Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019

Τα φασισταριά έκλεισαν το κανάλι στο Youtube ΄΄ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΝ ΟΨΕΙ΄΄ που φιλοξενούσε και ομιλίες του Μητροπολίτη Μόρφου!


ΕΠΙΣΗΜΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΤΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΝ ΟΨΕΙ
(ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΟ YOUTUBE)


Με το ψευδές και αβάσιμο πρόσχημα ότι μέσα από τον διαδικτυακό ορθόδοξο ιεραποστολικό δίαυλο ΄΄ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΝ ΟΨΕΙ΄΄, αναρτήθηκε δημόσια και κατ’ επανάληψη οπτικοακουστικό υλικό το οποίο εξυμνούσε ή παρακινούσε τη βία και επίσης, ότι, το κανάλι διατηρούσε περιεχόμενο που ενθάρρυνε το μίσος εναντίον άλλου ατόμου ή ομάδας ατόμων, η ομάδα του YouTube, μετά από έλεγχο στο περιεχόμενό του καναλιού και κατόπιν αλλεπάλληλων μαζικών αναφορών από διαφόρους χρήστες, πιθανός κατευθυνόμενους, αποφάσισε να αναστείλει την λειτουργία του καναλιού, προχωρώντας στην οριστική διαγραφή του στις 3/8/2019 και ώρα 12:11 π.μ. Πέραν αυτού, θέλω να σας ενημερώσω ότι μου έχει απαγορευθεί η πρόσβαση, η κατοχή ή η δημιουργία άλλων λογαριασμών YouTube από μέρους μου.
Τα τέσσερα αυτά χρόνια της λειτουργίας του καναλιού, δέχθηκα πολλές φορές ηλεκτρονικού είδους επιθέσεις, που στόχο είχαν την φίμωση και τον τερματισμό του ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΝ ΟΨΕΙ. Για κάποιον λόγο και την τελευταία στιγμή πάντα, λίγο πριν από κάθε αναμενόμενο τέλος, κάτι συνέβαινε, θαρρείς και ο Θεός, τολμώ να πω, έδινε μια παράταση. Απειλήθηκα και προσωπικά πολλές φορές, μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων, καθώς επίσης θέλω να σας κάνω γνωστό ότι, υπήρξαν και άνθρωποι που θέλησαν με διαφόρους τρόπους να με δωροδοκήσουν και ο νοών νοείτω.. Προτίμησα όμως να παραμείνω προσηλωμένος με ΠΙΣΤΗ και ΑΓΑΠΗ στον αρχικό μου αυτό στόχο και σκοπό μέχρι τέλους, τηρώντας έτσι τον όρκο που έδωσα στον εαυτό μου στις 6/12 του 2015, ημέρα εορτής του Αγίου Νικολάου, που γεννήθηκε το ΄΄ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΝ ΟΨΕΙ΄΄, ότι, δηλαδή, ΄΄ΟΧΙ ΧΡΗΜΑΤΑ΄΄ και για κανέναν λόγο! Στην περιγραφή του καναλιού μέχρι τέλους υπήρχε πάντα η σημείωση ΄΄Μη κερδοσκοπικό κανάλι΄΄.
Τώρα, στην ερώτηση: Γιατί ανεστάλη η λειτουργία του καναλιού; Η απάντηση βρίσκεται και στην ονομασία του καναλιού, που μόνον τυχαία δεν είναι.. ΄΄ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΝ ΟΨΕΙ΄΄..
Τι «κακό» λοιπόν έκανε το ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΝ ΟΨΕΙ;
ΦΩΝΑΞΕ ΤΟΣΟ ΔΥΝΑΤΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΤΕΛΙΚΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΗΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΑΤΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ!!! Ήταν μια φωνή που έκανε, σα να λέμε, τους παλιούς να θυμηθούν και τους νέους να μάθουν. Και αυτό ήταν κάτι που δεν άρεσε σε κάποιους.. Ξεκινώντας αυτήν την ιεραποστολική προσπάθεια, ποτέ δεν περίμενα ότι θα λάβει τόσο μεγάλη αναγνωρισιμότητα το κανάλι. Και σήμερα, δηλαδή, εάν ερωτηθώ, θα πω πως ονειρεύομαι.. Θα πει κανείς «σιγά την αναγνωρισιμότητα», αλλά αγαπητοί μου, εδώ πρόκειται για θρησκευτικό περιεχόμενο και όχι για Lifestyle.
