Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Ο Ουρανός κρύβει πολλά μυστήρια. Το Φως είναι άπλετο. Είναι ασχημάτιστο. Είναι γεμάτο πληροφορίες. Πολλά ανεξήγητα εξηγούνται μέσα σε αυτό

σχόλιο Γ.Θ : Συγκλονιστική ομιλία του Μόρφου Νεόφυτου για τον άνθρωπο που ανέστησε και επανέφερε την Ρωμαίικη συνείδηση στο σήμερα μετά από τους σκοτεινούς αιώνες της τουρκοφραγκοκρατίας.Για την ομιλία αυτή ο Λεμεσού Αθανάσιος είπε: "Ρεσιτάλ Ορθοδόξου Θεολογίας και ομολογίας Πίστεως"


Όταν έρχεται το Θεϊκό Φως ενώνονται οι αισθήσεις όλες σε μία. Τραβιούνται και τα σαρκικά μάτια σαν μαγνήτης. Βλέπεις όλος από την κορφή έως τα νύχια. Όλος γίνεσαι φως. ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ. Ο ήλιος είναι λυχναράκι μπροστά σε αυτό το Φως. Είναι γαλάζιο. Πολύ ελαφρύ και υπόλευκο. Κάποτε έρχεται ιλαρό σαν το ηλιοβασίλεμα και παραμένει ώρα πολλή στην ψυχή. Το κόκκινο φως είναι του διαβόλου. Το φως του διαβόλου είναι αηδιαστικό. Αυτόν τον τραβάει πολύ το κόκκινο χρώμα. Είναι σαν τις αστραπές και τις βροντές. Αλλιώτικο είναι, δεν μπορώ να το περιγράψω. Δεν είναι φως, είναι πυρ. Το Φως όμως του Θεού είναι άπλετο. Δεν έχει αρχή, μέσον, τέλος.

Ο Ουρανός κρύβει πολλά μυστήρια. Το Φως είναι άπλετο. Είναι ασχημάτιστο. Είναι γεμάτο πληροφορίες. Πολλά ανεξήγητα εξηγούνται μέσα σε αυτό. Κάποια μπορείς να διηγηθείς, αλλά τα περισσότερα όχι. Είναι το Φως του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Σε ένα Φως φαίνονται και οι τρεις, αλλά και διακρίνονται σαν τρία Φώτα που είναι ένα Φως.
Ο Άναρχος Πατέρας δεν φαίνεται. Ουδείς Τον είδε. Ούτε θα Τον δει ποτέ. Ούτε οι Άγγελοι. Τον κρύβει το πολύ Φως!
Φαίνεται όμως η αγαθότητά Του. Η αγάπη Του που δεν περιγράφεται. Η πρόνοιά Του για τον κόσμο. Η ανεκτικότητα και η μακροθυμία Του.
Ο Υιός φαίνεται. Γιατί έγινε σαν εμάς. Πήρε ανθρώπινο σώμα και φαίνεται καθαρά να βγάζει Φως. Έχει γαλάζια μάτια, καστανόξανθα μαλλιά. Διχαλωτά γενάκια. Μέτριο ανάστημα και συμμετρικό σώμα. Έχει αθεράπευτες τις πληγές του Σταυρού για να τον αναγνωρίζουμε. Το Πνεύμα το Άγιο δεν φαίνεται, είναι Φως. Ήρθε στον κόσμο και δεν έφυγε. Κινείται με μεγάλο κρότο, αλλά δεν Το ακούει κανείς. Περνάει από όλους συνεχώς, αλλά σκηνώνει όπου υπάρχει Μετάνοια.



Πηγή: ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΟΡΦΟΥ
https://www.youtube.com/watch?v=w0dse...
https://www.youtube.com/channel/UCyZR...
Παραγωγή: RumOrthodox
https://www.youtube.com/channel/UCptX...
https://www.youtube.com/watch?v=zXg35...

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...