Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023

Τεχνητή νοημοσύνη στην αστυνομία! Ξεκινάει ο εφιάλτης στην Ιαπωνία

Δείτε τι θα κάνουν οι κάμερες των αστυνομικών...



Η Εθνική Αστυνομική Υπηρεσία της Ιαπωνίας αποφάσισε να υιοθετήσει κάμερες «παρακολούθησης πρόληψης εγκλήματος» ενισχυμένες με τεχνητή νοημοσύνη για να ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τους VIP.

Αυτό το βήμα έρχεται ως απάντηση στην ημέρα μνήμης της σοκαριστικής δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε και των αυξανόμενων απειλών από αυτό που η κυβέρνηση αποκάλεσε «μοναχικούς παραβάτες».

Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στην επιβολή του νόμου γίνεται πλέον συνήθεια παγκοσμίως. Μια μελέτη του 2019 από το Carnegie Endowment for International Peace αποκάλυψε ότι 52 από τα 176 κράτη που συμμετείχαν στην έρευνα ενσωμάτωναν εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης στις στρατηγικές αστυνόμευσης τους, ανέφερε η Nikkei Asia.

Συγκεκριμένα, η αποτελεσματικότητα μιας τέτοιας τεχνολογίας για την παρακολούθηση της, σύμφωνα με το σύστημα, ανώμαλης συμπεριφοράς έχει επικυρωθεί από τον Isao Itabashi, ειδικό στην αντιτρομοκρατία στο Συμβούλιο Δημόσιας Πολιτικής που εδρεύει στο Τόκιο.

Όταν η τεχνητή νοημοσύνη θα παρουσιαστεί στην ολοκληρωτική της μορφή, διαθέτοντας προσωπικότητα, τότε θα εντοπίζει όλα τα ανήσυχα πνεύματα!

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...