Παρασκευή 21 Απριλίου 2023

Αδερφέ ίσως είναι η τελευταία φορά που συναντιόμαστε!

Η φωτογραφία είναι πραγματική, μια απο τις καλύτερες συγκινητικές φωτογραφίες αυτού του αιώνα, μας δείχνει τον αποχαιρετισμό των δύο αδελφών, αυτοί οι δύο γέροι ανήκουν σε δύο χώρες.
Ο άντρας που είναι στο τρένο είναι Νοτιοκορεάτης, ο άντρας στο σταθμό είναι Βορειοκορεάτης αυτοί οι δύο άντρες είναι αδέλφια απο την ίδια μάνα και τους έχουν απαγορεύσει να συναντηθούν μετά την διχοτόμηση της χώρας τους. Συναντήθηκαν μετά απο 65 χρόνια... ίσως είναι η πρώτη και η τελευταία τους συνάντηση.

  Το 2018, μετά την πρώτη συνάντηση ηγετών της Βόρειας και Νότιας Κορέας, πραγματοποιήθηκε μια σπάνια συμφωνία για να συναντηθούν συγγενείς των δύο χωρών. Οι συγγενείς της Νότιας Κορέας πήγαν σε αυτήν τη θερμή συνάντηση σε ένα χωριό κοντά στα σύνορα της Βόρειας Κορέας. Εκατοντάδες και από τις δύο πλευρές είχαν επιλεγεί για αυτή την συνάντηση και όλοι ηλικιωμένοι. Οι Νοτιοκορεάτες επιλέχθηκαν με κλήρωση. Πολλοί είχαν διακόψει τα ονόματά τους την τελευταία στιγμή λόγω αναφορών ότι οι συγγενείς τους δεν ήταν πλέον ζωντανοί.

  Περίπου τρία εκατομμύρια άνθρωποι σκοτώθηκαν στον πόλεμο της Κορέας από το 1950 έως το 1953. Μετά τον πόλεμο, η χερσόνησος χωρίστηκε σε δύο χώρες, τη Βόρεια Κορέα και τη Νότια Κορέα. Η Κορέα ήταν τόσο διαιρεμένη, ακόμη και χωρίζοντας τους αγαπημένους που ζούσαν μαζί στο ίδιο σπίτι. Μητέρες που άφησαν τα παιδιά τους στο σπίτι και πήγαν στον ορυζώνα για να δουλέψουν έχασαν τις οικογένειές τους γιατί τις ανάγκασαν να μείνουν εκεί.
Πατεράδες που πήγαν σε φίλους ή για να δουλέψουν στην Πιονγκγιάνγκ έχασαν τις οικογένειές τους γιατί τους ανάγκασαν να μείνουν εκεί.

Τα δύο αδέλφια πέρασαν τρεις μέρες μαζί σε ένα θέρετρο. Θυμήθηκαν όταν πήγαιναν στο αγρόκτημα για να μαζέψουν ραπανάκια με τη μητέρα τους πριν από 65 χρόνια, τον πατέρα τους που τραγούδαγε όταν έπινε λίγο κρασί, γελούσαν δυνατά μέχρι που αγκαλιάστηκαν και έκλαψαν.
Αλλά η άνοιξη τελείωσε σύντομα. Τα αδέρφια έπρεπε να χωρίσουν ξανά. Δεν θα συναντηθούν ποτέ ξανά.
Ο ένας αδελφός φεύγει για την Νότια Κορέα χαιρετάει τον αδελφό του με θλιμμένο βλέμμα... Ο άλλος δεν έχει δύναμη να δει το πρόσωπο του αδελφού του τη στιγμή του αποχαιρετισμού.
Η στιγμή αυτή που μας δείχνει η φωτογραφία, είναι ένα υπέροχο μάθημα για τη ζωή.

https://proskynitis.blogspot.com/2023/04/blog-post_740.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...