Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

«Ο Θεός είναι στο πλευρό σας», Παπικοί ιεράρχες στις ΗΠΑ στήριξαν το ΛΟΑΤΚΙ

Παπικοί ιεράρχες στις ΗΠΑ: Είναι βέβαιοι ότι όλοι οι άνθρωποι καλής θελήσεως πρέπει να βοηθούν, να υποστηρίζουν και να προστατεύουν τους νέους του ΛΟΑΤΚΙ.

Δέκα ιεράρχες της Παπικής Εκκλησίας στις ΗΠΑ απέστειλαν επιστολή υποστήριξης του νεανικού κινήματος ΛΟΑΤΚΙ στη χώρα, μετέδωσε η ιστοσελίδα tylerclementi.org.

«Ως καθολικοί επίσκοποι στις Ηνωμένες Πολιτείες μαζί με το Ίδρυμα του Τάιλερ Κλεμέντι υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα των νέων του ΛΟΑΤΚΙ από τις ευπαθείς ομάδες στη χώρας μας», αναφέρει το κείμενο.

Ισχυρίζονται ότι «η Κατήχηση της Παπικής Εκκλησίας διδάσκει ότι το ΛΟΑΤΚΙ πρέπει να αντιμετωπίζεται με ‘σεβασμό, συμπάθεια και ευαισθησία’».

Σύμφωνα με τους Παπικούς επισκόπους, «όλοι οι άνθρωποι καλής θελήσεως πρέπει να βοηθούν, να υποστηρίζουν και να προστατεύουν τους νέους του ΛΟΑΤΚΙ, εκπρόσωποι των οποίων προσπαθούν να αυτοκτονήσουν πολύ περισσότερο από τους συνομήλικούς τους, συχνά καταλήγουν άστεγοι εξαιτίας εκδιώξεων από τις οικογένειές τους και αποτελούν αντικείμενα βίαιων πράξεων».

«Η Παπική εκκλησία εκτιμά την δοθείσα από τον Θεό αξιοπρέπεια της ανθρώπινης ζωής, και δραττόμενοι της ευκαιρίας, θέλουμε να πούμε στους φίλους μας από το ΛΟΑΤΚΙ, ιδίως στους νέους, ότι σας υποστηρίζουμε και τασσόμαστε κατά οποιασδήποτε μορφής βίας, εκφοβισμού ή ενοχλήσεως, που στοχοποιούν εσάς. Πρώτα απ᾽όλα να ξέρετε ότι ο Θεός σας δημιούργησε, ο Θεός σας αγαπά και ο Θεός είναι στο πλευρό σας», δήλωσαν οι επίσκοποι της Παπικής Εκκλησίας στις ΗΠΑ.

Ανάμεσα στους υπογράψαντες την επιστολή υποστήριξης του ΛΟΑΤΚΙ ήταν ο καρδινάλιος Τζόζεφ Β. Τόμπιν, ο αρχιεπίσκοπος Τζον Π. Ντόλαν, ο Επίσκοπος Τόμας Γκάμπλτον και λοιποί ιεράρχες της Παπικής Εκκλησίας στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει πέσει ακόμα φωτιά να μας κάψει όλους.

Μετάφραση του Βασιλείου Μεταφράστοφ
ΕΟΔ - Ενωση Ορθοδοξων Δημοσιογραφων

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...