Κατά την διάρκεια λοιπόν λειτουργίας του καναλιού, σύμφωνα με το πεδίο analytics, στον πίνακα ελέγχου του ΄΄ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΝ ΟΨΕΙ΄΄, στον οποίο ως διαχειριστής είχα αποκλειστικά την πρόσβαση, οι συνδρομητές συνολικά είχαν φθάσει τους 59 χιλιάδες, από τους οποίους ορατοί στο κοινό ήταν οι 52 χιλιάδες, διότι στην πορεία άλλοι λογαριασμοί διεγράφησαν ή άλλοι έπαψαν να είναι συνδρομητές. Μέρος των οποίων είχα εγώ ο ίδιος προσωπικά αποκλείσει, καθώς προσπαθούσαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στο κανάλι, μη έχοντας έρθει σε αυτό με καλές διαθέσεις. Οι δε προβολές του καναλιού είχαν φθάσει τα 29+ εκατομμύρια, μη αφήνονταν σύμφωνα με τον αναλυτικό χάρτη του analytics, καμία χώρα εκτός, παγκοσμίως. Οπτικοακουστικό υλικού του καναλιού, φιλοξενήθηκε σε περισσότερες από 500 ιστοσελίδες διαφόρων χωρών, αλλά κυρίως του ελλαδικού χώρου. Μεγάλος αριθμός οπτικοακουστικού υλικού, κυρίως αφήγησης, μου ζητήθηκε για μεταγλώττιση, ώστε να γίνουν ευρέως γνωστά κείμενα και διδαχές σε άλλες ομόδοξες χώρες. Μετά το πέρας των δυο πρώτων ετών της λειτουργίας του καναλιού και αφού πλέον άρχισε να φαίνετε το όποιο έργο, με προσέγγισαν καλοπροαίρετα και αρκετοί εκκλησιαστικοί παράγοντες, Μητροπόλεις, Ιερές Μονές και πολλοί σημαντικοί και ευσεβείς άνθρωποι, γνωστοί στο κοινό για το σπουδαίο ιεραποστολικό έργο που προσφέρουν και έτσι ξεκίνησαν πολλές νέες όμορφες γνωριμίες και συνεργασίες, που κυρίως αφορούσαν οπτικοακουστικό υλικό.
Επίσης, ένα πολύ μεγάλο και σημαντικό εθνικό θέμα των ημερών μας, το οποίο αναδείχθηκε και προωθήθηκε από το κανάλι με δεκάδες βίντεο, καθώς και video spot, ένα εκ των οποίων έπαιξε και σε τοπικά τηλεοπτικά κανάλια της χώρας, ήταν το ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ, αλλά και γενικότερα το χρονικό όλης της εσχάτης προδοσίας των πολικών μας απέναντι στην Μακεδονίας μας.
Θα μου πείτε γιατί σας τα γράφω όλα αυτά; Μα γιατί αυτή είναι η απάντηση στο ερώτημα: «Γιατί ανεστάλη η λειτουργία του καναλιού;»
Θα ήθελα επίσης να καταθέσω δημόσια, την αγάπη μου, την στήριξη μου και την συμπαράστασή μου στο πρόσωπο του Παναγιότατου Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεόφυτου, και να σας γνωστοποιήσω και τα παρακάτω: Όταν πριν λίγες ημέρες η ομάδα του YouTube μου έστειλε ένα mail στο οποίο μου εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους μου κατήργησε ένα βίντεο – απόσπασμα ομιλίας του Παναγιότατου Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεόφυτου, με το πρόσχημα ότι το περιεχόμενο του βίντεο εξυμνεί ή παρακινεί την βία και ενθαρρύνει το μίσος κτλ., τότε αδελφοί μου κατάλαβα ότι ξεκινούν έναν πόλεμο εναντίον του, πόλεμο εναντίον της αλήθειας, πόλεμο εναντίον του καθαρού και ορθόδοξου λόγου και πως κατ’ επέκταση αυτό θα έπληττε και το ΄΄ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΝ ΟΨΕΙ΄΄, διότι φιλοξενούσα σε αυτό και όλες τις ομιλίες του Παναγιότατου, κατόπιν συνεννόησης πάντα με την Μητρόπολη Μόρφου. Δεν σταμάτησαν όμως εκεί. Αμέσως τις επόμενες ημέρες δέχτηκα και άλλα παρόμοια mail. Μου κατήργησαν όλα τα βίντεο από το κανάλι περί ομοφυλοφιλίας, είτε σαν ομάδα του YouTube, είτε με το πρόσχημα αλλεπάλληλων μαζικών αναφορών από διαφόρους χρήστες. Δεν είχε μείνει περί ομοφυλοφιλίας, διδαχή για διδαχή, θεολογία για θεολογία, μαρτυρίες, συνεντεύξεις, κείμενα αγίων, τίποτα! Όλα είχαν διαγραφεί. Σε όλα τα αιτήματά μου, περί επανεξέτασης η απάντηση ερχόταν πάντα αρνητική. Να μην ξεχάσω να αναφέρω εδώ, ότι τα περισσότερα βίντεο που καταργήθηκαν, καταργήθηκαν ερήμην μου, χωρίς καμία ειδοποίηση. Στην προσπάθειά μου να περισώσω ότι μπορώ και να συνεχίσει να λειτουργεί το κανάλι, προχώρησα στην διαγραφή περισσοτέρων από 750 βίντεο, με περιεχόμενο το οποίο αφορούσε κυρίως τα τελευταία νομοσχέδια που τέθηκαν σε εφαρμογή, περί των έμφυλων ταυτοτήτων και γενικότερα της παιδείας. Και ενώ δεν υπήρχε πλέον υλικό που κατά τα λεγόμενά των να εξυμνεί ή παρακινεί την βία και να ενθαρρύνει το μίσος κτλ., η ομάδα του YouTube προχώρησε σε αναστολή λειτουργίας του καναλιού. Δηλαδή, στην διαγραφή του.
