Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Μοναχοί της Ι.Μ. Ξενοφώντος προσβλήθηκαν από τον κορωναϊό. Θεομηνίες στο Άγιον Όρος

Ισχυρή νεροποντή κατέστρεψε τον κεντρικό δρόμο στο Άγιον Όρος (βίντεο) – Μοναχοί της Ι.Μ. Ξενοφώντος προσβλήθηκαν από τον κορωναϊό


Ο Σεργκέι Σουμίλο [Sergei Shumilo], Διευθυντής του Διεθνούς Ινστιτούτου Αθωνικής Κληρονομιάς στην Ουκρανία, ανέφερε ότι ο κεντρικός δρόμος στο Άγιον Όρος που οδηγεί από το λιμάνι της Δάφνης στο διοικητικό κέντρο στις Καρυές, καταστράφηκε σε μια ισχυρή νεροποντή.
«Ως αποτέλεσμα της ισχυρής νεροποντής κοντά στις Καρυές, το διοικητικό κέντρο του Αγίου Όρους, ο κεντρικός δρόμος προς την Δάφνη υποχώρησε, προκαλώντας σοβαρές κατολισθήσεις», γράφει ο Σουμίλο.
Επειδή το Άγιον Όρος είναι κλειστό για τους προσκυνητές αυτήν την στιγμή λόγω της πανδημίας, δεν υπήρχαν, ευτυχώς, θύματα.
«Δεδομένου ότι το Άγιον Όρος είναι κλειστό για τους προσκυνητές και η κυκλοφορία είναι τώρα περιορισμένη δεν υπήρξαν θύματα. Κάτω από διαφορετικές συνθήκες, εάν υπήρχαν πολλοί προσκυνητές, τούτο, πιθανώς, δεν θα ήταν δυνατόν να συμβεί χωρίς θύματα» σημειώνει ο Σουμίλο.
Δεν θα είναι δυνατόν να ταξιδέψει κανείς σε αυτόν τον δρόμο για πολύ καιρό, ανέφερε.
Το Άγιον Όρος είναι κλειστό για τους προσκυνητές από τις 20 Μαρτίου. Τέσσερις Μοναχοί από την Ιερά Μονή Ξενοφώντος, οι οποίοι επισκέφθηκαν την Μεγάλη Βρετανία λίγο πριν ξεκινήσει το καθεστώς καραντίνας διεγνώσθησαν με κορωναϊό.
(περιμένετε να ανοίξει το βίντεο)
Orthodox Christianity
Περισσότεροι Μοναχοί από τον Άγιον Όρος βρέθηκαν θετικοί στον κορωναϊό.
[Εικόνα : Ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Ξενοφώντος Αλέξιος με σχισματικούς αχειροτόνητους και καθηρημένους Ουκρανούς, κατόπιν επισκέψεώς τους στην Μονή Ξενοφώντος]
Άλλοι τρεις Μοναχοί της Μονής Ξενοφώντος στο Άγιον Όρος βρέθηκαν θετικοί στον κορωναϊό.
«Νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και θα μεταφερθούν άμεσα στο ΑΧΕΠΑ», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Δουσουκλής, διευθυντής του κέντρου υγείας του Αγίου Όρους (Καρυές).
Οι ηλικίες των τριών Μοναχών κυμαίνονται από 40 έως 55 ετών. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ταξίδεψαν στο Ηνωμένο Βασίλειο μαζί με έναν άλλο Μοναχό, ο οποίος ήδη νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ.
Μετά από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Νικήτα, οι Μοναχοί μετέφεραν τεμάχιο του ιερού Λειψάνου του Αγίου Γεωργίου από την Μονή Ξενοφώντος.
Όταν επέστρεψαν οι Μοναχοί μπήκαν σε καραντίνα και δεν ήλθαν σε επαφή με κανέναν.
Ο Υποδιοικητής του Αγίου Όρους Αρίστος Κασμίρογλου διέταξε να γίνει ειδική απολύμανση στην Μονή Ξενοφώντος.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...