Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Διάβολοι με αγγελικό πρόσωπο! Οικολογία, φεμινισμός και Anti-fa στήνουν “αυτοκρατορία” με ανήλικους σημαιοφόρους

σχόλιο Γ.Θ : Οι μεγαλύτεροι φασίστες που γνώρισε οι ανθρωπότητα είναι οι συνιστώσες της Αριστεράς (Αναρχοαριστεροί / Κομμουνιστές / antifa, κλπ). Κανένα άλλο κίνημα δεν είχε οπαδούς που να ξεχειλίζουν με τόσο μίσος για την διαφορετική άποψη



Το γεγονός ότι, μέσα σε λίγες εβδομάδες, έχουν εμφανιστεί δύο βιβλία με φόντο την νεαρή ακτιβίστρια Greta Thunberg, έναν χαρακτήρα που μόλις πριν από ένα χρόνο ήταν εντελώς άγνωστη, χρήζει ερεύνης για το ρόλο της και κάθε ινστρούκτορα που βρίσκεται πίσω της.

Ιδίως όταν η οικολογία και ο φεμινισμός έρχονται να “κολλήσουν” με την Anti-fa δράση, που εσχάτως έχει αναπτύξει το κορίτσι. Για όσους δεν την γνωρίζουν η 16χρονη Γκρέτα Έρνμαν Τούνμπεργκ είναι Σουηδή ακτιβίστρια που εργάζεται για να σταματήσει την υπερθέρμανση του πλανήτη και την κλιματική αλλαγή. Προβάλλεται ως υπόδειγμα ενός παγκόσμιου ακτιβισμού των νέων.

Αυτή λοιπόν η πιτσιρίκα, που προβάλλεται διεθνώς ως το next best thing και ως η ελπίδα του πλανήτη, ως αντιστασιακή και αντισυμβατική, συμμάχησε με τους νεοταξίτες Anti-fa!

Συγκεκριμένα, η Greta Thunberg, έχει γράψει ένα τραγούδι μαζί με το συγκρότημα The 1975. Σε ένα tweet υπόσχεται ότι όλα τα έσοδα από την ηχογράφηση θα πάνε στην άκρoαριστερή περιβαλλοντική οργάνωση, Extingction Rebellion.

Τον Απρίλιο, οι φονταμενταλιστές περιβαλλοντολάγνοι προκάλεσαν προβλήματα στους δρόμους του Λονδίνου. Επιπλέον, ένα πρόσωπο κλειδί, του περιβαλλοντικού Anti-fa κινήματος καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης για τις εξεγέρσεις του Γκέτεμποργκ το 2001.

Όλα ξεκίνησαν πριν από λίγες μέρες, όταν η Greta Thunberg φορούσε ένα αριστερό υποστηρικτικό T-shirt, το οποίο προκάλεσε θόρυβο σε όλη τη Σουηδία. Τώρα, ο εναλλακτικός ιστοχώρος ειδήσεων Samhällsnytt το έψαξε λίγο βαθύτερα για να μάθει περισσότερα για το γιατί η Greta Thunberg παρουσιάζει το μπλουζάκι της, το οποίο είναι ένα αντίγραφο του λογοτύπου Converse All Stars, εκτός από το κείμενο που λέει «Antifascist All Stars» .

Αποδεικνύεται ότι, μαζί με τη μπάντα The 1975, η Greta Thunberg κηρύττει το τέλος του κόσμου, όπου δηλώνει ότι όλες οι λύσεις για την κλιματική κρίση απέτυχαν.

Μετά την ηχογράφηση του τραγουδιού, η Greta Thunberg τουιτάρισε: «Νέο κομμάτι από το @the1975 από σήμερα και είμαι σε αυτό! Τόσο χαρούμενη που συνεργάζομαι με αυτούς τους σπουδαίους ανθρώπους. Όλα τα έσοδα μας από το κομμάτι με τίτλο Τhe 1975 – το οποίο θα είναι το κομμάτι ανοίγματος στο επερχόμενο άλμπουμ τους – θα περάσουν στο #ExtincionRebellion Time to Rebel! «

Πρόκειται για την ομάδα περιβαλλοντικών ακτιβιστών που δημιούργησε το χάος παγκοσμίως, ιδιαίτερα στους δρόμους του Λονδίνου την περασμένη άνοιξη , και ξεκίνησε μια δεύτερη προσπάθεια τον Ιούνιο για να μπλοκάρει τις σημαντικότερες λειτουργίες της βρετανικής πρωτεύουσας.

Η ομάδα σχεδιάζει επίσης να κλείσει το αεροδρόμιο του Heathrow αυτό το φθινόπωρο, με τη βοήθεια drones.

Το σουηδικό τμήμα της εξέγερσης καθοδηγείται από τον αριστερό ακτιβιστή Jonathan Pye, ο οποίος συμμετείχε στις εξεγέρσεις του Γκέτεμποργκ του 2001, όταν η πόλη έγινε πεδίο μάχης αφού οι αριστερές εξτρεμιστικές ομάδες διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στην επίσκεψη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ George W Bush κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της ΕΕ στην πόλη.

Ο Jonathan Pye καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης αφού ήταν ένας από αυτούς που έριξαν τούβλα και πέτρες στην Αστυνομία και πέταξαν έπιπλα εστιατορίου στη φωτιά στον κεντρικό δρόμο του Γκέτεμποργκ Kungsportsavenyn.

Τότε, ο Pye ήταν ενεργό μέλος του AFA, ενός σουηδικού τμήματος Antifa. Δεν εξέφρασε τη λύπη του για κάποια από τις πράξεις του, μιλώντας στο ραδιόφωνο Sveriges το 2006.

Επιβεβαίωσε ότι χρησιμοποιεί συνειδητά τη βία ως εργαλείο στον πολιτικό αγώνα. «Αν διαπράξω πράξεις βίας είναι σαν ένα παιχνίδι σκακιού. Τότε σκέφτομαι ψυχρά και τακτικά «, είπε στη συνέντευξη. Δεν είχε επίσης πρόβλημα να επιτεθεί στους αστυνομικούς με τούβλα και πέτρες.

Ο Pye δήλωσε επίσης ότι θα μπορούσε να εξετάσει τη δολοφονία αν ήταν σκόπιμο!

«Δεν θα άξιζε προς το παρόν, όχι για ηθικούς λόγους, κυρίως πρακτικούς», είπε ο Jonathan Pye. Το τιτίβισμα της Greta Thunberg έχει πλέον σβηστεί και η εικόνα της είναι με το αριστερό μπλουζάκι επίσης…

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...