Παρ’ όλα αυτά, θέλω και οφείλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ την πλατφόρμα του YouTube, η οποία μου έδωσε βήμα όλα αυτά τα χρόνια.
Αδελφοί μου αγαπημένοι, θέλω να πω τούτο.. Δεν με αφορά το πώς μπορεί να φαίνομαι και να φαντάζω στα μάτια των πολλών, με αφορά πως φαίνομαι στα μάτια του Θεού. Δεν με πονούν οι κατηγόριες και η αδικίες απέναντι στο πρόσωπό μου, αυτές είναι στεφάνια και χαρά. Ούτε ζητώ τα καλά τα λόγια και τις κολακείες, αυτά είναι τροφή για την υπερηφάνεια.
Επιτρέψτε μου να αναφέρω εδώ κάτι μικρό από τον σύγχρονο εθναπόστολο του γένους μας τον Άγιο Παϊσιο: «Η αδικία μαζεύει οργή Θεού, ό,τι έχει ευλογία, στέκει, δεν γκρεμίζεται. Ό,τι δεν έχει ευλογία, δεν στέκει. Η αδικία είναι μεγάλη αμαρτία. Όλες οι αμαρτίες έχουν ελαφρυντικά, η αδικία δεν έχει. Μαζεύει οργή Θεού».
Κλείνοντας, καθώς πολλοί από εσάς θα αναρωτιέστε, ποια θα είναι τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσω και αν τυχόν συνεχίσω να ασχολούμαι με το διαδίκτυο, δημιουργώντας κάτι ανάλογο με το ΄΄ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΝ ΟΨΕΙ΄΄, θέλω να σας πω, πως, ούτε και εγώ ο ίδιος γνωρίσω, ούτε σκέφτομαι, ούτε βρίσκομαι σε θέση να κάνω τέτοιου είδους σχέδια αυτήν την στιγμή. Ούτως ή άλλως οι επόμενες ημέρες, θα είναι ημέρες ξεκούρασης για μένα. Έχω ήδη εδώ και καιρό προγραμματίσει και μια επίσκεψη στο Άγιον Όρος για το επόμενο διάστημα και πιστεύω πως εκεί μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, θα παρθούν και οι ανάλογες αποφάσεις.
Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω εκ’ βάθους καρδίας όλους εσάς που πιστέψατε και στηρίξατε αυτή την προσπάθεια, αυτή την ορθόδοξη φωνή που έφτασε στα πέρατα της οικουμένης. Είναι μεγάλη μου ΤΙΜΗ που ταξιδέψαμε μαζί πάνω σε αυτό το μικρό ξύλινο σκαρί που άκουγε στο όνομα ΄΄ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΝ ΟΨΕΙ΄΄.
Μην ξεχάσετε ποτέ, πως, το αύριο είναι ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΝ ΟΨΕΙ, όχι μόνον για εμάς, αλλά για ολόκληρην την οικουμένην..
Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΑΣ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ να είναι πάντα ΠΡΟΤΥΠΟ και ΟΔΗΓΟΣ ΣΑΣ!
Σας ευχαριστώ για όλα..
Με αγάπη, πίστη, ειλικρίνεια, εκτίμηση και σεβασμό προς όλους, ο πάντων ελάχιστος, Αλέξανδρός σας (διαχειριστής του Ορθοδοξία εν όψει). 

Υ.Γ. (Τα μάτια σας δεκατέσσερα όσον αφορά τις νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες..)
Πηγή
aktines.blogspot.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...