Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

Αυτό είναι το πρώτο υπερηχητικό διαστημικό σκάφος της Ρωσίας



Η Ρωσία παραμένει ιδιαίτερα «ζεστή» για τους υπερηχητικούς πυραύλους και τα μαχητικά πέμπτης γενιάς
Νέες εικόνες του μυστικού μονοκινητήριου, υπερηχητικού διαστημικού σκάφους της Ρωσίας, έδωσε στη δημοσιότητα το Sputnik.
Η Ρωσική εταιρεία International Scientific Optical Network (ISON) έχει αναλάβει να σχεδιάσει και να κατασκευάσει το διαστημόπλοιο για την Roscosmos State Corporation για Διαστημικές Δραστηριότητες, γνωστό και ως Roscosmos.
Πρόκειται για μία κρατική εταιρεία, υπεύθυνη για το πρόγραμμα διαστημικών πτήσεων και κοσμοναυτικής της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Το διαστημόπλοιο αναμένεται να ολοκληρώσει τις δοκιμαστικές πτήσεις το 2023. Η Ρωσία παραμένει ιδιαίτερα «ζεστή» για τους υπερηχητικούς πυραύλους και τα μαχητικά πέμπτης γενιάς.
Ωστόσο, αυτή είναι η πρώτη φορά που γίνονται γνωστές λεπτομέρειες για αυτό το υπερηχητικό διαστημικό σκάφος.
Το αεροσκάφος θα χρησιμοποιήσει παλιά ρωσικά εξαρτήματα, συμπεριλαμβανομένης μιας παραλλαγής του εκτοξευτήρα πυραύλων 14D30 δήλωσε ο Yuri Bakhvalov, διευθυντής της ISON, στο RIA Novosti.
To εν λόγω διαστημικό σκάφος είναι μικρότερο από το Boeing X-37 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και το επαναχρησιμοποιούμενο διαστημικό σκάφος XS-1 της US Defense Advanced Research Projects.
Το infographic εξηγεί πώς ένα βαρέως τροποποιημένο ερευνητικό αεροσκάφος Myasishchev M-55 (όνομα αναφοράς του ΝΑΤΟ: Mystic-B) θα μεταφέρει το σκάφος σε υψόμετρο μεταξύ 80.000 και 100.000 ποδιών, το οποίο θα εκτοξεύεται και θα πετάει με ταχύτητα 8.640 χιλιομέτρων.


Μέχρι το 2023 θα υπάρξουν πέντε δοκιμές του διαστημικού οχήματος.

www.bankingnews.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...