Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Τροχοί που στρίβουν 360 μοίρες για τις αστικές μετακινήσεις του μέλλοντος

Η βρετανική εταιρεία Protean Electric παρουσίασε το φουτουριστικό πρωτότυπο Protean 360+ με τροχούς που έχουν δυνατότητα περιστροφής 360 μοιρών γύρω από τον άξονά τους!


Οι τροχοί της Protean έχουν ενσωματωμένους ηλεκτροκινητήρες ενώ ο καθένας φέρει τη δική του πνευματική ανάρτηση με δυνατότητα αυξομείωσης του ύψους για εύκολη πρόσβαση στο εσωτερικό. Έτσι, κάθε τροχός μπορεί να περιστρέφεται ελεύθερα σε γωνία 360 μοιρών επιτρέποντας μανούβρες που δεν είναι εφικτές από συμβατικά οχήματα.



Παράλληλα, οι συμπαγείς διαστάσεις του συστήματος συμβάλλουν στην εξαιρετική εκμετάλλευση των εσωτερικών χώρων του οχήματος. Επιπλέον, μιας και όλα τα μηχανικά μέρη είναι ουσιαστικά ενσωματωμένα στους τροχούς, η πρόσβαση στο εντελώς επίπεδο πάτωμα του οχήματος είναι δυνατή από και τις τέσσερις πλευρές του.

Το πρωτότυπο εξελίχθηκε ως μια πιθανή λύση για τις πλήρως αυτόνομες μετακινήσεις του μέλλοντος σε αστικό περιβάλλον. Όπως βλέπουμε στο βίντεο το καινοτόμο σύστημα βελτιώνει τη χρηστικότητα του μικρού λεωφορείου ενώ δεδομένης της λειτουργικότητάς του, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί εύκολα και από άλλου είδους οχήματα.







Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...