Τρίτη 25 Απριλίου 2023

Εταιρείες δημοσκοπήσεων: «Ότι θέλουμε εμείς θα βγάζουμε στις δημοσκοπήσεις και δεν θα δίνουμε αναφορά πώς βγάζουμε τα αποτελέσματα»

Ο Σύλλογος Εταιρειών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς απάντησε αρνητικά στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για ανάρτηση των πρωτογενών και αστάθμητων δεδομένα των δημοσκοπήσεων, την ώρα που όλο και περισσότερες συστημικές δημοσκοπήσεις προκαλούν απορία στους πολίτες, λόγω των αποτελεσμάτων τους.  

Ο ΣΕΔΕΑ υποστηρίζει ότι «η δημοσιοποίηση αστάθμιστων δεδομένων αφενός μεν δεν προβλέπεται στον Ν 3603/2007, αφετέρου η μη δημοσιοποίησή τους αποτελεί την κρατούσα πρακτική σε ολόκληρο τον κόσμο».

Παράλληλα σημειώνει ότι «εάν κάποιος επιθυμεί πρόσθετο έλεγχο σε μια δημοσκόπηση, μπορεί να προσφύγει στην Ελεγκτική Δημοσκοπήσεων».

Επί τις ουσίας οι εταιρείες δημοσκοπήσεων ισχυρίζονται ότι θα βγάζουν ως αποτελέσματα ότι θέλουν, χωρίς να δίνουν αναφορά σε κανέναν, κάτι που προκαλεί εντύπωση, καθώς τα τελευταία χρόνια έχουμε δει τα αποτελέσματα πολλών δημοσκοπήσεων να διαψεύδονται και δεν είναι διόλου απίθανο να το δούμε και στις εκλογές του Μαΐου! 

Υπενθυμίζεται ότι χθες η Πόπη Τσαπανίδου μεταξύ άλλων κάλεσε τις «εταιρίες δημοσκοπήσεων να υπηρετήσουν με διαφάνεια το έργο τους αναρτώντας από εδώ και στο εξής τα πρωτογενή και αστάθμητα δεδομένα των ερευνών τους».

Ο Α.Σκέρτσος στο πλευρό των δημοσκόπων 

Φυσικά οι εταιρείες δημοσκοπήσεων βρήκαν «σύμμαχο», καθώς ο Άκης Σκέρτσος, στην πρώτη του εμφάνιση ως κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για το αίτημα να δημοσιεύονται τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων

Σύμφωνα με τον ίδιο, το να αμφισβητεί κάποιος τα νούμερα των δημοσκοπήσεων είναι… λαϊκισμός!

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...