Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

Πολεμικό τελεσίγραφο Μόσχας σε Δύση: ''Την επόμενη φορά θα σας βυθίσουμε πλοία''!

'Θα ρίξουμε όχι μόνο προειδοποιητικά πυρά στην πορεία αλλά και στον στόχο''

Πλοία του ρωσικού στόλου προχώρησαν την Τετάρτη (23/06) σε προειδοποιητικά πυρά κατά αντιτορπιλικού του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού, το οποίο παραβίασε τα θαλάσσια σύνορα της χώρας στη Μαύρη Θάλασσα.

Η Μόσχα προειδοποιεί για άμεσες συνέπειες σε περίπτωση που επαναληφθούν προκλήσεις παρόμοιες με εκείνες του αντιτορπιλικού του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού.

Υπενθυμίζεται ότι πλοία του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας με συνοριακές δυνάμεις της Υπηρεσίας Ομοσπονδιακής Ασφάλειας (BSF), απώθησαν με προειδοποιητικά πυρά, το βρετανικό αντιτορπιλικό Defender, το οποίο είχε παραβιάσει τα θαλάσσια σύνορα της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, προειδοποίησε πως οποιοσδήποτε προχωρά σε προκλήσεις παρόμοιες με αυτές του περιστατικού με το βρετανικό αντιτορπιλικό που συνέβη στις 23 Ιουνίου, θα αντιμετωπίσει ολέθριες συνέπειες, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπ. Εξωτερικών, Σεργκέι Ριαμπκόφ.

Ο Ριαμπκόφ είπε επίσης στους δημοσιογράφους, ότι η ασφάλεια της Ρωσίας είναι αυτό που προέχει, προσθέτοντας ότι η χώρα απευθύνει έκκληση στην κοινή λογική και καλείς τις άλλες χώρες να σεβαστούν το διεθνές δίκαιο, αλλά αν κάτι τέτοιο δεν έχει ανταπόκριση, τότε η Ρωσία θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τις ένοπλες δυνάμεις της για να υπερασπιστεί τα σύνορά της.

«Εάν οι εταίροι μας της Δύσης, δεν καταλαβαίνουν, θα ρίξουμε όχι μόνο προειδοποιητικά πυρά στην πορεία αλλά και στον στόχο», πρόσθεσε.

Προηγουμένως, η εκπρόσωπος του υπουργείου Μαρία Ζαχάροβα, τόνισε ότι η Μόσχα χαρακτηρίζει το περιστατικό ως «μεγάλη πρόκληση». Ο Βρετανός πρέσβης είναι πολύ πιθανό να κληθεί για εξηγήσεις στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, το αντιτορπιλικό είχε λάβει προειδοποίηση ότι θα χρησιμοποιηθούν όπλα εάν διέσχιζε τα σύνορα αλλά δεν αντέδρασε. Το στρατιωτικό αεροσκάφος τύπου Su-24M, έριξε προειδοποιητικά πυρά κατά μήκος της πορείας του βρετανικού πλοίου.

Υπενθυμίζεται, ότι σε ανακοίνωσή του, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, ανέφερε:

«Στις 11:52 π.μ. στις 23 Ιουνίου, πλοίο του βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού, που επιχειρούσε στο βορειοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας, παραβίασε τα σύνορα και εισήλθε τρία χιλιόμετρα στα ρωσικά χωρικά ύδατα στην περιοχή του Cape Fiolent».

Επιπλέον, ο ακόλουθος της πρεσβείας του Ηνωμένου Βασιλείου για αμυντικά ζητήματα, κλήθηκε στο Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, στον απόηχο της παραβίασης των ρωσικών συνόρων από το αντιτορπιλικό.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...