Κυριακή 27 Ιουνίου 2021

Χιλιάδες Βρετανοί στους δρόμους διαδηλώνουν κατά των lockdown & ζητούν την ελευθερία τους!

Χιλιάδες ήταν οι διαδηλωτές οι οποίοι «πλημμύρισαν» τους δρόμους του Λονδίνου διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να αναστείλει για τον Ιούλιο την άρση των τελευταίων μέτρων, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Κρατώντας πλακάτ με τη λέξη «ελευθερία» και υπό τους ήχους ταμπούρλων και μουσικής, οι διαδηλωτές έκαναν πορεία στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας, από το Χάιντ Παρκ μέχρι το κοινοβούλιο.

Φωνάζοντας «ντροπή σας!» οι συγκεντρωμένοι εκτόξευσαν μπαλάκια του τένις στα παράθυρα της επίσημης κατοικίας του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, στην Ντάουνινγκ Στριτ, καθώς και στο Κοινοβούλιο.

«Είμαι εδώ επειδή πιστεύω ότι η καραντίνα μας στοίχισε την ελευθερία και τα δικαιώματά μας», είπε ο Ίαν Μακόσλαντ, ο οποίος ταξίδεψε από το Ντέβον, στη νότια Αγγλία, μόνο για τον σκοπό αυτόν και συμπλήρωσε: «Είμαι πραγματικά εκνευρισμένος με την κυβέρνηση, όπως όλοι εδώ».

Παρά τους εμβολιασμούς και τη μακρά καραντίνα – από τον χειμώνα – εδώ και μερικές εβδομάδες στο Ηνωμένο Βασίλειο καταγράφεται αύξηση των μολύνσεων, που αποδίδεται κυρίως στην παραλλαγή «Δέλτα» του νέου κορωνοϊού.

Η παραλλαγή αυτή εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία και θεωρείται πολύ πιο μεταδοτική από τα προηγούμενα στελέχη. Σήμερα ανακοινώθηκαν περισσότερα από 18.000 νέα κρούσματα μέσα σε διάστημα 24 ωρών και 23 θάνατοι.

Απόρροια της ραγδαίας αύξησης ήταν η απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει για τέσσερις εβδομάδες, δηλαδή μέχρι τις 19 Ιουλίου, την άρση των τελευταίων περιορισμών.

Αυτό αφορά το άνοιγμα των νάιτκλαμπ, τη δυνατότητα να συγκεντρώνονται περισσότερα από 6 άτομα (ή μέλη πάνω από δύο νοικοκυριών) σε κλειστούς χώρους και τη δυνατότητα να σερβίρουν οι παμπ και ορθίους στο μπαρ.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...