Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Αναβρασμός στη ΝΔ για τη συντριβή Σαμαρά.

Αναβρασμός επικρατεί στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας μετά τη συντριβή του Αντώνη Σαμαρά.

Εν όψει των τελικών αποτελεσμάτων και των επίσημων ανακοινώσεων από την πλευρά του Αντώνη Σαμαρά προς το παρόν υπάρχει αναμονή.
Χαρακτηριστικό είναι πως ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης σχολιάζοντας σε δημοσιογράφους ανέφερε:
«Εγώ δεν θα αμφισβητήσω τον Αντώνη Σαμαρά. Θα κινηθώ μόνο αν ο ίδιος παραιτηθεί ή αν μου το ζητήσει η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ».

Η μικρότερη Κοινοβουλευτική Ομάδα στην ιστορία της ΝΔ...

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η ΝΔ θα έχει τη μικρότερη Κοινοβουλευτική Ομάδα. Πρόκειται για ένα επίτευγμα του Αντώνη Σαμαρά που κατάφερε αφενός να διαλύσει το κόμμα και να το συρρικνώσει όσο δεν πάει, αλλά και να φέρει στην εξουσία, όπως όλα δείχνουν, μία αριστερή κυβέρνηση.
 
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που έχουν διενεργηθεί και δεδομένου ότι η ΝΔ θα είναι δεύτερο κόμμα (ούτε αυτοί που τα λένε από το Μέγαρο Μαξίμου και τη Συγγρού δεν πιστεύουν πως υπάρχει ελπίδα σήμερα) το άλλοτε πανίσχυρο κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θα έχει την μικρότερη εκπροσώπηση στο ελληνικό Κοινοβούλιο.
 
Εκτιμάται πώς θα λάβει πάνω-κάτω 70 έδρες, αν και αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσα κόμματα θα μπουν στη Βουλή. Ο ΣΥΡΙΖΑ με το μπόνους των 50 εδρών που λαμβάνει το πρώτο κόμμα εκτιμάται πώς θα κυμανθεί στις 144-148 έδρες, αν και θεωρείται πιθανή ακόμη και η αυτοδυναμία του.
 
Η ΝΔ ακόμη και το 2009 που ο Κώστας Καραμανλής έχασε τις εκλογές με διψήφιο ποσοστό από το ΠΑΣΟΚ, περίπου 10,5% εξέλεξε 91 βουλευτές, ενώ το κόμμα έλαβε ποσοστό 33,49%. Ποσοστό που είναι απίθανο να πιάσει σήμερα το κόμμα, όπως το κατάντησε ο Αντώνης Σαμαράς. Θα πρέπει να είναι ικανοποιημένοι στη Συγγρού αν αγγίξει το 27-28%. 
 
Θα πρόκειται λοιπόν αν συμβεί αυτό όχι για τη μικρότερη Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ στη ιστορία της, αλλά και για ιστορικό χαμηλό (πέραν της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης του 2012 που αμέσως μετά ακολούθησαν επαναληπτικές) όσον αφορά στο ποσοστό που λαμβάνει σε αναμέτρηση βουλευτικών εκλογών.

tribune


Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...