Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

Επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο, διάβασε από που ξεκίνησε η φονική καταιγίδα της Χαλκιδικής!


Γράφει ὁ π. Νικόλαος Μανώλης

Ἐπειδή ἔχουμε χάσει τή σύνδεση μέ τόν Τριαδικό μας Θεό, ὅλα τά ἀποδίδουμε στήν τύχη. Ὅμως ἐπειδή, γιά τούς λίγους πιστούς πού ἔχουμε ἀπομείνει, αὐτό πού κινεῖ τά πάντα, εἶναι ἡ Πρόνοια τοῦ Θεοῦ, δέ χάνουμε τήν εὐκαιρία νά διαβάσουμε τά μηνύματα τοῦ Κυρίου μας!
Αὐτά, πού ὁ σύγχρονος ἄνθρωπος τά ὀνομάζει σπάνια φυσικά φαινόμενα, οἱ παλαιοί, πού εἶχαν αὐτογνωσία, τά ὀνόμαζαν θεομηνίες.
Τό ὅτι ἐμπλέκονται οἱ Πρέσπες στή φονική καταιγίδα, γιά κάποιους, μόνο τυχαῖο δέν εἶναι...

Σπάνιο το φαινόμενο που έπληξε τη Χαλκιδική: Τι είναι η supercell καταιγίδα

Σπάνιο και πολύ έντονο χαρακτήρισε το καιρικό φαινόμενο που έπληξε τη Χαλκιδική ο ομότιμος καθηγητής Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Καρακώστας.
Σπάνιο και πολύ έντονο χαρακτήρισε το καιρικό φαινόμενο που έπληξε τη Χαλκιδική ο ομότιμος καθηγητής Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Καρακώστας.

Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ επισήμανε ότι «το φαινόμενο εμφανίζεται δύο φορές στα τρία χρόνια, δηλαδή ούτε μια φορά το έτος» και ανέφερε: «σίγουρα ο απλός πολίτης δεν έχει ξαναδεί κάτι τέτοιο, εκτός αν έχει βρεθεί στο παρελθόν σε παρόμοια κατάσταση. Ωστόσο οι μετεωρολόγοι έχουν ξανασυναντήσει τέτοιες περιπτώσεις».

Σε ό,τι αφορά την ένταση της καταιγίδας, υπογράμμισε ότι αυτή ανήκει στην κατηγορία «υπερκύτταρο» («super cell»), που είναι και η μεγαλύτερη διαβάθμιση, ενώ περιγράφοντας την πορεία του φαινομένου, επισήμανε ότι αρχικά το έναυσμα δόθηκε από την περιοχή των Πρεσπών.

«Από εκεί ξεκίνησε μια ατμοσφαιρική διαταραχή στην ανώτερη ατμόσφαιρα. Μια πολύ ψυχρή αέρια μάζα κινήθηκε από βορρά προς νότο, πέρασε όλη την περιοχή του Βερμίου και των Πιερίων και κατέβηκε στην κοιλάδα της Ημαθίας και της Πέλλας.

Κάποια στιγμή έφτασε στα παράλια του Θερμαϊκού Κόλπου, ο οποίος είναι μια πολύ θερμή, αβαθής θάλασσα, με μεγάλη εξάτμιση και εμπλουτισμό της αέριας μάζας σε υδρατμούς. Έτσι η ψυχρή αέρια μάζα που ξεκίνησε από τις Πρέσπες πίεσε με καθοδικές κινήσεις τη θερμή και υγρή αέρια μάζα, την οποία ανάγκασε να κινηθεί προς τα πάνω.

Η καταιγίδα ενισχύθηκε με υγρασία και δυνάμωσε ακόμη περισσότερο. Καθώς, μάλιστα, το φαινόμενο κινούνταν αρκετά γρήγορα, έγινε πάρα πολύ έντονο και έδωσε αυτά τα ανεπιθύμητα αποτελέσματα» επισήμανε.Πηγή

7 σχόλια:

 1. ΠΡΕΣΠΕΣ;;;; ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΠΡΕΣΠΕΣ, ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. τον πρωθυπουργό ποιος τον εξέλεξε? Τα θέλουμε και τα παθαίνουμε διότι ψηφίζουμε με βάση το συμφέρον και όχι το καλό της πατρίδας?

   Διαγραφή
 2. ΕΓΩ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ, Η ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ ΜΑΣ.
  ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΠΡΕΣΠΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΑΠΟ ΠΡΕΣΠΕΣ,ΣΑΡΩΣΕ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΩΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,
  ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΧΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ
  ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ....;;;;;;;;......
  Καλλ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αντί να στρουθοκαμηλίζετε εσείς οι παραπάνω, θα έπρεπε να βάλετε τόν δάχτυλο επί τόν τύπον των ήλων και να δείτε την αλήθεια κατάματα. Είναι οφθαλμοφανές ότι πληρώνουμε τήν ένοχη σιωπή μας στην προδοτική συμφωνία των Πρεσπών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Και στο Μαυροβούνιο τις Σερβίας διέλυσε μια παραλία την ίδια μέρα

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...