφηκε στην πόλη Dnipro και ένα ελικόπτερο Mi-8 αναχαιτίστηκε στην περιοχή Kharkiv.
Την προηγούμενη μέρα, ένα ελικόπτερο Mi-8 της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας καταρρίφθηκε με πυρομαχικά μπαράζ κοντά στο χωριό Umanskoye στο Donetsk.
Οι ουκρανικές δυνάμεις δεν έχουν αναχαιτίσει ούτε ένα ρωσικό αεροσκάφος από τότε που ξεκίνησε η αιματοβαμμένη αντεπίθεση - φιάσκο στις 4 Ιουνίου 2023 και αυτό δηλώνεται επίσημα από την κυβέρνηση αλλά και από ανεξάρτητες πηγές.

Πώς καταρρίπτονται τα ουκρανικά MiG

Τα ουκρανικά MiG-29 πετούν χαμηλά για να αποφύγουν τον εντοπισμό από τα ρωσικά ραντάρ.
Καθώς πλησιάζουν το σημείο εκτόξευσης για τον JDAM που μεταφέρουν, τραβούν προς τα πάνω για να κερδίσουν υψόμετρο και στη συνέχεια απελευθερώνουν τον πύραυλο για να αποκτήσουν τη μέγιστη εμβέλεια.
«Όταν σηκώνονται, είναι επιρρεπή στον εντοπισμό από τα ρωσικά ραντάρ.
Ως εκ τούτου, το σημείο έλξης υπολογίζεται για να κρατήσει το αεροσκάφος εκτός εμβέλειας των αντίπαλων συστημάτων αεράμυνας.
Ωστόσο, εάν οι Ρώσοι έχουν μετακινήσει κρυφά τα συστήματα αεράμυνας του πιο κοντά στο σημείο εκτόξευσης, το αεροσκάφος μπορεί να καταρριφθεί», αναφέρουν χαρακτηριστικά.
mig_1.JPG
Οι Ουκρανοί έχουν χάσει περισσότερα από 500 αεροσκάφη

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταστρέψει 500 ουκρανικά μαχητικά αεροσκάφη και περισσότερα από 250 ελικόπτερα από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Συνολικά, οι ακόλουθοι στόχοι έχουν καταστραφεί από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης: 500 αεροσκάφη, 252 ελικόπτερα, 8.104 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 441 πυραυλικά συστήματα εδάφους-αέρος, 12.778 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 1.165 πολλαπλοί πύραυλοι εκτοξευτές, 6.837 πυροβόλα και όλμους πεδίου και 14.463 ειδικά στρατιωτικά μηχανοκίνητα οχήματα», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Μόσχα.

Σε αδιέξοδο ο Zelensky

Ο ουκρανικός στρατός έχει φτάσει σε αδιέξοδο μετά την καλοκαιρινή αντεπίθεση και η προμήθεια F-16 δεν θα βοηθήσει να αλλάξει η κατάσταση στο πεδίο της μάχης, είπαν Βρετανοί ειδικοί στον Independent.
Όπως υπενθύμισαν ειδικοί, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να αρχίσουν να μεταφέρουν μαχητικά F-16 στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις το 2024, αλλά θα είναι δύσκολο να κατακτήσουν τον αέρα μόνο με αυτά τα αεροσκάφη λόγω του γεγονότος ότι οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις επιχειρούν στην περιοχή.
Το επίπεδο ανάπτυξής τους είναι υψηλό και καλά οργανωμένο.
«Χρειάζεσαι πραγματικά την υπεροχή στον αέρα για να έχεις μια ευκαιρία για ελιγμούς μεγάλης κλίμακας», λέει ο Patrick Bury, ένας από τους αναλυτές που συμμετείχαν στην έρευνα.
Σύμφωνα με τον Independent, η καλοκαιρινή επιθετική εκστρατεία των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων έδειξε ότι ο ουκρανικός στρατός μπορεί να διεξάγει επιχειρήσεις μόνο με σχηματισμούς όχι μεγαλύτερους από 100 στρατιώτες, οι ενέργειές τους παύουν να είναι συνεκτικές και συντονισμένες μόλις το κάνουν για τη διεξαγωγή μάχης συνδυασμένων όπλων.
Οι εμπειρογνώμονες που μίλησαν στον Independent είναι πεπεισμένοι ότι ο ουκρανικός στρατός έχει φτάσει σε αδιέξοδο και αυτή η κατάσταση στο μέτωπο μπορεί να συνεχιστεί για αυτόν καθ’ όλη τη διάρκεια του 2024.

www.bankingnews.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...