Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Απάντηση στα ψέματα των καναλιών σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ για τους άνδρες της ΕΜΑΚ

σχόλιο Γ.Θ : Έχουν τόσο δαιμονιστεί τα ΜΜΕ που το μόνο αληθινό που λένε είναι το δελτίο καιρού... και αυτό όχι πάντα...

Δελτίο Τύπου σχετικά με την Προσφυγή των Ανδρών της ΕΜΑΚ στο ΣτΕ



Ο πληρεξούσιος δικηγόρος
Δήμος Θανάσουλας
ΔΣ Τρικάλων ΑΜ 142
dimos357@gmail.com

Με αφορμή τα όσα κυκλοφορούν ειδησεογραφικά τις τελευταίες ώρες σχετικά με την απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ και προς αποκατάσταση των εντυπώσεων που έχουν δημιουργηθεί, θα πρέπει να διευκρινιστούν τα εξής:

Κατά της απόφασης του Αρχηγού της Πυροσβεστικής που έκρινε απαραίτητο τον εμβολιασμό του συνόλου των ενστόλων υπαλλήλων που υπηρετούν στην Ε.Μ.Α.Κ. προσέφυγαν 46 άνδρες. Είναι μεγαλύτερος ο αριθμός αυτών που δεν έχουν εμβολιαστεί αλλά 46 είναι αυτοί που δεν δίστασαν να προσφύγουν .

Αυτή η αίτηση ακύρωσης των ανδρών της ΕΜΑΚ λόγω σπουδαιότητας έχει ορισθεί να δικαστεί ενώπιον της Ολομελείας του ΣτΕ στις 8 Οκτωβρίου του 2021.

Κατά συνέπεια είναι ψευδής η είδηση ότι το ΣτΕ είπε “όχι” στην αίτηση ακύρωσης των ανδρών της ΕΜΑΚ που αρνούνται να εμβολιαστούν.

Η απόφαση Ν133/29-6-2021 που εκδόθηκε σήμερα αφορά απόφαση της Επιτροπής Αναστολών επί της αίτησης αναστολής των 46 που συζητήθηκε σε συμβούλιο στις 25-6-2021. Πρόκειται δηλαδή για την αίτησή τους να μην μπορούν να μετακινηθούν από την ΕΜΑΚ μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση που αναμένεται να συζητηθεί, όπως είπαμε, στις 8 Οκτωβρίου. Με την απόφαση αυτή η Επιτροπή Αναστολών δεν έκρινε ότι είναι νόμιμη η επίμαχη διαταγή του Αρχηγού περί υποχρεωτικού εμβολιασμού αλλά ότι δεν είναι προδήλως παράνομη ώστε να διαταχθεί άμεσα η αναστολή της.

Οποιαδήποτε λοιπόν συμπεράσματα περί συνταγματικότητας του υποχρεωτικού εμβολιασμού των ανδρών της ΕΜΑΚ είναι στην πραγματικότητα απλά ευσεβείς πόθοι όσων διακινούν αυτές τις ψευδείς ειδήσεις και δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Ήταν όμως κάτι αναμενόμενο. Από την πρώτη στιγμή που οι 46 άνδρες της ΕΜΑΚ αποφάσισαν να προσφύγουν ξεκίνησαν διάφορες ψευδείς ειδήσεις ότι δήθεν ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής θα ανακαλούσε την απόφασή του και καλό θα ήταν να μην αντιδράσουν. Αφού οι άνδρες παρέμεναν αποφασισμένοι, την παραμονή της κατάθεσης της αίτησης ακύρωσης, σε Μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι κυκλοφόρησε η είδηση ότι “όλοι οι άνδρες της ΕΜΑΚ έχουν εμβολιαστεί” . Σιωπή ακολούθησε και σε κανένα μεγάλο μέσο δεν μεταδόθηκε η είδηση περί της προσφυγής τόσων πολλών ανδρών. Έως και σήμερα βέβαια όπου το “μη προδήλως παράνομο” βαφτίστηκε “συνταγματικότητα του υποχρεωτικού εμβολιασμού”

Είναι σαφές ότι παίζεται ένα επικοινωνιακό παιχνίδι σε βάρος του δικαιώματος των ανδρών της ΕΜΑΚ να μπορούν να διατηρούν επιφυλάξεις για ένα εμβόλιο που για τις παρενέργειές του έχουν αποποιηθεί τις ευθύνες τους οι εταιρίες που το παρασκευάζουν και οι επιτροπές των ειδικών που το συστήνουν. Αυτό το παιχνίδι όμως δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση να λειτουργεί κατά τρόπο που να τους στερεί μια δίκαιη δίκη και να προπηλακίζει την θαρραλέα απόφασή τους να προσφύγουν, μηδενίζοντας την προσφορά και τον καθημερινό ηρωισμό αυτών των ανθρώπων.

Οι άνδρες της ΕΜΑΚ διακινδυνεύουν τη ζωή τους σε αντίξοες συνθήκες όχι απλά για έναν συνάνθρωπό μας αλλά ακόμη και εάν πρόκειται να ανασύρουν έναν νεκρό ώστε να μπορούν οι δικοί του να τον θρηνήσουν. Βάζουν πάνω από όλα την αγάπη τους για την ΕΜΑΚ και στην αίτησή τους εξηγούν ότι η μετακίνησή τους θα πλήξει το αξιόμαχο και την ετοιμότητα της μονάδας τους. Παραπονούνται γιατί η διαταγή δεν κάνει διακρίσεις για αυτούς που έχουν ήδη νοσήσει και έχουν αντισώματα, για αυτούς που έχουν θέματα υγείας και δεν μπορούν να εμβολιαστούν. Πολλοί από αυτούς που προσέφυγαν είναι δύτες και εκφράζουν την ανησυχία τους γιατί ακόμη και η παραμικρή θρόμβωση, που είναι αναμενόμενη παρενέργεια από τον εμβολιασμό, στα βάθη που καλούνται να βρεθούν μπορεί να καταστεί θανατηφόρα με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην επιτυχία της επιχειρήσεώς τους.

Οι άνδρες της ΕΜΑΚ είναι παλικάρια που θάνατος και ζωή τους έρχεται το ίδιο όταν πρόκειται να βοηθήσουν εμάς τους συμπολίτες τους. Αλλά πάνω από όλα βάζουν την Ελευθερία και για αυτό και μόνο είναι έτοιμοι να υποστούν ακόμη διώξεις και προπηλακισμούς.

Επιτέλους ας τους σεβαστούμε. Η 8η Οκτωβρίου είναι κοντά. 

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...