Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Η γέφυρα του Λονδίνου (Tower Bridge)


Είναι μια από τις ωραιότερες, διάσημες και ιδιαίτερες γέφυρες του κόσμου! Βρίσκεται στο Λονδίνο και είναι ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα του.


Η γέφυρα χτίστηκε το 1894 και έχει νεογοτθική αρχιτεκτονική. Αντλίες ατμού σήκωσαν τα δύο μέρη της. Αυτή η φανταχτερή γέφυρα χαμήλωνε ή υψωνόταν για να περάσουν ιστιοπλοϊκά και ατμόπλοια που έφερναν τα εμπορεύματα τους από όλη την Αυτοκρατορία.


Οι πεζοί που ήθελαν να περάσουν το ποτάμι όταν η γέφυρα άνοιγε ανέβαιναν πάνω από 300 σκαλιά ως την πεζογέφυρα.


Σήμερα οι επισκέπτες μπορούν περπατήσουν στις πεζογέφυρες, που έχουν 90 μέτρα ύψος, και να απολαύσουν την μοναδική θέα πάνω από τον Τάμεση.

Επίσης μπορούν να δουν την έκθεση του Tower Bridge, ένα μικρό ταξίδι στην ιστορία κατασκευής της γέφυρας. Εντυπωσιακός είναι ο χώρος με το μηχανοστάσιο της γέφυρας.



Για τους λάτρεις της αγωνίας και της περιπέτειας υπάρχει το London bridge experience., ακριβώς κάτω από τη γέφυρα. Ένα interactive ταξίδι στο σκοτεινό παρελθόν και την ιστορία του Λονδίνου. Θα συναντήσετε βασιλιάδες αλλά και τρομακτικές φιγούρες από την λονδρέζικη εποχή! Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις εισιτηρίων, πατήστε εδώ.


* Η καλύτερη ώρα για να δείτε και να περπατήσετε τη γέφυρα είναι στο ηλιοβασίλεμα. Έτσι θα την δείτε και με λίγο φως αλλά και φωτισμένη μόλις νυχτώσει.
* Εκδρομές, ξεναγήσεις, εισιτήρια για αξιοθέατα και κάρτες των ΜΜΜ θα βρείτε εδώ.
* Τα ξενοδοχεία του Λονδίνου

https://traveltipsgr.blogspot.com/2018/03/tower-bridge.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...