Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

Τον αγαπάμε, όπως και κάθε άνθρωπο, αλλά όχι και να μην νιώθουμε αποστροφή για τα όσα θλιβερά λέει και κάνει!

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "o π. Ευάγγελος ανέλυσε την παραβολή του Καλού Σαμαρείτη και συνεχάρη τους πιστούς, για την στάση τους κατά την Θεία Λειτουργία, καθώς και την σχολαστική από μέρος τους, τήρηση των μέτρων για την καταπολέμηση της πανδημικής νόσου του κορονοϊού (Covid -19)" 

βγαίνει σε ύφος Λαζόπουλου... βρίζει τους Ρώσους κάθε τρεις και λίγο...
συκοφαντεί τους αγίους και την αγία μας πίστη κι εμείς δεν θα ελέγχουμε;



Από την μια "ομολογητής" από την άλλη.. πλήρη υοθετηση των φασιστικών δαιμονικών μέτρων στις Εκκλησίες και ταύτιση βεβαίως βεβαίως με την δεσποτοκρατία !
 

Τελικά τον πατέρα Ευάγγελο  κάποιοι τον έχουν κάνει Θεό. Αυτόν που συγχαίρει όσους βεβηλώνουν τους ναούς μας.Είναι κι αυτό μια μορφή «Κονανισμού». Μας έχουν ζαλίσει , με την ιεροκατάκριση... Δεν είναι μόνο το δόγμα και η πίστη, αλλά και το ήθος το οποίο μπορεί να ελεγχθεί, όταν κάτι είναι φανερό. Προφανώς όχι σε κάποιο κρυφό αμάρτημα.

Οι ιερείς ουσιαστικά βγαίνουν μέσα από το σώμα της εκκλησίας και έχουμε λόγο γι'αυτό. Σήμερα κανείς δεν μας ρωτάει βέβαια για να τους κάνει ιερείς, ή για να τους κάνει επισκόπους. Δεν θα έχουμε ούτε τώρα λόγο δηλαδή; Θα βγαίνει ο άλλος, σε ύφος Λαζόπουλου, να βρίζει τους Ρώσους κάθε τρεις και λίγο, ή θα συκοφαντεί τους αγίους και την αγία μας πίστη κι εμείς δεν θα ελέγχουμε; Αν δεν ελέγχουμε μπορεί και να ... κολαστούμε!

Τον αγαπάμε, όπως και κάθε άνθρωπο, αλλά όχι και να μην νιώθουμε αποστροφή για τα όσα θλιβερά λέει και κάνει! (...) Δύναται να γίνει άγιος; Φυσικά. Στην παρούσα φάση όμως έχει τον ρόλο του Ιούδα.

Bless Gree

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...