Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2017

Εγκαίνια μεγαλοπρεπούς ναού Αγίου Παΐσίου στη Δαμασκό της Συρίας

Αυτή είναι η Συρία του Βashar al Assad

Στην ιερή ελεύθερη Δαμασκό έγιναν τα εγκαίνια του ναού του Αγίου γέροντος Παισίου του έλληνα.
Ο μεγαλοπρεπής ναός που του αφιερώθηκε στη Δαμασκό στην πρωτεύουσα της αντίστασης κατά της νέας τάξης δεν έχει όμοιό του ούτε στην Ελλάδα για την οποία ακόμη αποτελεί σημείο αμφιλεγόμενο. Ανηγέρθηκε στην περιοχή της Jaramana.Παρόντες κατά τα εγκαίνια πλήθος κόσμου o πατριάρχης Αντιοχείας και πάσης Ανατολής Ιωάννης ο 10ος και σύσωμη σχεδόν η ιεραρχία των ελληνορθόδοξων μητροπόλεων της ιστορικής Συρίας τοποτηρητές άλλων εκκλησιών πολιτικοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι.


Ο Άγιος Γέροντας Παίσιος από τα Φάρασα της Καππαδοκίας με απήχηση και αποδοχή τεράστια από τη Ρωσία τα Βαλκάνια ως και τη Μέση Ανατολή Συρία Λίβανο τιμάται επί προεδρίας Bashar al Assad μ΄έναν ναό αντάξιο του έργου του της ήφμης του και της απήχησής του.

3 σχόλια:

 1. ΚΤΥΠΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ ΠΗΓΑ ΕΝ ΤΟΥΤΟΙΣ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΩ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟ. ΜΟΛΙΣ ΜΕ ΕΙΔΕ ΜΕ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΚΕΛΙ ΤΟΥ ~2 ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ ΔΕΞΙΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΚΡΕΒΒΑΤΙ ΟΠΟΥ ΞΑΠΛΩΣΕ Ο Π. ΠΑΪΣΙΟΣ. ΤΟΥ ΛΕΓΩ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΡΣΕΝΙΟ ΤΟΝ ΚΑΠΠΑΔΟΚΗ ΠΟΥ ΣΤΑΥΡΩΝΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΚΙΝΗΤΟΙ, ΑΥΤΟΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΕΙΠΑ, ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ "ΟΤΙ ΑΝ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ, Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟΣ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΑΝ"! ΣΕ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΒΛΕΠΑ ΓΙΑ ΑΓΙΟΝ ΕΣΤΡΕΨΕ ΑΠΟΤΟΜΑ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ, "ΣΑΣ ΒΛΕΠΩ ΣΑΝ ΕΥΣΕΒΗ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥ ΕΙΠΑ"! ΜΟΥ ΧΑΡΙΣΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΒΙΟΙ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΑΣΚΗΤΩΝ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΡΩΜΗΣ. ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΝΑΥΛΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΗ ΒΡΟΧΗ ΣΤΟ ΤΡΑΥΜΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΩ ΓΙΑ ΕΝΘΥΜΙΟ! ΒΙΟΙ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΑΣΚΗΤΩΝ! ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δόξα και Τιμή στους Ρωμιούς της Συρίας, τους απογόνους των Σελευκιδών και των Βυζαντινών !!

  Οι εκφυλισμένοι ελλαδίτες μεταναστεύουν και αφήνουν την Ελλάδα στους λαθροεισβολείς.

  Οι Ακρίτες της Συρίας μένουν και πολεμούν !!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Παΐσιε τοῦ ὄρους Ἄθωνος δένδρον, πολύκαρπον ὁσιώτατε ἐδείχθης.
  Δεκάτῃ τε καὶ δευτέρᾳ Παΐσιος θάνε.
  Τῶν Φαράσων τὸν γόνον, καὶ τοῦ Ἄθωνος κλέϊσμα, καὶ τῶν ἀπ᾿ αἰῶνος ὁσίων, μιμητὴν καὶ ἰσότιμον, Παΐσιον τιμήσωμεν πιστοί, τὸ σκεῦος χαρισμάτων τὸ μεστόν, ὡς φυλάσσοντα ἐκ πάντων τῶν λυπηρῶν, τοὺς πίστει ἀνακράζοντας, δόξα τῷ δεδωκότι σοι ἰσχύν, δόξα τῷ σὲ στεφανώσαντι, δόξα τῷ ἐνεργοῦντι διὰ σοῦ, πᾶσιν ἰάματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...