Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

Η Ρωσία δεν εγκαταλείπει το Σουδάν στους αμερικανοφονιάδες!

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε την Τρίτη ότι το Σουδάν, το οποίο βρίσκεται επί του παρόντος σε εμφύλια σύγκρουση με τον τακτικό στρατό να μάχεται στασιαστές έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες των Wagner.

Ο Λαβρόφ έκανε τα σχόλιά του κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα Ηνωμένα Έθνη αναφέρει η JP.

O Λαβρόφ πρόσθεσε: Η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, το Μάλι και το Σουδάν, των οποίων οι νόμιμες αρχές απευθύνονται στις υπηρεσίες των PMC της Wagner, έχουν κάθε δικαίωμα να το κάνουν. Η Wagner είναι μια ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία, υπάρχουν ακριβώς τα ίδια PMC σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών.”

Η Ρωσία δεν εγκαταλείπει το Σουδάν στους Αμερικανοτσολιάδες! HΠΑ εργαλειοποίησαν φατρίες κατά τακτικού στρατού για να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα ώστε να μη γίνει η δρομολογημένη ρώσικη βάση στο Πορτ Σουδάν. Eδώ παίζεται η αξιοπιστία των Ρώσων απέναντι στο φιλορωσικό ρεύμα σε όλη την Αφρική και στις συμμαχίες που οικοδομούν εκεί. Όλως τυχαίως ο στρατός του Μαλί που πρόσκειται στη Ρωσία δέχεται τις τελευταίες μέρες πολλά χτυπήματα από ισλαμιστές..

dimpenews.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...