Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

Μητροπολίτης Κυθήρων: Αίρεση το να λειτουργούν ιερείς με μάσκα μέσα στον ναό

“Χείμαρρος” ο Μητροπολίτης Κυθήρων: «Αίρεση να λειτουργούν με μάσκα»!



Την Κυριακή 24 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη του Δικτύου Ελληνισμού με θέμα: «Εκκλησία και η παρούσα κρίση στην Ελλάδα και διεθνώς», στην οποία συμμετείχε ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ για να συζητήσει για όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την παρούσα Ελληνική κρίση από Εκκλησιολογικής άποψης.

Μίλησε για τον φόβο στον λαό και τόνισε πως λοιμωξιολόγοι που επηρεάζουν κλήρο και λαό προσπαθούν να τους πείσουν πως ο χώρος της εκκλησίας μπορεί να είναι εστία μολύνσεων. “Το θεωρώ βαρυτάτη απιστία” υπογράμμισε. Καταδίκασε τον Μητροπολίτη Νιγηρίας που είπε πως είναι “Θρησκευτικά αναλφάβητοι όσοι υποστηρίζουν το απρόσβλητο του ιού κατά τη Θεία Ευχαριστία”. Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Κυθήρων όποιοι υποστηρίζουν κάτι τέτοιο είναι “θεολογικά αστοιχείωτοι”.

Χαρακτήρισε επίσης πολύ θλιβερά “το να κάνει ο κληρικός τον χωροφύλακα” καλώντας τους πιστούς που δεν φορούν μάσκες να βγουν από τον ναό. Επίσης είπε πως ήταν “βαρύ” από πλευράς Αρχιεπισκόπου όταν εκείνος είπε πως αν οι ειδικοί πουν πως είναι απαραίτητη η μάσκα στον ναό θα την φορέσουν υποχρεωτικά, την στιγμή που οι πολιτικοί είπαν “συνιστούμε”. “Δεν μπορούμε να λέμε πως η μάσκα θα μας προστατεύσει μέσα στην Εκκλησία” είπε ενώ πρόσθεσε πως “Οι ειδικοί δεν έπρεπε να έχουν λόγο στους εκκλησιαστικούς χώρους. Να πουν την γνώμη τους στην Ιερά Σύνοδο μόνο κι εκείνη να αποφασίσει” σχολίασε.

Δεν δίστασε να χαρακτηρίσει "αίρεση" το να λειτουργούν με μάσκα μέσα στον ναό.

Υποστήριξε πως η έξαρση του ιού στην Θεσσαλονίκη έγινε γιατί για πρώτη φορά φέτος δεν πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση των λειψάνων του Αγίου Δημητρίου στην πόλη.

Για τα εμβόλια είπε πως “θα πρέπει να είναι καθαρά και να μην έχουν καμία υποψία από πάσης πλευράς. Αλλά τώρα υπάρχουν πολλές ενστάσεις με παρενέργειες και θανάτους”.

πηγή

Ολόκληρη η τηλεδιάσκεψη του Δικτύου Ελληνισμού με θέμα: «Εκκλησία και η παρούσα κρίση στην Ελλάδα και διεθνώς»

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...