Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

ΓΕΡΟΝΤΑ ΘΕΟΚΛΗΤΕ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ;

Κάποια μέρα, με την άδεια τού Διοικητού μου, τού κ. Ιωάννου Παραστατίδη πήγα στην Ιερά Μονή Διονυσίου, όπου μεταξύ Των άλλων είδα τον μακαριστό πατέρα Θεόκλητο.
Ό πατήρ Θεόκλητος κατά κόσμο Θεόδωρος ήτο Ναυπάκτιος.
Γεννήθηκε το 1915• Εις ηλικία 25 ετών εγκατέλειψε τον κόσμο και ήλθε στο Άγιον Όρος, όπου αναζητούσε Μοναστήρι να τον άναπαύη. Πήγε και στην Ιερά Μονή Διονυσίου, όπου εκεί έγινε το θαύμα. Βρέθηκε κάποια στιγμή στο παρεκκλήσι πού βρίσκεται ή εικόνα της Παναγίας τού Ακάθιστου και είδε μία γυναίκα μοναχή και εμπρός του 4_5 φέρετρα με ανθρώπους, οι όποιοι ανάσαιναν λίγο. Τότε ή μοναχή, δηλαδή ή Παναγία τού είπε:
-"Εδώ να καθίσεις για να νεκρωθείς, όπως αυτοί εδώ οι άνθρωποι!".

Και αφού μού διηγήθηκε τα περί της κουράς του, τού είπα:

-Γέροντα, θα πάρουμε την Πόλι;
-Παιδί μου! 'Αν ένας Άγγελος, μάς πάρει εμάς τούς δύο, αυτή την στιγμή και μάς περιφέρει πάνω από την Ελλάδα, θα δούμε ότι όλα τα σπίτια έχουν κεραίες τηλεοράσεως. Άρα πώς να δώσει εμάς, ό Θεός, την Πόλι;

Για να μάς την δώση ό Θεός την Πόλι, θα πρέπει ό Ελληνισμός να μετανοιώση. Θα δώση κάτι ό Θεός ώστε να μετανιώσουμε και μετά θα μάς την δώση. Βέβαια και ό λαός πού την έχει, έχει κάμει πολλά εγκλήματα και θα τιμωρηθή.
Στην Ιερά Μονή Διονυσίου ξαναπήγα στις 23/04/1999 επισκέφθηκα ξανά τον πατέρα Θεόκλητο.
— Γέροντα, του είπα, αυτές τις ήμερες συνάντησα κάποιο όστις μου είπε, ότι εφέτος θα λυθή το Κυπριακό, θα πάρουμε την Πόλι κ.λπ.

Ό πατήρ Θεόκλητος, αγαπητέ μου Ζωσιμά, δεν τα υιοθέτησε τα ανωτέρω, σιώπησε και άλλαξε συζήτησι. Μάς μίλησε –διότι ήταν και άλλοι προσκυνητές παρόντες - περί μετανοίας.
 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...