Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

Παραδοσιακό κρέας ΤΕΛΟΣ! Σε πόσα χρόνια θα συμβεί αυτό σύμφωνα με το CNN

Ετοιμάζονται για την νέα τροφή των ανθρώπων και λένε σε πόσα χρόνια θα αντικαταστήσουν ΠΛΗΡΩΣ το παραδοσιακό κρέας, κλείνοντας προφανώς όλες τις κτηνοτροφικές μονάδες.

Γράφει το CNN:

Τι θα γινόταν αν υπήρχε τρόπος να τρώμε κρέας χωρίς να εκτρέφουμε και να σκοτώνουμε δισεκατομμύρια ζώα ετησίως, συμβάλλοντας στην κλιματική κρίση και διακινδυνεύοντας υψηλά επίπεδα χοληστερόλης (σ.σ. Τους ενδιαφέρει η υγεία μας και το περιβάλλον! Για αυτό θέλουν να φέρουν τα κρέατα! Όχι για να ελέγχουν τις τροφές! Αυτό είναι θεωρία συνωμοσίας! Συνεχίστε όμως το διάβασμα).

«Το καλλιεργημένο κρέας είναι πραγματικό κρέας που καλλιεργείται απευθείας από ζωικά κύτταρα», δήλωσε μέσω email η Uma Valeti, ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της Upside Foods. «Αυτά τα προϊόντα δεν είναι vegan, χορτοφαγικά ή φυτικής προέλευσης – είναι πραγματικό κρέας, φτιαγμένο χωρίς το ζώο».

«Η διαδικασία παρασκευής καλλιεργημένου κρέατος είναι παρόμοια με την παρασκευή μπύρας, αλλά αντί να καλλιεργούμε μαγιά ή μικρόβια, αναπτύσσουμε ζωικά κύτταρα», πρόσθεσε η Valeti.

(…)

Οι επιστήμονες ξεκινούν παίρνοντας ένα μικρό δείγμα κυττάρων από ένα κτηνοτροφικό ζώο όπως μια αγελάδα ή ένα κοτόπουλο και στην συνέχεια εντοπίζουν κύτταρα που μπορούν να πολλαπλασιαστούν.

«Από εκεί, βάζουμε αυτά τα κύτταρα σε ένα καθαρό και ελεγχόμενο περιβάλλον και τα τροφοδοτούμε με βασικά θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για να αναπαραχθούν φυσικά», είπε ο Valeti. «Στην ουσία, μπορούμε να αναδημιουργήσουμε τις συνθήκες που υπάρχουν φυσικά μέσα στο σώμα ενός ζώου».

«Είναι κρέας χωρίς σφαγή», είπε η Χριστιάνα Μασκ, ιδρύτρια του Flourish*ink, τον Ιούνιο του 2022 στο συνέδριο Life Itself , μια εκδήλωση… υγείας και ευεξίας που παρουσιάστηκε σε συνεργασία με το CNN. Το Flourish*ink είναι μια πλατφόρμα για την επιμέλεια και την κατάλυση συζητήσεων για το μέλλον των τροφίμων.

Προχωρώντας από την εργαστηριακή παραγωγή στην παραγωγή προϊόντων σε εμπορικές εγκαταστάσεις, ορισμένες εταιρείες απομακρύνονται από τον όρο «κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο», δήλωσε εκπρόσωπος της Mosa Meat, μιας εταιρείας τεχνολογίας τροφίμων με έδρα την Ολλανδία. Αντίθετα, αυτές οι εταιρείες το αναφέρουν ως καλλιεργημένο κρέας, κρέας με βάση τα κύτταρα ή κρέατα που καλλιεργούνται σε κύτταρα ή κρέας μη σφαγής.

Αυτή την στιγμή, η Σιγκαπούρη και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι οι μόνες χώρες που έχουν εγκεκριμένο κρέας με βάση τα κύτταρα για κατανάλωση από τους καταναλωτές. Ο κλάδος είναι περίπου 10 ετών, επομένως το καλλιεργημένο κρέας απέχει ακόμη λίγα χρόνια από το να είναι εμπορικά διαθέσιμο στους καταναλωτές των ΗΠΑ σε παντοπωλεία ή εστιατόρια — και ίσως έως και 20 χρόνια από την αντικατάσταση ενός σημαντικού μέρους ή ολόκληρου του παραδοσιακού κρέατος βιομηχανία, είπε ο Kaplan.

 πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...