Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Παραλύουν τα πρόσωπα των Ισραηλινών από το εμβόλιο της Pfizer

Jerusalem Post: ''Παρουσίασαν παράλυση προσώπου 13 άτομα μετά τους εμβολιασμούς''

Περίπου 13 άτομα στο Ισραήλ παρουσίασαν παράλυση του προσώπου ως παρενέργεια μετά τη λήψη του εμβολίου COVID-19 της Pfizer, με τους επιστήμονες να προειδοποιούν πως ο αριθμός είναι σίγουρα μεγαλύτερος.

Η είδηση αυτή έρχεται λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του νορβηγικού υπουργείου Υγείας πως ερευνά 13(!) θανάτους που μπορεί να σχετίζονται με τη λήψη του εμβολίου της pfizer.

Οι επιστήμονες πάντως χωρίζονται από τη σύσταση του Υπουργείου Υγείας του Ισραήλ να χορηγηθεί η δεύτερη δόση του εμβολίου σε όσους είχαν συμπτώματα παράλυσης του νεύρου του προσώπου μετά την πρώτη δόση.

Σύμφωνα με το υπουργείο, τουλάχιστον 13 άτομα έχουν αναπτύξει παράλυση προσώπου από τις αρχές της εβδομάδας, αλλά οι γιατροί στο σύστημα υγείας εκτιμούν ότι στην πράξη ο αριθμός των περιπτώσεων είναι μεγαλύτερος.

Ένα άτομο με την ανεπιθύμητη ενέργεια είπε, «Για τουλάχιστον 28 ώρες παρουσίαζα αυτό το σύμπτωμα. Δεν μπορώ να πω ότι είχε τελειώσει εντελώς μετά, αλλά εκτός από αυτό δεν είχα άλλους πόνους, εκτός από έναν μικρό πόνο όπου η ένεση ήταν αλλά δεν υπήρχε τίποτα πέρα ​​από αυτό». Όσο για τη λήψη της δεύτερης δόσης, παραδέχεται ότι είναι αναποφάσιστος.

Η καθηγήτρια Galia Rahav, διευθύντρια της Μονάδας Λοιμωδών Νοσημάτων στο Ιατρικό Κέντρο Sheba δήλωσε: «Πρόσφατα συνάντησα, για παράδειγμα, κάποιον εμβολιασμένο που αντιμετώπιζε παράλυση και αποφάσισε να μην κάνει τη δεύτερη δόση. Είναι αλήθεια ότι μπορεί να δοθεί σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, αλλά δεν ένιωθε άνετα με αυτό».

Το Υπουργείο Υγείας δήλωσε ότι «όσοι έχουν εμβολιαστεί και έχουν υποστεί παράλυση μπορούν να λάβουν τη δεύτερη δόση. Γενικά, όσοι πάσχουν από μια νέα ασθένεια πρέπει να καθυστερήσουν τη λήψη του εμβολίου μετά την ανάρρωση. Η πρόθεση είναι ότι σύμφωνα με αυτόν τον κανόνα, η λήψη μια δεύτερη δόση πρέπει να καθυστερήσει έως ότου περάσει η παράλυση».

Πηγή 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...