Δευτέρα 24 Απριλίου 2023

Βύρωνας: Άρρητη ευωδία στη λιτάνευση της Εικόνας της Παναγίας της Παρηγορήτριας


Με αναστάσιμη χαρά και σε κλίμα κατάνυξης και ευγνωμοσύνης πραγματοποιήθηκε η Αναστάσιμη εόρτια Σύναξη προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου της Παρηγορητρίας στην Ενορία του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος.
Η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας

Πλήθος λαού εντός και εκτός του Ιερού Ναού συνέρρευσε για να τιμήσει την Πανάχραντο Μητέρα του Χριστού μας, η οποία αποτελεί στήριγμα και παρηγορία και καταφυγή σε όλη μας τη ζωή.

Στη συνέχεια μετατέθηκε η Θαυματουργή Ιερά Εικόνα από το Θρόνο της στο ειδικό προσκυνητάρι προκειμένου να λιτανευθεί.
Άρρητη ευωδία

Κατά τη μετάθεση της, άρρητη ευωδία περιέλουσε τον Ιερό Ναό από τα ρέοντα μυροβόλα δάκρυα της Παναγίας μας και ο περιεστώς λαός με εμφανή συγκίνηση απέδιδε τιμή και δοξολογία στο Θεό, για το θαυμαστό αυτό γεγονος. Η Θαυματουργή Ιερά Εικόνα εξήλθε του Ιερού Ναού και λιτανεύθηκε στις οδούς της Ενορίας, συνοδεία της Μπάντας της ΕΛ.ΑΣ και του χορευτικού τμήματος της Ενορίας με παραδοσιακές φορεσιές από όλη την Ελλάδα καθώς και με την παρουσία των μαθητών των Κατηχητικών Σχολείων.



Υπενθυμίζεται ότι μέχρι την 5η Ιουνίου 2023 τελείται καθημερινά 7:00πμ-9:00πμ Θεία Λειτουργία (Ιερό Αναστάσιμο Πενηνταλείτουργο) και μπορεί οποίος επιθυμεί να αναλάβει την τέλεση μίας Θ. Λειτουργίας Υπέρ Υγείας ή Υπέρ Αναπαύσεως, προσφέροντας τα δώρα στην Παναγία μας. Επίσης, καθημερινά τελείται Ιερά Παράκληση στην Παναγία την Παρηγορήτρια στις 11:00 το πρωί και στις 7:00 το απόγευμα ενώ οι πύλες του Ιερού Ναού είναι ανοικτές για τους ευλαβείς προσκυνητές από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 8:30 το βράδυ.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...