Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

Δραματικές ώρες στη Λευκορωσία: Ο Πρόεδρος Λουκασένκο ανακοίνωσε γενική στρατιωτική κινητοποίηση

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έθεσε την χώρα του ο Πρόεδρος Λουκασένκο, καθώς ανακοινώθηκε γενική στρατιωτική κινητοποίηση.

Ο Αλέξανδρος Λουκασένκο, σύμφωνα με ορισμένα στοιχεία, στο πλαίσιο μαζικών απολύσεων στις τάξεις των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των «συμβασιακών στρατιωτών», λόγω των γεγονότων του Αυγούστου του περασμένου έτους, ανακοίνωσε μια γενική στρατιωτική κινητοποίηση.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, ο ηγέτης της Λευκορωσίας απαίτησε να ξεκινήσει μια μεγάλης κλίμακας κινητοποίηση του πληθυσμού, στο πλαίσιο του οποίου ο στρατός της Λευκορωσίας θα οργανώσει εργασίες για τη διαχείριση της εδαφικής άμυνας.

Εν τω μεταξύ, έκτακτο νομοσχέδιο υποβλήθηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων, εξ ονόματος του Προέδρου από το Συμβούλιο Υπουργών στις 15 Ιουνίου 2021.

Το νομοσχέδιο «Για την τροποποίηση των νόμων για την προστασία της κυριαρχίας και της συνταγματικής τάξης» πέρασε την πρώτη ανάγνωση, σε συνεδρίαση της πέμπτης συνόδου, της Βουλής των Αντιπροσώπων της Εθνοσυνέλευσης της Λευκορωσίας σήμερα 17 Ιουνίου.

Το νομοσχέδιο προβλέπει, τροποποιήσεις των νόμων «Για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας», «για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης» και «για τον στρατιωτικό νόμο».

Η εθνική άμυνα, είναι ο μόνος τρόπος για να οδηγήσει τον εχθρό και τις καταστρεπτικές δυνάμεις πίσω, δήλωσε ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο, σε μια συνάντηση με θέμα συζήτησης την εδαφική άμυνα στην Εκτελεστική Επιτροπή της Επαρχίας Shklov στις 16 Ιουνίου.

«Όλο το προηγούμενο έτος, βιώσαμε από πρώτο χέρι πώς η καταστροφική πληροφόρηση, η οικονομική και πολιτική πίεση από τη Δύση, επηρέασαν την κοσμοθεωρία του λαού μας και ώθησαν μερικούς από αυτούς να προδώσουν πραγματικά τους δικούς τους ανθρώπους».

«Είναι πάντα απαραίτητο, να παράγουμε μια τέτοια απάντηση που θα θυμόμαστε από τον εχθρό για πολλά χρόνια. Και μόνο η εθνική άμυνα είναι ικανή για μια τέτοια απάντηση. Με άλλα λόγια, όλοι πρέπει να σηκωθούμε αν θέλουμε να υπερασπιστούμε τη γη μας », δήλωσε ο Αλεξάντρ Λουκασένκο.

Ο Πρόεδρος, υπενθύμισε ότι στις αρχές της εβδομάδας, επιθεώρησε επιχειρήσεις που παράγουν φορητά όπλα και πυρομαχικά.

Η ίδρυσή τους, προκλήθηκε από την ανάγκη βελτίωσης, της υλικής και τεχνικής υποδομής των εδαφικών αμυντικών δυνάμεων.

«Σε περίπτωση σύγκρουσης, κάθε γειτονιά, κάθε σπίτι, κάθε αρχηγός του νοικοκυριού, τουλάχιστον, θα πρέπει να είναι σε θέση να υπερασπιστούν τις οικογένειές τους, τους ίδιους και, φυσικά, τη γη, την περιοχή όπου ζουν. Αυτό θα είναι εθνική άμυνα », δήλωσε ο αρχηγός του κράτους.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι πριν από λίγες ημέρες, δημοσιεύθηκε ένα έγγραφο του Υπουργείου Εξωτερικών της Λευκορωσίας, το οποίο έδειξε ότι η Γερουσία των ΗΠΑ ζήτησε την άμεση εισβολή στη Λευκορωσία .

Πρέπει να σημειωθεί, ότι από τις αρχές του τρέχοντος έτους, στη Λευκορωσία έχουν ήδη πραγματοποιηθεί κλήσεις μεγάλης κλίμακας για στρατιωτικούς και εφέδρους αξιωματικούς, ωστόσο, όπως προκύπτει από τις πληροφορίες που εμφανίστηκαν στο τμήμα των κοινωνικών δικτύων, αυτό προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη δυσαρέσκεια, λόγω της χαμηλής ποιότητας διοργάνωσης και εντοπισμένων δυσλειτουργιών στρατιωτικού εξοπλισμού κλπ.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...