Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

Η Ρωσία χαρίζει πληρωμές δόσεων για χιλιάδες δάνεια στρατιωτικών που μάχονται στην Ουκρανία

Οι ρωσικές τράπεζες προέβησαν σε αναστολή πληρωμών 188.300 δανείων που έχουν χορηγηθεί σε στρατιωτικούς οι οποίοι συμμετέχουν στον πόλεμο στην Ουκρανία και σε μέλη των οικογενειών τους συνολικού ύψους 72,4 δισεκατομμυρίων ρουβλίων, δείχνουν τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας.

Ο νόμος που επιτρέπει την αναστολή πληρωμών δανείων σε στρατιωτικούς που συμμετέχουν στον πόλεμο, επίστρατους και μέλη των οικογενειών τους, τέθηκε σε ισχύ στις αρχές Οκτωβρίου του 2022. Η Κεντρική Τράπεζα δεν αναφέρει πόσα από τα εν λόγω δάνεια αναλογούν σε στρατιωτικούς και πόσα στους οικείους τους.

Επιπλέον, η Κεντρική Τράπεζα δημοσιοποίησε για πρώτη φορά στοιχεία για την αναστολή πληρωμών δανείων σε στρατιωτικούς τον Δεκέμβριο μήνα. Τότε τα στοιχεία ανέφεραν την αναστολή πληρωμών για 101.500 δάνεια συνολικού ύψους 45,4 δισεκατομμυρίων ρουβλίων.

Μέσα σε διάστημα λιγότερο των έξι μηνών οι αναστολές πληρωμών δανείων σημείωσαν αύξηση 86%.

Τον Οκτώβριο του 2022 ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε επίσης νόμο ο οποίος ψηφίστηκε, για τη διαγραφή των δανείων στρατιωτικών που σκοτώθηκαν στον πόλεμο. Η Κεντρική Τράπεζα δεν αναφέρει τον αριθμό των διαγραφέντων δανείων.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...