Τετάρτη 26 Απριλίου 2023

ΗΠΑ: Βίντεο τεχνητής νοημοσύνης δείχνει το «χάος» που θα επικρατήσει αν επανεκλεγεί ο Τζο Μπάιντεν

Ένα ιστορικό βήμα στην πολιτική σκακιέρα έκαναν οι Ρεπουμπλικανοί καθώς χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά ένα βίντεο, προϊόν τεχνητής νοημοσύνης, προκειμένου να αποθαρρύνουν τους Αμερικανούς να ψηφίσουν εκ νέου τον Τζο Μπάιντεν.

Ειδικότερα, το βίντεο αυτό, έρχεται ως απάντηση στη χθεσινή ανακοίνωση του Δημοκρατικού προέδρου, ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος για το χρήμα στις εκλογές του 2024 με αντιπρόεδρο την Καμάλα Χάρις.

Ξεκαθαρίζοντας ότι πρόκειται για ένα «κατασκευασμένο» βίντεο, διάρκειας 20 δευτερολέπτων, οι Ρεπουμπλικανοί σκιαγραφούν με μελανά χρώματα τον κόσμο, όπως θα είναι μετά την επανεκλογή του Τζο Μπάιντεν.

Είναι η πρώτη φορά που πολιτικό κόμμα χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για πολιτικούς σκοπούς και επικοινωνία.

Δείτε το βίντεο

Η «Ρεπουμπλικανική Εθνική Επιτροπή» (RNC), το σώμα που διοικεί το συντηρητικό κόμμα στις ΗΠΑ, έκανε γνωστό ότι είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να παρουσιάσει τις θέσεις του κόμματος στους ψηφοφόρους.

Όπως σχολιάζουν αμερικανικά ΜΜΕ, οι Ρεπουμπλικανοί θέλουν να συνεχίσουν στον δρόμο της προηγούμενης προεκλογικής εκστρατείας δίνοντας τον τόνο ότι έχουν προειδοποιήσει για τα δεινά που θα βρουν την Αμερική σε περίπτωση που Μπάιντεν και Χάρις βρεθούν ξανά στον Λευκό Οίκο, γι’ αυτό και δείχνουν εικόνες χάους και καταστροφής.

Το βίντεο ξεκινάει απεικονίζοντας τον 80χρονο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις σε ένα πάρτι νίκης στις επόμενες εκλογές: «Τι θα συμβεί αν επανεκλεγεί ο πιο αδύναμος πρόεδρος που είχαμε ποτέ;», υποστηρίζει ο αφηγητής και συνεχίζει αναφέροντας διάφορα άσχημα γεγονότα που θα μπορούσαν να συμβούν, εντός και εκτός των ΗΠΑ, εάν νικήσει εκ νέου το δίδυμο Μπάιντεν – Χάρις.

«Σήμερα το πρωί, μία τολμηρή Κίνα εισβάλλει στην Ταϊβάν», λέει, για παράδειγμα, ο εκφωνητής ενός δελτίου ειδήσεων. Το βίντεο συνεχίζει να πυροδοτεί φόβους για οικονομική κρίση που προκλήθηκε από το «λουκέτο» πολλών περιφερειακών τραπεζών, ενώ ο στρατός καταλαμβάνει το Σαν Φρανσίσκο και άλλες πόλεις καθώς η εγκληματικότητα και η χρήση ναρκωτικών ουσιών έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.

Πάντως, η Εθνική Επιτροπή Ρεπουμπλικανών, για να αποφύγει προβλήματα με τη Δικαιοσύνη, έχει τοποθετήσει μια μικρή ένδειξη στο βίντεο, καθιστώντας σαφές πως όσα βλέπουν οι θεατές, είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης.

 

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...