Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

Τον Άγιο Νεκτάριο θα υποδυθεί ο Άρης Σερβετάλης σε διεθνή παραγωγή με Χολιγουντιανούς αστέρες..!


Ταινία γίνεται ο βίος του Αγίου Νεκταρίου, με χολιγουντιανά ονόματα! Στις 9 Νοεμβρίου του 2020 συμπληρώνονται 100 χρόνια από τον θάνατο του Αγίου.
Λίγους μήνες αργότερα αναμένεται να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες η διεθνής συμπαραγωγή για τη ζωή του.
Ο τίτλος της ταινίας θα είναι Man of God» («Άνθρωπος του Θεού») και πρωταγωνιστής θα είναι ο Άρης Σερβετάλης, που θα ενσαρκώσει την ασκητική μορφή του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως. Στην ταινία, ωστόσο, λέγεται ότι θα συμμετάσχουν ονόματα όπως η Τζάνιφερ άνιστοβ, ο Μίκι Ρουρκ και ο Τζόναθαν Τζάκσον.
Όπως αναφέρει το orthodoxianewagency.gr, η Αμερικανίδα σκηνοθέτις Ελένα Πόποβιτς ταξιδεύοντας το 2012 από τη Σερβία για το Λος Άντζελες σε ένα ταξίδι ρουτίνας διάβασε τον βίο τουθ Αγίου και εμπνεύστηκε το σενάριο. Το φιλμ θα είναι στην αγγλική γλώσσα και τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν το φθινόπωρο, σε διάφορα μέρη από όπου πέρασε ο Άγιος Νεκτάριος, όπως η Χίος, την Κωνσταντινούπολη, τα Ιεροσόλυμα και η Αίγυπτος από όπου ο φωτεινός ποιμένας εκδιώχθηκε με συκοφαντίες από τους εχθρούς του λόγω των αγαθών του έργων, για να φθάσει φτωχός στην Αθήνα και στη συνέχεια να ιδρύσει τη μονή στην Αίγινα. Γυρίσματα θα γίνουν και στο δωμάτιό του στο Αρεταίειο Νοσοκομείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή το οποίο παραμένει ατόφιο και αποτελεί τόπο προσκυνήματος των πιστών.
Η διεθνής συμπαραγωγή θα έχει άρωμα Χόλιγουντ, καθώς οι Αμερικανοί casting directors και agents ήδη βρίσκονται σε συμφωνία με ονόματα της διεθνούς κινηματογραφικής σκηνής. Η Ματθίλια Σβάρνα, η νεαρή Ελληνίδα ηθοποιός με κινηματογραφικές σπουδές στην Αμερική, θα ενσαρκώσει τον ρόλο της μοναχής Ευφημίας, η οποία ασκήτεψε στο μοναστήρι που ίδρυσε ο Άγιος Νεκτάριος στην Αίγινα. Η μοναχή ήταν εκείνη που έκλεισε τα μάτια του Αγίου Νεκταρίου όταν κοιμήθηκε ασθενής με καρκίνο κι εκείνη που στις 9 Νοεμβρίου του 1920 άφησε τα ρούχα του Αγίου πάνω σε έναν παράλυτο κι εκείνος περπάτησε.
Τον παράλυτο αναμένεται να υποδυθεί ο Μίκι Ρουρκ, ενώ, όπως λέγεται, η παραγωγή φλερτάρει και με την Τζένοφερ άνιστον αλλά και με τον Τζόναθαν Τζάκσον, ο οποίος έχει πολλάκις επισκεφτεί το Άγιον Όρος. Τέλος, δεν αποκλείεται σε ρόλο συμπαραγωγού να δούμε τον Τομ Χανκς, καθώς είναι γνωστές η αγάpη του για την Ορθοδοξία και η βαθιά του πίστη.

Πηγή: Espresso

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...