Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Ο Μόρφου και τα μορφώματα

Χαράλαμπος Μηνάογλου


Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι το κείμενο που ακολουθεί δεν γράφτηκε για να υποστηρίξει τον μητροπολίτη Μόρφου. Όποιος κηρύττει το Ευαγγέλιο και διδάσκει τα λόγια των πατέρων δεν έχει ανάγκη από καμία ανθρώπινη υποστήριξη.
Από ανθρώπινη υποστήριξη και έπαινο έχουν ανάγκη οι ταλαίπωροι, που θέλουν να τα έχουν καλά και με τον Κύριο και με τον μαμωνά.
Αυτοί που βγαίνουν να μιλήσουν και σκέφτονται τι να πουν για να γίνουν αρεστοί στους αρνητές και τους εχθρούς του Χριστού. Όσοι, δηλαδή, έχουν αναλάβει να προωθήσουν τον συσχηματισμό με τον κόσμο, οι οικουμενιστές.

Ο μητροπολίτης Μόρφου σε συνδυασμό με την απόφαση της Ιεραρχίας για την καθιέρωση ημέρας αγεννήτου παιδιού έγιναν αφορμή για να επισημανθούν για άλλη μία φορά τα μορφώματα στον χώρο της Εκκλησίας, τα μορφώματα ακριβώς του οικουμενισμού και συσχηματισμού.
Όλοι όσοι θέλουν έναν χριστιανισμό που αντί να σώζει και να μεταμορφώνει, θα μεταμορφωθεί ο ίδιος σε ένα νεοεποχίτικο κακέκτυπο της αληθινής πίστεως όπου, μέσα σε πολλά άλλα και πρωτίστως στην άρνηση της Ορθοδοξίας, έκτρωση και ομοφυλοφιλία θα γίνουν αποδεκτές.
Αλλά ταυτόχρονα παρουσιάστηκαν και τα μορφώματα της ανθρωποκτόνου διαθέσεως όσων υποστηρίζοντας έναν έξω από κάθε λογική και ανθρωπιά φεμινισμό διατείνονται ότι το έμβρυο είναι σώμα της γυναίκας!
Ότι το έμβρυο δεν είναι μία μορφή ζωής, αλλά ένα όργανο της γυναίκας, όπως πχ το συκώτι της! Το οποίο μπορεί να αφαιρέσει, όπως θα αφαιρούσε ένα όργανό της! Και εδώ είναι μία ιδιαίτερα αποκαλυπτική περίπτωση παραδοχής της απανθρωπίας του νεοταξικού, καμπαλιστικής προέλευσης, ανθρωπιστικού δικαιωματισμού: ναι, είναι δικαίωμά μου να αφαιρώ και μάλιστα όχι οποιανδήποτε, αλλά την μορφή ζωής που δεν έχει καμία μα καμία πιθανότητα να γλυτώσει την εξάλειψή της. Δηλαδή, όχι μόνο αφαιρείται ένα έμβιο ον, αλλά το μοναδικό που δεν μπορεί σε καμία περίπτωση, έστω και από τύχη να γλυτώσει.
Και όλο αυτό βαπτίζεται πρόοδος, ανθρωπισμός, εξέλιξη...
Αυτή την εξέλιξη δεν μπορεί κανείς να την θέλει, εάν είναι στα καλά του! Συνεχίστε, λοιπόν, σεβασμιώτατε και είθε να γίνετε παράδειγμα και για άλλους που φοβούνται -ελπίζω ότι υπάρχουν- να διατηρήσουμε τουλάχιστον και το λίγο μυαλό που μας έχει μείνει στο κεφάλι!
Μην φοβάστε, έτσι αντιμετωπίστηκαν από τους ταλαίπωρους ανθρώπους, όλοι οι πατέρες, σε όλες τις εποχές. Με ύβρεις, κολαφισμούς, εμπαιγμούς ακόμη και με μαρτύρια. Εἰ ἐμέ ἐδίωξαν καί ὑμᾶς διώξουσι...


Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...