Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

Από τον Οκτώβριο οι αποφάσεις του «αλάνθαστου πάπα» θα είναι πιο κοντά στο «Άγιο Πνεύμα», καθ’ ότι θα τον συμβουλεύουν και γυναίκες !

«Ο πάπας Φραγκίσκος αποφάσισε να δώσει δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες στην επερχόμενη Σύνοδο των επισκόπων, τον Οκτώβριο.

Συγκεκριμένα, οι νέοι κανόνες που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη, δίνουν σε πέντε μοναχές το δικαίωμα ψήφου στη Σύνοδο των Επισκόπων που λειτουργεί συμβουλευτικά στον εκάστοτε πάπα. Μέχρι τώρα, οι γυναίκες επιτρεπόταν να συμμετέχουν στις συνόδους μόνο για να παρακολουθήσουν τις εργασίες τους.

Αν και οι άνδρες θα εξακολουθήσουν να έχουν την πλειοψηφία των ψήφων στη σημαντική αυτή σύναξη, η παραπάνω μεταρρύθμιση σηματοδοτεί μια κομβική αλλαγή για την ανδροκρατούμενη Ρωμαιοκαθολική εκκλησία.

Ακόμα, ο Πάπας Φραγκίσκος ανακοίνωσε ότι το δικαίωμα ψήφου θα επεκταθεί και σε 70 επιλεγμένα μη εκκλησιαστικά μέλη της θρησκευτικής κοινότητας, καθιστώντας τη σύνοδο μια συνάντηση όχι μόνο εκκλησιαστικής ιεραρχίας.

Η Διάσκεψη για τη χειροτονία των γυναικών με έδρα τις ΗΠΑ, η οποία προωθεί την πρωτοβουλία των γυναικών – ιερέων, χαρακτήρισε τη μεταρρύθμιση «μια σημαντική ρωγμή της γυάλινης οροφής», σχολιάζοντας πως «εδώ και χρόνια, οι εκπρόσωποι του Βατικανού και οι επίσκοποι αντιστέκονταν, μετακινώντας το “τέρμα” σε κάθε σύνοδο σχετικά με το γιατί δεν επιτρεπόταν στις γυναίκες να ψηφίζουν. Ο σιωπηρός λόγος ήταν πάντα ο σεξισμός».

«Στο εγγύς μέλλον, ευελπιστούμε πως η σύνοδος θα συνεχίσει να εξελίσσεται σε ένα πλήρως αντιπροσωπευτικό σώμα των ανθρώπων του θεού» καταλήγουν.

ThePressProject »

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...