Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

Η Ουάσιγκτον ξέχασε ποίος είχε νικήσει τον Ναπολέοντα και τον Χίτλερ


Paul Craig Roberts , Réseau International (Γαλλία) (μτφρ. Κριστάν)

Οι Αμερικανοί οι οποίοι είναι λαός ανέμελος, δεν γνωρίζουν ότι είναι οι Ρώσοι, και όχι η Αγγλία του Ουέλινγκτον, που νίκησαν τον Ναπολέοντα. Ο Μεγάλος Στρατός δεν γύρισε από τη Ρωσία. Οι απώλειες και ζημιές έσπασαν τη μέση της γαλλικής στρατιωτικής εξουσίας.

Η Βέρμαχτ, η ​​οποία, σε μερικές μέρες, εισέβαλε στη Γαλλία και έδιωξε τους Βρετανούς από την ήπειρο, καταστράφηκε στη Ρωσία από το Κόκκινο Στρατό. Η συμμαχική Απόβαση στη Νορμανδία δεν συνάντησε παρά μόνο μερικές γερμανικές μονάδες με ελλείψεις και χωρίς καύσιμα. Ο γερμανικός στρατός και όλοι οι διαθέσιμοι πόροι βρίσκονταν στο ρωσικό μέτωπο.

Οι Αμερικανοί έπαιξαν μικρό ρόλο στον πόλεμο εναντίον του Χίτλερ. Έντεχνα, ο Αϊζενχάουερ, για την αποβίβαση, περίμενε μέχρι να νικήσει τον Χίτλερ ο Κόκκινος Στρατός, πολύ καιρό μετά που στράφηκε ο άνεμος εναντίον της Γερμανίας. Σήμερα οι ΗΠΑ διεκδικούν να τους αποδοθεί η νίκη σε έναν πόλεμο στον οποίο έπαιξαν μόνο μικρό ρόλο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν κέρδισαν ούτε έναν πόλεμο μετά την ήττα της Ιαπωνίας. Νικήθηκαν από στρατούς του Τρίτου Κόσμου στην Κορέα και το Βιετνάμ.

Μετά από τόσα χρόνια στο Αφγανιστάν, οι Ηνωμένες Πολιτείες νικήθηκαν από μερικούς ελαφρά οπλισμένους Ταλιμπάν.

Η Ουάσιγκτον σπατάλησε δισεκατομμύρια δολάρια για πολέμους που έχασε, ενώ η αμερικανική οικονομία και το βιοτικό επίπεδο μειώθεικαν ως αποτέλεσμα της σπατάλης τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε άσκοπους πολέμους.

Οι πολεμοχαρείς νεοσυντηρητικοί υπεύθυνοι για αυτή την καταστροφή εξακολουθούν να ελέγχουν τα δύο αμερικανικά πολιτικά κόμματα.

Αυτοί οι ανόητοι θα οδηγήσουν την Αμερική προς την τελική ήττα της.

Εργάστηκα με τον πρόεδρο Ρίγκαν στο τέλος του ψυχρού πολέμου για την φιλία που συστάθηκε με τους Ρώσους.

Η κυβέρνηση του Τζορτζ Μπους και του υπουργού εξωτερικών Τζέιμς Μπέικερ διατήρησαν τις συμφωνίες.

Αλλά όλα τα μετέπειτα καθεστώτα τις παραβίασαν.

Οι νεοσυντηρητικοί αντικατάστησαν το παλιό ρεπουμπλικανικό establishment και τους ρηγκανικούς ρεπουμπλικάνους. Οι νεοσυντηρητικοί επικράτησαν επίσης μεταξύ των δημοκρατικών, δεν υπάρχει συνεπώς πολιτικός ανταγωνισμός.

Οι πολεμοκάπηλοι ελέγχουν την αμερικανική εξωτερική πολιτική.

Η αμερικανική αστυνομία ασκεί την ίδια αδικαιολόγητη βία στον αμερικανικό λαό με αυτή την οποία εφαρμόζει ο αμερικανικός στρατός σε ξένους πληθυσμούς.

Στο εξωτερικό, η βία έχει διογκώσει τις τάξεις εκείνων που η Ουάσιγκτον επιδίωκε να κατευνάσει. Εντός της αστυνομίας των Ηνωμένων Πολιτειών, η βία μετατρέπει τους ίδιους τους Αμερικανούς σε εχθρούς.

Οι ήττες εντός και εκτός μπορεί να είναι το μέλλον της Ουάσιγκτον.

Η βία γεννά τη βία, όπως επισημαίνει ο Ντμίτρι Orlov σε ένα άρθρο «Η αχίλλειος πτέρνα της Αμερικής»: http://www.informationclearinghouse.info/article41827.htm

Αρχική Πηγή: http://www.paulcraigroberts.org/2015/05/13/hell-unleashed-paul-craig-roberts/

Réseau International

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...