Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

Το Συμβούλιο Επικρατείας του Βελγίου έκρινε παράνομη της απαγόρευσης συλλογικής λατρείας που επέβαλε το κράτος και ζήτησε τροποποίηση…


Coronavirus: για το Συμβούλιο Επικρατείας του Βελγίου τα μέτρα που ελήφθησαν από την κυβέρνηση παραβιάζουν την ελευθερία της λατρείας. (σσ. Στην Ελλάδα το Συμβούλιο Επικρατείας αντίστοιχα τι άποψη έχει για την διαρκή απαγόρευση λατρείας, καταπάτηση θρησκευτικής ελευθερίας και θρησκευτικής συνείδησης όλο το 2020 για την Επικρατούσα Θρησκεία απαγόρευση Χαιρετισμών, Ευαγγελισμού, Πάσχα, Ανάσταση, Επιτάφιος,(Χριστούγεννα αποδεκατισμένα) Θεοφάνεια κλπ και βέβαια και για τα υπόλοιπα αναγνωρισμένα θρησκεύματα και ομολογίες )….

Το διάταγμα του Ανώτατου Δικαστηρίου του Βελγίου θεωρεί ότι αυτό είναι θέμα μιας δυσανάλογης απαγόρευσης-περιορισμού της ελευθερίας της λατρείας καθώς οι αρχές δεν προέβλεψαν την δυνατότητα συλλογικής άσκησης της λατρείας να μπορεί τουλάχιστον να διεξαχθεί σε κάποιες περιπτώσεις.

To υπουργικό διάταγμα της 28/10/2020 θεσμοθέτησε για τον περιορισμό μετάδοσης του coronavirus την απαγόρευσης της συλλογικής άσκησης λατρείας εκτός 3 περιπτώσεων αυστηρά περιορισμένων γνωστοποίησε το Συμβούλιο Επικρατείας.

Κατά συνέπεια το Συμβούλιο Επικρατείας διέταξε στο πλαίσιο προσφυγής μελών της εβραϊκής κοινότητας της Αμβέρσας ότι το «βέλγικο κράτος τροποποιεί αυτό το καθεστώς τουλάχιστον πρόσκαιρα έτσι ώστε οποιοσδήποτε περιορισμός στη συλλογική άσκηση της λατρείας να μην είναι πλέον δυσανάλογος “, είπε.

Σύμφωνα με το διάταγμα αυτή η τροποποίηση οφείλει να παρέμβει το αργότερο ως τις 13 /12/2020.

Για πρώτη φορά το Συμβούλιο Επικράτειας ασκεί κριτική σε μέτρο για covid19. le soir 8/12/2020

dimpenews.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...