Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

Ο Άθως «λουσμένος» από το φως του Γαλαξία

Χιλιάδες άνθρωποι από κάθε γωνιά της γης έχουν φωτογραφίσει τον Άθω. Όμως το προνόμιο να τον βλέπουν και να τον θαυμάζουν κάθε μέρα με δέος, επιβλητικό απέναντί τους είναι οι κάτοικοι της ανατολικής Σιθωνίας.

Ο Γιώργος Τσαμακδάς, που ασχολείται με τη φωτογραφία εδώ και αρκετά χρόνια, έχει ξενυχτήσει πολλές φορές αγναντεύοντας το περιβόλι της Παναγιάς, για μια καλή λήψη, για τον ήλιο που ανατέλλει μέσα σε μια μυστηριακή αρμονία από την κορυφή του Άθω, για τον κεραυνό που θα σκίσει στα δυο τον ουρανό πάνω από τον κόλπο του Αγίου Όρους.

Πριν λίγες μέρες ο Γιώργος Τσαμακδάς κατέγραψε με το φακό του μια μοναδική στιγμή και μας την παραχώρησε για να την απολαύσετε οι αναγνώστες του halkidikinews.gr:
Ο Άθως ξημερώματα, "λουσμένος" από το ζωδιακό φως! Ο Άθως μέσα στα κοσμικά χρώματα του σύμπαντος.
Το φαινόμενο αυτό συμβαίνει όταν το φως του ήλιου διαθλάται από τη σκόνη μεταξύ των πλανητών δημιουργώντας μια διακριτική λάμψη αυτή την εποχή του έτους. Το ζωδιακό φως είναι μια εξασθενημένη πυράκτωση, κατά προσέγγιση τριγωνική και επεκτείνεται επάνω από τη γειτονιά του ήλιου κατά μήκος του ζωδιακού κύκλου.
Απολαύστε ακόμα μια λήψη του Άθω από τον Γιώργο Τσαμακδά: 



 

http://halkidikinews
http://agioritikesmnimes

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...