Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

Δ.Κούβελας σε Μ.Παγώνη: «Τα εμβόλια δεν είναι για προστασία τείχους αγέλης - Μάλλον δεν έχετε διαβάσει τις μελέτες»!

Αποστομωτική απάντηση Δ.Κούβελα σε Μ.Παγώνη

Την «έκρηξη» του καθηγητή Φαρμακολογίας στο ΑΠΘ, Δημήτρη Κούβελα, προκάλεσαν τα όσα είπε η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, σύμφωνα με την οποία για να μην έχουμε τέταρτο κύμα θα πρέπει να εμβολιαστούν όλοι ώστε να κτιστεί το τείχος ανοσίας. 

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας απάντησε τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «τα φαρμακευτικά προϊόντα που τώρα έχουμε (εννοώντας τα εμβόλια), αν κάτσει κάποιος να διαβάσει τις εγκριτικές τους μελέτες γιατί κανένας δεν τις έχει διαβάσει, δεν είναι για προστασία τείχους αγέλης, είναι για προστασία ατομική». 

Συγκεκριμένα ο Δ.Κούβελας απαντώντας στην Μ.Παγώνη είπε: «Υπάρχει πολλή παραπληροφόρηση!  

Πρώτον, δεν μπορούν να παραχθούν αυτά τα εμβόλια και οι κυβερνήσεις το ξέρανε. Υπήρχε αδυναμία παραγωγής, δεν υπήρχαν ούτε αδειοδοτημένα εργοστάσια. Άρα το ξέραμε ότι δεν θα έχουμε εμβόλια. Αυτοί που εμβολιάστηκαν τον Γενάρη, είναι εξαιρετικά πιθανό να ξαναχρειαστούν εμβολιασμό τον Σεπτέμβρη. Αυτούς δεν τους έχουμε βάλει στην εξίσωση. Δεν πρόκειται να παραχθεί τείχος ανοσίας με τους ρυθμούς που δουλεύουμε.

Δεύτερον, υπάρχει ένα 30% ανθρώπων που έχουν νοσήσει και δεν έχουν ανάγκη εμβολιασμού. Υπάρχουν δύο μεγάλα paper: Ένα ευρωπαϊκό που λέει πως η κυτταρική ανοσία κρατάει τουλάχιστον έναν χρόνο, άρα όσοι έχουν νοσήσει είναι ήδη προστατευμένοι, και ένα κινέζικο που λέει πως η κυτταρική ανοσία κρατάει δύο χρόνια».

Ενώ συνέχισε λέγοντας: «Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να ξεχάσουμε αυτούς που έχουν νοσήσει για τώρα να ξανακυνηγήσουμε τον εμβολιασμό των ηλικιωμένων για τους οποίους δεν έχουμε δεδομένα, αν μπορούν να κάνουν τρίτη δόση. Άρα θα έχουμε πιθανότητα, η ομάδα που κινδυνεύει περισσότερο να μείνει ανεμβολίαστη»

«Ο κάθε γιατρός που έχει δουλέψει σε νοσοκομείο και δεν καταλαβαίνει πως γίνονται αυτές οι δουλειές, είναι ευκαιρία να καθίσει και να μάθει», πρόσθεσε αφήνοντας σαφέστατες αιχμές. 

Μάλιστα, όπως φαίνεται και στο 0.17 του βίντεο ο καθηγητής Κούβελας αναστενάζει ακούγοντας αυτά που λέει η Μ.Παγώνη.


πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...